Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

Acum 42 minute, gauss a spus:

A fost comandantul meu ... 

Are o pareza , castigata-n Rahova , pe sectia a 4-a .

Locuieste in Arad , are un BMW X5 , ar trebui sa aiba cam 67 de ani .

Destul de mic de inaltime ( 1,7 m ) , 72 Kg si o privire cam rautacioasa   ...

Nu era genul de persoana cu care sa socializezi prea simplu .

Probabil ca tradarea clasei politice l-a ingenunchiat .

Un militar nu poate trece peste asa ceva ... nu stiu cum de nu s-a intamplat " nimic "  inca .

Nu cred ca dupa punerea in libertate a primit compensatii financiare ( el si / sau maistrii pirotehnisti care montau parasutele de franare pe containerele din avioanele cargo , se stie din presa ???  )  dar Constantinescu Junior este cetatean al principatului Monaco si nu a mai calcat prin România de atunci ... 

Oare sa fie o simpla coincidenta ?

Link spre comentariu

Cine n - aude , nu vede , si tace , traieste o mie de ani in pace ! ...

Altfel , descrierile sant corecte . Ma rog , dupa stagiul militar , am pierdut " legatura " ... doar din auzite si TV ... dupa '90 . Si ... lumea e mica ... depinde de unde te uiti ! De preferat , nu peste umar ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
12 minutes ago, Victor said:

dar Constantinescu Junior este cetatean al principatului Monaco si nu a mai calcat prin România de atunci ... 

Oare sa fie o simpla coincidenta ?

Monaco Citizenship by investment can be obtained by buying real estate in Monaco worth at least €500,000 and depositing €500,000 into a bank account

The investment would have to be at least €500,000 into a deed of property with another 500,000 deposited into a bank account in Monaco. You would also have to convince the government that you have enough money to support yourself.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, gauss a spus:

La mine a fost mai simplu . Am vrut sa fiu pilot militar ( de MiG ) ...............

Foarte sincer, am un vechi prieten pilot la tarom, fost pilot militar care a renuntat la uniforma imediat ce a putut! Nu stiam asta, dar la un zbor spre tara, i-am auzit numele atunci cind a fost prezentat echipajul inainte de decolare si la aterizare am vazut ca el este! asta a fost inainte de 9/11 cind nu era atita strictete in avioane si la aterizare mai vedeai si pilotii in usa cabinei! Vazind ca sint mirat de situatie, mi-a spus ca el s-a facut pilot ca sa zboare, nu sa joace table pe aerodrom! Am pierdut iar legatura cu el, dupa virsta, inca ar trebui sa mai zboare!

Link spre comentariu

N - a fost sa fie ... dar am mai zburat destul . Ca " pasager " , dar fara bilet ... si in avioane si elicoptere fara WC , doar cu cocarda tricolora si numere care nu spun nimic ... chiar si de pe la aliati ... Mai tarziu , cand tara n - a mai avut nevoie de mine , decat unde a dorit ea ... nu si eu , si in cele cu WC si stewardese , am platit si bilete . Am fost intrebat daca sufar de rau de inaltime , ceva pastile etc . Am tacut ... negand din cap . Sotia radea ... Dar asta au facut si fac destui useri elf ... nu e nici un merit . Ma rog , ceva legat de aripile argintii ... cele de purtat la piept , si ( cateodata ) in suflet ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Mda , data viitoare promit ca o sa memorez alte aspecte de interes operativ , iar pe urmatoarele promit sa le uit .

Inainte de asta , mentionez expres  ca documentarea faptei s-a realizat exclusiv din surse externe ( mass media ) si nu exista probe sau martori  .

Apropo , avioanele cargo aveau un traseu ciudat :

din Grecia descarcau tigari Papastratos si Asos pe Baza 90 , apoi erau incarcate cu containere la care maistrii militari ( ce fusesera si ei sub comanda LtCol  T ) montau parasutele de franare ...

Aeronava cargo ( cu 2  trape pe burta ) zbura la Londra , iar de acolo in Oslo .

De la Oslo cereau culoar de zbor catre Teheran , dar doar cand era furtuna  deasupra Marii Caspice , si astfel capatau acoperire  ( legenda ) pentru  un mic ocol peste Caucaz ( a se citi Cecenia ) dupa care isi continuau planul de zbor initial .

In septembrie 2004 , in Beslan , a fost un atentat sangeros la serbarea de incepere a unui nou an scolar , au murit toti copii , detonati de rebelii - teroristi  .

Evident , MDV-ul rusesc i-a omorat pe absolut toti teroristii .

Ceva totusi nu se lega : armele folosite de teroristi erau noi noute si aveau serii apartinand unei uzine de reparatii material de razboi , care nu exista decat scriptic ,  in actele de mobilizare ale fostului  Pact de la Varsovia , in realitate acea uzina era doar planificata , dar nu fusese construita .

Cel putin asa stiau rusii .

Ce s-a intamplat de fapt ?

Era un cioban amarat , din Pipera .

Intr-o dimineata din 1998  , mergand pe strada cu pixu' in mana , s-a impiedicat si  a cazut cu pixul fix intr-un contract al MAPN .

Da , exact , in cel cu schimbul de terenuri .

Dar mai primea ceva , ascuns vederii presei " libere "  : Uzina Mecanica Dragasani , care avea stocuri imense de componente ( rezerva de lupta ) pentru reparatii arme de infanterie .

Desigur , uzina era in conservare din 1970  , fara angajati etc , doar cu  paza MAPN .

Ce sa vezi , in fiecare duminica , ciobanul facea turism pe Coasta de Azur  , si culmea culmilor ,  datorita credintei , postului si rugaciunilor castiga in fiecare duminica la masa de ruleta din Monte Carlo sume uriase de bani , iar proprietarul cazinoului , un grec , un sutimiliardar celebru , era mahnit ca inchide casa cazinoului  in paguba .

Da , el se pare ca  este propietarul lui Asos si Papastratos .

De aia , cand au aflat cine produsese armele si cum au fost platite  , rusii au intervenit pe langa aliatii lor de nadeje , Germania , astfel incat ciobanul nostru sa mearga putin la brutarie pentru trafic de arme si alte produse speciale  .

Evident , Constantinescu a declarat ca nu participa la a doilea mandat deoarece l-a invins " statul paralel " si Juniorul s-a auto "  exportat " putin , tocmai in Monte Carlo .

Pe cioban a incercat CVT sa-l scape de mania rusilor  , ungandu-l europarlamentar , dar statul paralel al binomului l-a asteptat la cotitura si l-a bagat la brutarie cu proxima ocazie  .

Maistii militari si fostul sef de stat major  de la patrusutepatru au ajuns primii la brutarie , ca asa e in tenis , vorba lui Toma Caragiale .

Rusii au ramas cu mortii , politicienii  cu banii , populimea cu cazarea la brutarie .

Binomul a primit medalii de la aliatii rusilor !!!

Dar populimea nu a fost condamnata pentru trafic de arme   conform capetelor de acuzare dovedite de rusi , ci pentru evaziune fiscala si trafic cu tigarete fara timbru , deoarece  nu se putea arunca anatema asupra clasei politice .

Ciobanul , pentru scurt timp a locuit intr-o colivie aurita ca sa " scrie " carti , nu a contat prea mult chinul si suferinta famililor victimelor de orice fel .

Juniorul prezidential isi  haleste banii linistit , in Strainezia , pana la adanci batranete ...

Da , si ciobanul a fost semisacrificat , daca se poate spune asa ceva ...

Evident , absolut  toate cele de mai sus reprezinta un pamflet si orice coincidenta cu nume , persoane ,  locuri sau fapte este neintentionata si nedorita .

Sper ca stiti de gluma !

Editat de Victor
Adaugire
Link spre comentariu

Parca am mai scris ... ciobanul a fost debarcat din aeronava privata , aflata in capatul pistei , dupa miezul noptii , cu valizele ponderale ( carti de rugaciuni ) la cala de bagaje ... dorind sa se reculeaga in Tara Sfanta . Dorinta nu e automat si putinta ... ma rog , nu intotdeauna . Chiar la cei cu bani ... fara numar ! N - a gasit intelegere ... ciudata e viata asta uneori . Chiar si cu cei bogati ...

P .S . - sarac si curat ... ce mi - a placut zicerea aceasta ! Atat de mult , ca am luat - o in serios ... procent suta la suta . Nu produce beneficii ... dar nici emotii vinovate ! O fi bine , n - o fi ... e tarziu sa mai aflu ( reversul medaliei ) . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

E a doua oara cand imi scapa sa mentionez proprietarul ... oare cum s - o fi intamplat ? ... oricum , nu e relevant ! ( pentru marea masa a oamenilor muncii ) . Pentru cei care ... , cei care ! ... este ! ... Umbla vorba ( de mult , prin targ ... ) ca batranul tenisman ar fi dat cu pumnul in masa , in biroul oval de la Cotroceni , intr - o afacere de familie cu ceva prafuri ... pe consum ! O fi dat si cu pixul ? ... pentru binele ... , pentru binele ! Detractorii spun ca autograful ( in rubrica potrivita ) ar fi valorat o suma cu 8 cifre ... numar intreg natural , fara virgule . Numar de ce ? ... de roscove , bineinteles ... S - a intamplat atat de demult , incat seamana aproape a basm ! ... numai ca nu ( mai ) adorm copiii , acum sant mari oameni de afaceri ... ma rog , la singular !

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

Am fost intrebat daca sufar de rau de inaltime , ceva pastile etc

Diferenta de grad si de...grade! pe cursele civile nu am auzit sa fie intrebati pasagerii de chestii din astea!

Acum 45 minute, Victor a spus:

Aeronava cargo ( cu 2  trape pe burta ) zbura la Londra , iar de acolo in Oslo .

De la Oslo cereau culoar de zbor catre Teheran , dar doar cand era furtuna  deasupra Marii Caspice , si astfel capatau acoperire  ( legenda ) pentru  un mic ocol peste Caucaz ( a se citi Cecenia ) dupa care isi continuau planul de zbor initial .

chiar asa de capul lor zburau astia? stateau si asteptau sa dea ceata...cred ca-i o intoxicare babana cu povestile astea!

Acum 47 minute, Victor a spus:

Evident , absolut  toate cele de mai sus reprezinta un pamflet si orice coincidenta cu nume , persoane ,  locuri sau fapte este neintentionata si nedorita .

oricum am da-o si cit de ciudat ar parea, dar o perioada de haiducie a stat la baza oricarei societati capitaliste, nu aveam cum face noi exceptie! iar la altii a durat de zeci/sute de ori mai mult!

Link spre comentariu

tot nu faci ce vrei si cind vrei pe aeroporturile lumii, aia nu erau subordonatii armatei romane!

sincer cred ca afacerea a fost copilareste de simpla dar a fost invaluita ulterior in povesti cu babauri pentru a impresiona naivii si pe cei pasionati de conspiratii! si desigur pentru ca sa nu pice de prosti cei pe sub nasul carora s-a delurat povestea!

Link spre comentariu

Tot ce e posibil .

Dar anumite lucruri se leagă .

Merită săpat în internetul de la începutul  anilor 2000 , poate au mai rămas " urme " despre acei maiștri militari , care montau parașutele pe containere .

Apropo , ce treabă aveau respectivii cu țigările , că  baxurile cu tigari deja erau descărcate pe platforma aeroportuară ?

Oare de ce au mai fost trimiși la brutărie pentru țigări  ?

Ei nu au văzut cu ce marfă a venit avionul ...

Oare ce tip de avion are trapă ( doar  una , nu două  , aici v-am testat vigilența ) și " locuieste " când vrea mușchii lui pe Baza 90 Otopeni și se plimba pe unde vrea mușchii lui pe cerul planetei  ?

Cine oare era aliatul strategic și transatlantic care sprijinea lupta de " eliberare " a popoarelor din Caucaz și avea logistica adecvata cu trapa la spate , specific pentru asemenea misiuni ?

În sfârșit , faptele s-au prescris definitiv , totul e istorie .

Doar medaliile binomului contează .

In ochii celor care cred naiv in dreptate , cinste , justiție .

Populimea s-a dus la brutărie pentru că au primit ordine de la esalonul superior , care la randul lor au primit ordine de la anumiti politicieni , iar anumitii politicieni de la aliatul strategic si transatlantic .

Când ciobanul a amenințat că dă în gât totul , a fost trimis în vizita la brutărie .

S-a cumințit brusc , si in semn de bunăvoință i s-a schimbat domiciliul obligatoriu de la reședința din Poarta Alba tocmai în îndepărtata    Pipera .

Probabil că mai poate fi util in viitor , cine știe ...

Link spre comentariu

Chiar așa zbura Spartanul de capul lui ? Și au fost arestați ăia care legau "marfa" în spate nu și cei care planificau zborul sau piloții ?

Americanii aveau și alte căi ca să alimenteze cu arme rebelii ceceni dar o "filieră" româneasca la vremea respectivă când nu eram membrii NATO era ceva deosebit, era ceva ce ne asigura cursul de îndepărtare de Rusia și apropiere de NATO.

Cât privește "ajutorul" acordat de CVT ciobanului, nu a fost chiar dezinteresat, parcă chiar ciobanul a povestit că la costat "cotizația" de partid cam un milion de €, în fapt CVT și-a tras și el o bucățică din prăjitura de care auzise că se împărțise fără el :)

Link spre comentariu

Cineva stie ( oameni terni , cenusii , comuni ... care stiu despre ceilalti mai ales ce nu stiu acestia despre ei ) . Si hotaraste ce , cat si cum va afla pulimea , care va interpreta " cum trebuie " noile evolutii . Totul e o mare iluzie ... si se bazeaza pe faptul ca " grosul " crede ca sant realitati ... mai ales alea care - i convin . Si se mobilizeaza ... astfel ca realitatea de mucava si jumatati de zvonuri sa arate bine , si sa se simta ( pulimea ) bine , in siguranta , cu micile satisfactii de zi cu zi , cu shaorma , vedete , manele , concedii si anticoruptie , in viata care se scurge inexorabil . Stare de moment ... maine va apare altceva , totul va fi redefinit , re - evaluat , reconstruit . " Schimbarea " ... parca asa - i zice ... Nimic rau ... asa merge lumea ... pe scene si cu roluri pe masura fiecaruia . Si poate e mai bine asa ...

P .S . - nu e Spartanul ... acela a aparut mai tarziu . Si e cam micutz . Trebuie turboreactor mare ... se auzea cand decola si tulbura linistea viitoarelor cartiere " rezidentiale " , cu duplexuri si birouri notariale ... purtand mandru insemne proaspete , care starneau respect si admiratie nemarturisite . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări