Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

Nu (?) era pregatita ? ... Probabil . Sau macar discutabil . Insa ... incepe sa stranga randurile . A cam trecut vremea vorbelor . A rezolvat ( ceva ?) cu micul Kim ... prin eforturi diplomatice si amenintari foarte putin voalate ... ideea e ca au fost credibile . La tovarasii de la masa de joc ... China , Rusia . Si " mana moarta " , care o fi ... Se debaraseaza de balastul european si strange semnificativ legaturile cu GB ... vizibil plictisita de UE , acorduri si alte cele . O relatie " intima " cu USA ( nimic nou , doar acutizat ) e cel mai bun paratrasnet militar si economic ... brexit - ul n - a aparut din senin. Vor incepe in curand si epurarile ... de diverse facturi , dar asta e o alta discutie . Ziceam de USA ... pluseaza cu India , Arabia Saudita , Israel , Vietnam ( interesant , nu ? - teama de China e mai mare ca cea de dolari si capitalism ) , Japonia , si altii . Semnificativi , nu chibitzi guralivi . A aratat ca daca vrea , loveste ... In doua randuri , fara teama de " opozitia " ruseasca , in inima aliatului sirian . Retorica la adresa Iranului a trecut de injuraturile de dupa gard . Banii ... fluxuri continue si consistente se investesc in zona " apararii " , contracte precise , cu obiective de esenta , si termene scurte ... economia s - a dezghetat bine in USA .Trump e pitoresc , dar nu prost sau imobil - permisiv , ca predecesorul afro-american . Rezultatele incep sa se vada ... si nu cred ca sant exercitii la oglinda sau scenete pentru impresionat pe unul - altul .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Vietnam ?

China ?

Nu am habar cum dreq China ia bătaie la popou de la alții , mult mai desculți decât ei .

La ce nivel de forțe au fost implicate în conflictul China - Vietnam , părerea tuturor este că China a fost învinsă la puncte :) :

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sino-Vietnamese_conflicts,_1979–1991

Americanii au investit la greu în Vietnam , au reconstruit țara , în special din motive ideologice .

Acum sunt alianțe economice și militare între SUA și Vietnam  , toată lumea o duce mult mai bine decât în epoca lui Ho Și Min .

Dacă americanii vor , se poate .

Link spre comentariu

Vietnamul a avut zeci de ani de razboaie crancene ... au calit populatia , au ridicat moralul , si au format o mentalitate de militari fanatici dar si eficienti . La China ... ardoarea combatanta e mai redusa . Razboiul Coreei a aratat ce si cum ... La zi , Vietnamul e in tandreturi ( si ) cu India ... rezultand diferite chestii letale antichineze :

https://sputniknews.com/asia/201709021057016649-india-secretly-supplied-vietnam-missiles/

Cat despre " amestecul " USA in Vietnam ... personal am cate ceva outdoor de la Columbia Sportswear , made in Vietnam . Calitate americana de top , la preturi vietnameze ( vorba vine , end-userul plateste ca pe Potomac ) . Ideea e ca se poate si fara China ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 06.08.2018 la 11:24, Victor a spus:

Nu .

Iranul va fi atacat din interior , și după dărâmarea statalității ( unii vor independența , sprijiniți de o firmă civilă , se știe   ) vor trebui trimise trupe de menținerea păcii , pentru a apăra Iranul ... de ei înșiși .

Trupele eliberatoare vor fi tot din zona Orientului Mijlociu  , spre exemplu Egiptul , Pakistanul sau Sudanul de Sud  își fac  încălzirea pe margine , de ceva timp .

Cu mulți  bani saudiți și armament american de mana a doua .

A , nu uitați că Iordania și Saudiții sunt aliați cu Israelul dar și cu aliatul nostru , strategic și transatlantic .

Genul asta de război ( zona e foarte sensibilă din punct de  vedere religios ) se face ori prin proxi , ori din interior .

Bănuiesc că în cazul Iranului vor fi ambele variante .

Mai contează părerea cuiva , care are marea calitate de a fi cel mai mare partener economic al Iranului .

China .

Aici treaba se împute groaznic .

China e încolțită de investițiile americane din Vietnam , Japonia , Malayesia ,  Filipine etc .

Mai nou , India primește o fabrică de avioane F16 ca sprijin împotriva Chinei .

Verișorii țiganilor de la noi au experiență în bătăliile cu China , săptămânal au incidente de frontieră în zona Tibet ...

India ar putea învinge China !

Cu condiția că Pakistanului să i se pună botniță sau să primească la masa verde o bucată economică din Iran .

Evident , India ar fi " forțată "  să lupte cu China în locul aliatului nostru strategic și transatlantic , adica un nou război prin proxi , specific Asiei .

Orientul Mijlociu este o infecție groaznică .

Cine se bagă să o " curețe " , va împrăștia puroiul în toată lumea .

Europa e deja infectată ...

Problema nu e dacă se va întâmpla , ci când .

Sfârșitul va fi urât .

Toți știu că istoria evului mediu sau cea recentă a dovedit fara dubii că rasa alba este mașina de ucis perfectă .

Infecția se va stinge până la urmă  , dar cu ce preț ?

Mă întreabă un prieten ....cum te simți.... după ce te-ai trezit din coșmar .... ești bine ?

Link spre comentariu
20 minutes ago, Faust2018 said:

Mă întreabă un prieten ....cum te simți.... după ce te-ai trezit din coșmar .... ești bine ?

O varianta de raspuns la intrebarea prietenului ar fi:
- Nu! Nu ma simt prea bine, m-am trezit din cosmar in acelasi cosmar, adica, in cruda realitate.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 20 minute, Victor a spus:

Mda :) .

Mă bucur că pe unii îi doare ficatu' după ce citesc literatură SF .

Pai chiar că este sf ce ai scris, ai imaginatie ....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Înturnându-mă în chilie , aflat-am deaspre mare minune carea s-au pretrecut în cetatea Bucureștilor .

Đzilele trecute , dupre cum iaște bine știut , rădicatu-s-au norodul den țeară și aceia plecați să ostenească în alte țeari , vroind a-l mazili pre Dracnea — și au trimes acesta potera pre ei ; ci potera Dracnei are și muieari brudii , măcar că nu atâtea câte avea Ghadafie . Ci unii fară minte au încolțit o muieare den poteră și au dovedit-o , punând-o la pământ , ci ne-au đzis stăpânirea ca aceasta au fost schilodită și au căzut în somn de moarte .

Ci s-au dus Carmen Dan , întâi-stătătoarea Logofeției Dinlăuntru să o cerceteze pre aceasta în bolniță și , măcar că ierea schiloadă și căzuse întru adânc somn de moarte , cum au pus mâinile Carmen Dan pre aceasta , cum s-au sculat și s-au lecuit , întru baterea norodului de va îndrăzni a cârti din nou și întru pururea cinstire a lui Carmen Dan Taumaturga .

Și după zaveră a grăit : “ lăsat este să ne împăcăm , gloată proastă , și să ne avem ca freații , voi în genunche și plăieșii cu biciul ridicat , căci așa este lăsat de la scriitură , să îndurați și să mulțămiți boierilor pentru cinstea ce v-a făcut , căci și scuipatul de boier este lucru de lăudat și de prețuit , încalte și biciul de plăieș .

#de_pe_net

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări