Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

"Nu cred că trebuie să alergăm toți pentru revistele ISI și să ne ‘maimuțărim’ într-o altă limbă. Cred că avem un public românesc și avem obligația în formarea și educația acestui public românesc, trebuie să avem grijă în primul rând de acest public.....România a intrat în UE cu mare succes. Dar comunitatea europeană dă semne de mare slăbiciune. Această construcție nu ne aduce mari avantaje în ceea ce privește cultura. Cultura a fost lăsată de-o parte, nu se unifică."

Cum o zîs Caragiale în actul III al Scrisorii pierdute? "Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!"

Oare ce vrea domnul academician; sa se apuce scriitorii români sa scrie Faust si muzicienii sa compuna polci? Sau vrea poate sa se cânte 'Deutschland über alles' pe melodie de manele? (Asta chiar ca ar fi o dovada de cruzime.) Nu-i tocmai cultura ceea ce deosebeste cel mai bine neamurile Europei?

Edit: corectat din greseli.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Nu-mi place să discutam în termeni categorici de alb și negru ...

Cu siguranță există avantaje , dezavantaje și sensibilități personalizate , legate de experiența de viață în RO sau DE .

@franzm nu trebuie să cadă în clasica capcană proletcultistă " cine nu e cu noi e împotriva noastră " , acele vremuri au dispărut în groapa de gunoi a istoriei .

Sunt mulți factori care concură în scopul obținerii unui răspuns cât de cât pertinent la întrebarea de mai sus , începând cu faptul că nu ne alegem părinții până la partea educațională , culturală sau cea nostalgică .

Link spre comentariu

@franzm

Dumneavoastra cu cine tineti mai mult, cu Romania sau cu Germania ? Una e "sotia", iar cealalta "amanta" ?

Si cu mândra, si cu draga. Dar la o adica, nu ma intereseaza decât binele familiei mele, indiferent de tara în care a trait, traieste sau va trai.

Link spre comentariu

@Victor

Era o intrebare fireasca, dar dumneata o interpretezi tendentios. In caz de forta majora trebuie clarificate treburile (cum a facut regele Carol in timpul ww1). Unii sunt in car si ceilalti in caruta. Ce prefera ?

Link spre comentariu

Nu trebuie sa clarific nimic. Cu atât mai putin sa declar si sa semnez. Sunt ei destui, aceia care vor sa le fie sparte capetele în caz de ceva. Ca de n-ar mai fi de astia prin lume, am putea trai în pace, întelegere si prosperitate.

Link spre comentariu

Si eu sunt total impotriva confruntalor (militare sau de alta natura), dar traim in lumea reala, unde jigodiile sunt majoritare (rezultate prin selectie naturala - sanse mai mari de supravietuire). Razboaiele sunt declansate de gulerele albe, pentru motive economice, nu de simplii salariati.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Nu se duce ala cu guler alb sa lupte. Tot populimea se lasa mult prea usor convinsa s-o faca. Ati uitat de evul mediu, când taranoii îsi spargeau capetele cu sîrg, în timp ce domnii nobeli, stateau, îi priveau si se înfruptau la aceeasi masa. Si se umfla pipota-n ei de mândrie ca si-au aparat glia (unde de fapt erau iobagi, adica sclavi) de dusmanul cel rau.

Link spre comentariu

9 Mai .

Offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff .

O zi grea pentru Europa .

Am avut un bunic , care impreuna ( conjunctura politica de atunci a facut sa fie asa ) a ajuns alaturi de trupele germane pana in Caucaz , dar a scapat cu viata din acea incercare , fiind demobilizat ( temporar ) incepand cu primavara lui '44 .

Un gand de pioasa aducere aminte merita toti cei ce au luptat pentru tara lor , indiferent ca au luptat pe frontul din Est sau cel din Vest in WW2 sau pentru cei cazuti in luptele din WW1 pentru ca toti romanii sa fie impreuna , sau pentru cei cazuti in Razboiul de Independenta , din cadrul razboiului ruso- Turc 1877 / 1878 .

Sper sa intelega toata lumea ca noi sarbatorim azi doar Ziua Independentei 9 MAI 1877 , nicidecum ziua " eliberarii " Europei de catre armatele sovietice invadatoare .

Restul e propaganda clasica comunistoido - bruxeleza , sorosista = userista sau reptiliana si poponara .

Doar cei mentionati in mod expres anterior sau retarzii analfabeti mai pot pune botul la asemenea manipulari !

Desigur , ar putea fi si aniversarea din 9 Mai 1905 a Decretului Imperial de Recunoastere a minoritatilor inrudite aromane si megleno- romane emis de insusi Imperiul Otoman : https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2016/05/16/111-ani-de-la-iradeaua-imperiala-de-recunoastere-a-drepturilor-nationale-ale-romanilor-din-imperiul-otoman-aromani-si-meglenoromani/

Cei ce nu se informeaza , nu pot inteleg la ce ma refer , dar daca nu se informeaza sau neaga cu rea vointa aceste informatii nu pot avea vreodata respect din partea mea sau a celor ce gandesc si simt la fel ca mine ! !

felicitări, victoraş, sunt mândru de tine: ai băgat până acum TOATE siturile propagandei sovietice din România, şi ai 100% vocabularul unui dughinist de frunte.

nimic nu lipseşte, felicitări... da' ia spune, nu vrei să fii plătit de-acum în ruble, în locul "dolarului american blestemat", care e "pe cale de dipariţie", la fel ca "capitalismul putred" pe care-l "practici"? :d

(mi-era c-o să-mi lipsească zal, alt "capitalist de cumetrie"... văd că-i ţii locul cu brio. şi cu aceeaşi "inteligenţă"! :)))))))) )

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări