Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

" Eri , la ceasul vecerniei , tot norodul au aflat cum ierea să piară de moarte crâncenă Dracnea , căci tâlnindu-se la umblătoare cu Lisandra Stoichescu i-au đis acesteia cumcă un om cu mare faimă i-au pus gând rău și au tocmit , în leatul carele au trecut, patru ucigași . Aceștia đice Dracnea că au călătorit din țeari străine și au mas la hanul de-i đice Polata Atenei , ci n-au avut destulă pricepere în a-l dovedi , căci Dracnea iaște meșter în a se feri de plumbi , de pușcărie și de blesteme mai dihai ca Ion Măclean cel anevoie de ucis .

Ci mă tem că iaște veaste mincionoasă , iară ucigașii n-au fost meșteri ci proști , că dupre chipul în carele au încurcat Dăncilă Priștina cu Podgorița , iaște cu putință că au încurcat și aceștia Licsăndriia cu Caracalul și apoi Caracalul cu Caracasul , și călătorind în țeara Venețuelei văzut-au om cu musteață în jilț domnesc și au crezut aceștia că-i Dracnea ; și au pus praf de pușcă pre o pasere ca să-l dea morții dar n-au izbutit .

#de_pe_net

Link spre comentariu

Remarcabile distinctie Pour le Merite ( fara nici o legatura cu topicul ) , si frumoasa fizic ... o vad in palierul Legiunii de Onoare , Victoria Cross , si a Medaliei de Onoare a Congresului . Am avut si noi romanii Ordinul Mihai Viteazul ... greu de obtinut , ca si cele mentionate mai inainte .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Exista o stiinta , care cuprinde ( si ) simbolistica decoratiilor , medaliilor , insignelor , plachetelor ... inspirate din embleme , blazoane , steme etc . Heraldica ... destul de " retrasa " , dar cu radacini stravechi si continut consistent , putin cunoscuta . Am ceva lucrari , privind ordinele si medaliile de diferite tipuri si destinatii ... chiar si de heraldica . Daca exista interes ... dati de stire !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări