Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

1 minute ago, doru3160 said:

Se vede ca n-ai facut armata...am vazut, mai bine zis auzit a doua zi ca vuia unitatea, maior culcat la pamant  si tu intrebi asa ceva? pai stiind ca soldatelul care te soma avea munitie de razboi, aveai curajul sa risti, in speranta ca la rand era un cartus compromis? Esti tare in cazul asta, ori ai ganduri sinucigase sa stai in fata sulii cu curul dezgolit.:rade:

Pt.(buna) informare a ta(personal) sa stii ca am ..executat stagiul militar si am fost nevoit sa-l somez sa-si lumineze fata pe un colonel,comandant de unitate,care NU avea ceva mai bun de facut decat..sa ne verifice...!:nerv PS. Cartusele din incarcator (NU)erau ...''compromise''..daca au functionat pt. foc de avertisment,sunt sigur ca nu era ..munitie de manevra...! Daca era munitie de manevra,aveam si ..''intaritoare de recul..'' montate la teava armei..!:limb: @doru1360: Noroc ca nu a fost nevoie sa fii ..combatatant..!! Altfel,ca soldat(putin..instruit..) stateai.. ''in fata sulii cu curul dezgolit.:rade:'' Vorba ta,NO offence !

Link spre comentariu

Vedeti ? ... Nu era mai bine cu (in)  gropitza mea ? ... primitoare , confortabila , discreta , oportuna ... ma gandeam la nemurirea sufletului  , (re) citeam scrisori de - acasa , si de la alte case , faceam monetarul , planuri pentru viitor , prezent  ( si trecut ) etc. ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Domnilor, tot în confuzii o țineți! A avea un încărcător cu cartușe in el, nu înseamnă că ai cartus pe țeavă!!!! Aia se întâmplă dacă era introdus prin manevra specifica a închizătorului, parcă așa se numea! Desigur daca vorbim de gloanțe, cei care intrau cu fasole in post presupun că o putea tine și pe țeavă, cu grija sa nu o piardă! Se pare că în realitate sunt singurul care am făcut armata pe aici, confuzia cu cartușul pe țeavă este prea grosolană! In nici o situație, in gardă nu se stătea cu cartușe pe țeavă.

Link spre comentariu
4 hours ago, doru3160 said:

Am mai spus, nu stiu ce era la Ploiesti, dar unde am facut eu armata, la intrarea in postul de garda, soldatul avea fasole pe teava, sau daca vreti sa fim mai corecti, incarcatorul cu munitie de razboi atasat la arma.

Acum ce sa fac, mai clar de atat nu am putut spune...pricepe cine vrea sau cine poate.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 3 ore, gauss a spus:

Absolut corect . Un incarcator in arma ... celalalt in port . Multe incidente , unele tragice ... s - au intamplat din cauza " jocului " cu armamentul . Asta o stie oricine a efectuat stagiul militar , versiunea normala . Adica cu instructia tragerii , executarea serviciului de garda , ceva paraituri pe la sedintele de tragere etc . Personal , mi - a iesit prin piele . Unitatea unde am purtat insemnele de militar in termen era cea mai "urata " de restul ( ceilalti ) , din cauza patrunderilor la obiectiv . Asadar , garda era executata ca la carte . Ca la mai multe carti , unele nescrise . "Razbunarile " se puteau petrece oricand , efectuate de echipe de la celelalte comandamente , mari unitati etc . De regula , alcatuite din ofiteri - subofiteri din grupurile de cercetare pe care le avea fiecare mare unitate . Destul de "buni ", unii foarte ... Nu aveau in compunere militari in termen , singura care folosea asa ceva era cea in care mi - am satisfacut stagiul militar . Eram cu ochii cat cepele , capul pe rulmenti si urechile cat damingenele . Chiar ( mai ales ) pe timp de zi . Sectorul era mare , gard si apoi camp . Ma rog , sosea nationala la ceva zeci de metri , vecinatate cu padure , drum de acces , pasune cu ciobani , unitate vecina in aceeasi curte , ambele sectoare pline de pomi si copaci , etc . Acolo am invatat ca nu e necesar sa umbli la armament DECAT daca ai hotarat sa - l folosesti . E un drum cu un singur sens , fara intoarcere , pe care trebuie sa ti - l asumi integral . Din fericire , o singura data l - am parcurs ... fara sa fie totusi nevoie sa apas pe tragaci . In fine , o chestie care m - a marcat ... mi - o mai amintesc cateodata si acum , la ( aproape ) 50 de ani dupa ce s - a petrecut . Trecand dupa aceea prin zilele Revolutiei , si alte chestii . Ma rog , de pe alta pozitie . In fine , nu e cazul si locul aici .

Eu cred ca e mai bine sa fie evitate astfel de aluzii la detinerea unor informatii despre care nu e locul sa se vorbeasca aici,  nu lasa o impresie placuta asemenea aluzii la cunoasterea unor secrete de care muritorii de rind nu au habar! Iar efectul este invers decit cel scontat! Desigur, stiu ca nu va pasa de impresiile mele, nu mai trebuie spus!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, doru3160 a spus:

Acum ce sa fac, mai clar de atat nu am putut spune...pricepe cine vrea sau cine poate.

De fapt, doar acuma ati spus clar, ca nu se tinea cartusul pe teava ci in incarcator, este o mare diferenta!

Draga, toata lumea care a efectuat stagiul militar, pricepe ca a avea ''cartus pe teava'' este total; diferit de a avea un incarcator cu cartuse in el introdus in arma! mai ales ca sintem pe un forum tehnic unde e de presupus ca vorbim cit mai exact! Am recititi atent postarea mea cu cei ''morti la timp'' si consider ca numai daca cineva este rau intentionat nu pricepe ca m-am referit la familia ceausescu, nu la militarii morti in explozia respectiva! daca tot vorbim de vrut si putut!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Dupa 50 de ani ... mai intereseaza pe cineva ? Ma rog , in " cheia " in care m - ati citat . Unitatile nu mai exista , contextul , nici atat ... nici eu nu mai sant sigur ca exist ! Mai povestim si noi de una - alta , iar efectul scontat nu exista . Ma rog , nu scontez ( personal ) nici un efect . Daca ( totusi ) se produce , exista metode sa nu va deranjeze ... sant convins ca le cunoasteti ! In rest , aveti 1000 % dreptate ! Ca de obicei ...

P.S. - pentru dl . Marele Savant 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din cite am citi saptaminile trecute, chiar sefii unor institutii de profil au oferit toate informatiile posibile serviciilor secrete ale altor state, iar prin presa s-au vehiculat cele mai fantamagorice povesti! asa ca daca credeti ca nu ar mai afecta pe nimeni, ar fi extrem de interesant de povestit! asa numai aluzii strecurate, ca eu stiu dar nu e cazul sa spun aici, parca nu dau bine! Ar folosi si celor mai tineri, care ar afla cu ocazia asta ca in Romania, stagiul militar nu se facea numai la cules de barabule sau de pausoi ori pe santier si ca au existat si foarte multe unitati operative unde se facea meserie!

In schimb nu sint lamurit daca s-a dat vre-o lege sau asemenea care sa spuna direct ca juramintul militar depus inainte de 1989 a fost anulat si poate fi incalcat fara consecinte. Practic s-a vazut foarte clar ca a fost calcat in picioare de toata lumea, dar eram curios de aspectul legal al problemei!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Pai n - a fost nici o aluzie ... cred ca am fost gresit inteles . Era vorba de o experienta personala , pe care am trait - o fiind soldat cu arma ( in postul de santinela ) , si pe care nu stiu ( nici atunci ... si mai putin acum ) sa o " descurc ". Poate parea ( daca n - o fi ) paranormala , desi cred ca nimeni nu - si aminteste sa fiu partizanul unor astfel de "intamplari ", de care media si internetul sant pline . Intotdeauna le - am negat ... macar din lipsa de dovezi , credibile si palpabile . In fine ...

P.S. - altfel , exista site - uri unde abunda chestii care sant mult mai " secrete " decat ce povestesc eu , despre aceleasi subiecte ( subiect ) ... De exemplu ( primul e consistent si strict  la obiect , celelalte doua intregesc o imagine ... chiar daca au si aspecte anecdotice ) :

https://adevarul.ro/locale/buzau/secretele-spionilor-batalionului-404--experti-parasutism-arta-camuflarii-1_55e6f39cf5eaafab2c2d1f27/index.html

https://adevarul.ro/locale/buzau/romania-razboiul-i-a-suflat-ceafa-1968-documente-secrete-despre-asaltul-sutelor-mii-soldati-rusi-unguri-1_556c44a4cfbe376e35d0345d/index.html

https://adevarul.ro/locale/buzau/bastan-inventatorul-parasutei-militare-romanesti-detinut-45-ani-record-national-sarit-avion-fiul-brate-demonstratiei-1_553634cbcfbe376e35651858/index.html

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări