Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

Interesant . Nu stiam ca pusca mitraliera se tine (a) in pozitia " la piept " . Oricum neregulamentar ... lipseste sursa de alimentare , de 40 de volti ... varf cu varf ! Daca personajul este real ... cred ca foto e facuta de fratele ... ostas de nedejde al regimului , cu vipusca lata la pantaloni .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pentru ei ... nu !

P .S . - nu este nici acum . Si , dupa cat(e) bag de seama , nici in viitor , si in vecii - vecilor etc . Unele popoare trebuie sa - si duca crucea . In anumite cazuri ( nu dau exemple ) , incep sa cred ca se simt ( mai ) bine asa ! Ma rog ... aberatii personale , nu luati in seama . Decat in nota de raport , in registrul operativ si in caietul personal inseriat ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Caietele .

Erau fix două .

Adică ăla de pregătire profesională continuă ( ăsta mai există și azi , sub aceeași formă ) dar și cel de pregătire ideologică , ultimul conținând articolul de fond din Scanteia Tineretului , Scânteia , Munca de Partid sau Tezele Congresului al 9-lea etc și restul tematicii săptămânale , trasate de secretarul cu propaganda din BOB ( de obicei ăsta era șeful de stat major )  .

Caietul de pregătire ideologică trebuia să conțină citate  cât mai dese cu  învățăturile și directivele cârmaciului , altfel trebuia să refaci tema la nesfârșit .

Link spre comentariu

Depinde de " agentie " . Si ( sau ) de directie ...  Pe caietul invocat ... se trec si alde concepte pentru desfasurarea misiunilor ordonate ... cu planuri detaliate si alternative etc . In fine ... la unii mapele erau mai " obeze " . Dar cred ca stiti asta ...

Link spre comentariu
34 minutes ago, Victor said:

Doar la cei cu funcții de conducere .

La cei cu funcții de execuție ... era mai multa căprărie decât hârtogărie .

Stres cât cuprinde , la ambele categorii  .

A fost , a trecut .

Deci,daca tatal este...un tip cu functie(marisoara>mare>f.mare(??),atunci copilul va ocupa o functie...cel putin EGALA !!:dans: NU studiile conteaza,abilitatile de ...comunicare,COMPETENTELE etc. acum conteaza FF mult sa ai...mama,tata,unchi,matuse(TAMARA) etc. !:wretre Cel putin asta vad eu la ...''varful'' puterii..! Oare,pe cand...oameni...COMPETENTI ?:inger Sa fie in...''douazeci-douazeci'' (2020)???:41

Link spre comentariu
1 hour ago, Victor said:

Doar la cei cu funcții de conducere .

La cei cu funcții de execuție ... era mai multa căprărie decât hârtogărie .

Stres cât cuprinde , la ambele categorii  .

A fost , a trecut .

Aveti dreptate . Chiar si cu urme ... Ma rog , fiecare poate sa - si faca  analiza . Personal ... nu cred ca as schimba ceva daca ar fi s - o iau din nou de la capat . Si cred ca nu sant singurul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 6 ore, Victor a spus:

Caietele .

Erau fix două .

Adică ăla de pregătire profesională continuă ( ăsta mai există și azi , sub aceeași formă ) dar și cel de pregătire ideologică , ultimul conținând articolul de fond din Scanteia Tineretului , Scânteia , Munca de Partid sau Tezele Congresului al 9-lea etc și restul tematicii săptămânale , trasate de secretarul cu propaganda din BOB ( de obicei ăsta era șeful de stat major )  .

Caietul de pregătire ideologică trebuia să conțină citate  cât mai dese cu  învățăturile și directivele cârmaciului , altfel trebuia să refaci tema la nesfârșit .

asta poate la unitatile de flexurat turumbele, la cele care aveau obiectu' muncii nu avea nimeni timp de prostii din astea! 

Cred ca a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea stagiul militar, am fost ca intr-o continua vacanta intr-o statiune! Si am vazut o gramada de chestii care nu imi inchipuiam ca exista!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 51 minute, Marele Savant a spus:

Cred ca a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea stagiul militar, am fost ca intr-o continua vacanta intr-o statiune! Si am vazut o gramada de chestii care nu imi inchipuiam ca exista!

Până să plec militar la verificare am avut un test din ăla cu întrebări profunde de genul citez  "Trage un tun mai tare noaptea decât ziua ?" sau " Ce este mai greu un kilogram de paie sau un kilogram de fier ?", și am căzut testul și am fost trimis la transmisiuni, care era răspunsul corect ca să mă ia la securitate ? :)

Editat de eugenius
Link spre comentariu

" Traiasca Tovarasul Nicolae C...sescu !  "

Raspuns corect , indiferent de intrebare ... direct ciclul II , sergent cu cascheta si centura cu diagonala , militar de frunte , 5 zile permisie " la exceptional " !

P.S. - sper ca stiti de gluma ... este un pamflet ! ( explicatie partial acoperitoare ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări