Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, gauss a spus:

" Traiasca Tovarasul Nicolae C...sescu !  "

Raspuns corect , indiferent de intrebare ... direct ciclul II , sergent cu cascheta si centura cu diagonala , militar de frunte , 5 zile permisie " la exceptional " !

Bun răspuns, acum cred că se folosește "Trăiască Herr Klaus...."

Link spre comentariu
1 hour ago, eugenius said:

Până să plec militar la verificare am avut un test din ăla cu întrebări profunde de genul citez  "Trage un tun mai tare noaptea decât ziua ?" sau " Ce este mai greu un kilogram de paie sau un kilogram de fier ?", și am căzut testul și am fost trimis la transmisiuni, care era răspunsul corect ca să mă ia la securitate ? :)

Intrebare pentru cei care nu au citit "Fizica distractiva" a lui Perelman...kilogramul de paie este mai greu decat kilogramul de fier, fiindca Legea lui Arhimede se aplica si in gaze(atmosfera), nu doar in lichide...densitatea paielor fiind mai mica decat a fierului, desigur volumul ocupat de un kg. de paie e mai mare decat volumul ocupat de un kg. de fier, deci va dezlocui un volum mai mare de aer...:) 

Tunul trage mai slab noaptea decat ziua, fiindca aerul noptii e mai rece, deci mai dens, asa ca va opune o rezistenta mai mare la inaintarea obuzului...

Link spre comentariu

Da ... ce sa zic . La chestii de genul ... gluma si adevarul se intrepatrund . Macar la noi la romani . " Nashul in suflet " a fost dintotdeauna ... indiferent cum s - a numit ( dupa " biroul populatiei " , cum denumeau vechii militieni buletinul de identitate - denumire prea abstracta , deci greu de memorat si folosit ) conducatorul vremelnic care s - a crezut ( intotdeauna ) vesnic . La marii nostri prieteni si colegi doctrinari ( China , nu ... , la ce va ganditi ? ) , o chestie de genul a fost semnalul uneia dintre cele mai mari prigoane de oameni ... Pe scurt - un tanar revolutionar ( la ei asta e ceva genetic , inca dinainte de Confucius si alti reactionari ) , a dat admitere la o facultate . Primind foaia cu subiectele , le - a anulat prin taiere , regulamentar , cu mare " Z " , si a scris pe foaia cu rezolvari : " Traiasca parintele Mao , P.C . Chinez " , etc ., dupa ordinea constitutionala , etc . Bineinteles ca a picat ... numai ca istoria nu s - a oprit aici . S - a dus cu " opera " la conducerea de partid a provinciei , care s - a facut foc si para ... Conducerea facultatii a fost judecata public , infierata , condamnata la lagar de reeducare , notiune sumbra pentru cine cunoaste varianta chinezeasca . A fost " scanteia " pentru inceputul prigoanei ... cine doreste sa afle ce si cum , gaseste informatii destule pe net . Trebuie inmultite cu 10 , minim ... chinezii sant recunoscuti pentru prezentari succinte si modestie tipic asiatica .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Spitfire a spus:

Intrebare pentru cei care nu au citit "Fizica distractiva" a lui Perelman...kilogramul de paie este mai greu decat kilogramul de fier, fiindca Legea lui Arhimede se aplica si in gaze(atmosfera), nu doar in lichide...densitatea paielor fiind mai mica decat a fierului, desigur volumul ocupat de un kg. de paie e mai mare decat volumul ocupat de un kg. de fier, deci va dezlocui un volum mai mare de aer...:) 

Tunul trage mai slab noaptea decat ziua, fiindca aerul noptii e mai rece, deci mai dens, asa ca va opune o rezistenta mai mare la inaintarea obuzului...

Stai jos ai căzut, nici pe tine nu te primește la secu :)

Link spre comentariu

Daca la intrebarile intrebatoare puse de comisie raspundeai complet , corect si  respectos si ulterior ai fi putut sa argumentezi cu subiect si predicat orice alta discutie ,  deveneai instantaneu membru in esalonul doi , cu denumirea de " cadre de nadejde in devenire " si urmai ghidul de cariera profesionala in domeniul " special " , ăla bine platit , cu pensie nesimtita la varste mici si alte favoritisme peste rand  ...

Prostii sau rebelii nu aveau aceasta onoare .

Link spre comentariu

Dupa ... oricum urma " munca de cadre " ... DOSARUL ! Rudele pana la spitza a 4 - a , seful de scara si de bloc , vecinii , sectoristul , " pionii " de pe unde fusesei pana atunci ... toti erau interogati , unii direct ... , parerile in anturaj , si ORIGINEA SANATOASA . Era valabil si la kaki , si la albastru , si la alb ... Ma rog , in ultimii ani la categoriile de la urma se mai relaxase " sita " , incepusera sa lucreze si relatiile . Alea principiale , bineinteles ... si solide , ca paru' ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, gauss a spus:

" Traiasca Tovarasul Nicolae C...sescu !  "

Raspuns corect , indiferent de intrebare ... direct ciclul II , sergent cu cascheta si centura cu diagonala , militar de frunte , 5 zile permisie " la exceptional " !

P.S. - sper ca stiti de gluma ... este un pamflet ! ( explicatie partial acoperitoare ) .

Cred ca am mai spus ca este posibil ca eu sa fi trait in alta Romanie! In aproape 18 luni de armata, 82-84 sau pe aproape, regiment de transmisiuni in Pitesti, nu sint sigur ca am auzit pomenit de mai mult de 3 ori numele fostului presedinte! Am ajuns acolo fiind radioamator si erau niste intelegeri, nu stiu cit de oficiale ca sa fim repartizati la anumite unitati!

Credeti au ba, dar adresarea cu ''domnule, domnilor'' era destul de des folosita (folosit cuvintul intreg, nu ''Dom'n majur'' oricum la cita lume era pe acolo, se saluta/baga in seama de la maior in sus, altfel ar fi fost ca in filme, toata lumea salutind pe toata lumea). Am mai spus cind dupa o chestie mai nasoala petrecuta in garnizoana suspectii purtind insemne de transmisionist, am auzit din gura comandantului (Dumnezeu sa-l odihneasca, nu mai e printre noi de ceva timp) o exprimare de genul: ''Domnilor, lasati prostiile, nu avem timp sa ne ocupam de probleme de disciplina!''

''''Dupa ... oricum urma " munca de cadre " ... DOSARUL ! Rudele pana la spitza a 4 - a , seful de scara si de bloc , vecinii , sectoristul , " pionii " de pe unde fusesei pana atunci ... toti erau interogati , unii direct ... , parerile in anturaj , si ORIGINEA SANATOASA . Era valabil si la kaki , si la albastru , si la alb ... Ma rog , in ultimii ani la categoriile de la urma se mai relaxase " sita " , incepusera sa lucreze si relatiile . Alea principiale , bineinteles ...''''

Da, la vre-o saptamina dupa recrutare, am aflat si de la serviciu, de la secretarul de UTC si de la vecinul care tinea cartea de imobil ca ''s-a interesat securitatea de mine''. Nu mi-ar fi spus probabil, desi eram in relatii bune cu ambii, dar crapau sa afle despre ce e vorba!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

La Comisia de Recrutare ne`au intrebat la ce arma am vrea sa fim incorporati si de ce.

Bineinteles am cerut la transmisiuni deoarece ma pregateam sa dau si examenul de radioamator.

S`au uitat in dosar si am fost lamurit ca deoarece am facut parasutism tot acolo ma vor trimite...

Pina la urma n`a fost nici pe`a mea nici pe a lor, am intrat la Poli, Electronica si Telecomunicatii si la transmisiuni am aterizat.

Distractia mare a fost ca acolo am ajuns la finalul perioadei de instructie...  mecanic auto!

Am schimbat uniforma pe combinezon!

Ma pricepeam de acasa si era mai mare nevoie de  mecanici auto decit de transmisionisti, eram batalion de transmisiuni, transmisionisti erau 2 la leu si unu pe gratis!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Parca era vorba de viitorii ofiteri de informatii ... eu am adaugat si ofiterii de M.Ap.N ... Despre asta se discuta in topic de ceva vreme ... nu de racanii de kaki , ca doar n - aveau mape , sigilii , caiete cu una - alta  si celelalte .  Aia  ( racanii ) nu valorau nici o beshina ... nu interesa pe nimeni de ei . Se stia ... cine avea rude afara , fugiti , puscariasi , in evidenta organelor de militie etc . , era nesigur ... din toate punctele de vedere ... directia DIRIBAU . Constructii , munci , CFR , etc . Sau 2 ani in mina ...  La mine ... a fost simplu . Si sa ma fi opus , cam tot acolo ( aceeasi curte , 2 unitati ) ajungeam . Aveam deja peste suta de salturi , inotator cu campionate adjudecate in spate , radioclubul si cercul de electronica etc . Plus statura ... si greutatea " in viu " . Asa ca m - am declarat plin de entuziasm de acord , facand si mishto de aia de la repartizari , un tablagiu , un militian si un civil care n - a spus nimic , se uita plictisit intr - un registru din care se vedeau ceva foi de Neckerman , si fuma ALB 40 . Celebrul Kent ... In colt , vazusem pe cineva in uniforma kaki cu petlite albastre ... si un semn de arma foarte rar ... nu putea fi decat dintr - o " zona " . Ma astepta cu foile de drum , si celelalte .  A fost comandantul meu ... ajuns celebru dupa revolutie , ceva kestii cu tzigarete ... Asa ca am devenit cercetas ... unitatea mai mica , de care multi din cea mare nici nu stiau ca exista ... am mai scris mai de mult .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ce probleme aveti... Nu era mai bine de mine, inamic public din nastere, mare parte din armata facuta în tenisi (e electroizolanti, dom colonel). Scolit ca mecanic conductor, activ la întretinere simulatoare, o singura noapte de garda, si aia petrecuta cu porcarii (purcel de lapte la protap, l-a calcat scroafa, dom colonel, ca avans pentru o reparatie la o Glorie). Plutonierul meu mi-a facut cadou o lama de cutit cu zvastica si vulturul pe ea. Trei concedii (dat de doua ori admiterea la facultate) iar dupa, oferte de genul: semnati va rog, domnu Franz, ca nu depuneti actele pentru Germania si veniti sa lucrati la "productie speciala".

Link spre comentariu
Acum 24 minute, gauss a spus:

Parca era vorba de viitorii ofiteri de informatii ... eu am adaugat si ofiterii de M.Ap.N ... Despre asta se discuta in topic de ceva vreme ... nu de racanii de kaki , ca doar n - aveau mape , sigilii , caiete cu una - alta  si celelalte .  Aia  ( racanii ) nu valorau nici o beshina ... nu interesa pe nimeni de ei . 

Interesant e ca prin mai toate birurile, aveau acces racanii, ei scriau o gramada de chestii, greu de crezut dar si continutul OZU putea fi aflat daca erai interesat inainte de a fi semnat de comandant! iar cei citiva care erau membri de partid, detineau pozitii destul de bengoase!

Apropo de ''transmisiuni de 2 lei'' noi am dat clasa a treia la viteze la care in ''unitatile de 2 lei'' se dedea clasa intiia! Si singura unitate din tara unde militarii in termen aveau dreptul sa dea examen de cls. intiia! Pe care l-am luat si eu, fiind un talent nativ in domeniu!

Link spre comentariu
Acum 13 minute, franzm a spus:

semnati va rog, domnu Franz, ca nu depuneti actele pentru Germania si veniti sa lucrati la "productie speciala".

M'nea! un concediu de 2 ani merge in rest ce-i prea mult strica!

Chiar a fost un mic scandal cind foarte multi colegi au cerut si primit concedii de studii pentru a se pregati sa candideze la scolile de ofiteri/subofiteri/maistri si toti au fcut eforturi sa pice, pentru ca si-au dorit doar concediul, nu armata pe viata cum se spunea!

Link spre comentariu
53 minutes ago, Marele Savant said:

Cred ca am mai spus ca este posibil ca eu sa fi trait in alta Romanie! In aproape 18 luni de armata, 82-84 sau pe aproape, regiment de transmisiuni in Pitesti, nu sint sigur ca am auzit pomenit de mai mult de 3 ori numele fostului presedinte! Am ajuns acolo fiind radioamator si erau niste intelegeri, nu stiu cit de oficiale ca sa fim repartizati la anumite unitati!

Credeti au ba, dar adresarea cu ''domnule, domnilor'' era destul de des folosita (folosit cuvintul intreg, nu ''Dom'n majur'' oricum la cita lume era pe acolo, se saluta/baga in seama de la maior in sus, altfel ar fi fost ca in filme, toata lumea salutind pe toata lumea).

Poate ai trait intr-o alta Romanie, dar eu dupa multi ani de la revolutie, cand am dat examenul pentru permis auto, am auzit:

-Trage pe dreapta.

Eu am inceput sa ma uit daca am indicator de oprire sau stationare interzisa si in cateva clipe aud:

-Trage pe dreapta TOVARASE!!!

:85

Deci atentie, asta dupa ani buni de la revolutie!!! N-a fost singurul caz cand am mai auzit astfel de adresare la ani buni dupa revolutie. Pe timpul lui ceasca, apelativul Tov'ul era foarte folosit. 

Totusi pana la revolutie afirm si eu ca in scoala nu am auzit tovarasul profesor ci doar Domnul profesor sau Doamna profesoara. 

Link spre comentariu

La mine a fost mai simplu . Am vrut sa fiu pilot militar ( de MiG ) . Ma pregatisem de la aeroclub ... ZLIN 726 , dupa care am trecut la parasutism . Nu se mai zbura cu sportivi ( pilotaj ) , aparusera constrangerile de tot felul . La parasutism , a mai mers o perioada ...  Numai ca 2 ani consecutiv , la Boboc au scolarizat doar taromisti ... Ce rusine , am zis ... Mai tarziu , am regretat . Ma rog , asa , cu coada ochiului . Si asa am devenit militar in termen ... as fi putut sa intru la orice facultate , am fost olimpic ( pe bune ) . Nimic , spre disperarea mamei ... Dupa ... si inca ceva escale , academia ... ingineri . De albastru ... si inca o fac . , ... electronica . Cu dispensa speciala . Si ce a mai urmat ... am schimbat culori , si cateva viraje ... Din "99 ... port sapca ... cu cozorocul la spate ( cateodata ) . Mai ales la foto - video ... Si ce am chef sa imbrac ... , si la job !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări