Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

"Ca si pe timpul lui Dinicu Golescu, satele sunt exemplare tipice de mizerie, ignoranta si boli. La orase, o vaga fata de civilizatie: cateva cladiri mari pe strazi murdare (unde toate gradinile au fost nimicite), cateva automobile Ð tot mai putine Ð venite de-a gata din fabricile straine. Sub aceasta subtire pojghita de Occident, aceeasi colcaire de viata primitiva. Nici o lucrare publica, nici un kilometru de cale ferata nu se mai construiesc. Astazi nu se mai jefuieste taranul ci bugetul public. Partidele politice organizate in cete de prada numesc pe toti membrii lor in slujbe de stat. Aceasta armata de functionari inutili, neputand fi platita, este tinuta cu lefuri de saracie, silita fiind sa traiasca din mita si bacsis."

De actualitate, parca...

https://romanialibera.ro/aldine/history/nicu-porsenna--o-victima-a-temnitelor-comuniste--30779

Link spre comentariu

Caragiale către Vlahuță, din străinătate, acum mai bine de un secol:

”Pentru nimic în lume n-aş părăsi acest colţ de viaţă străină pentru a mă reîntoarce în patrie. Să mai văd ceea ce am văzut, să mai sufăr ceea ce am suferit, aceleaşi mutre, aceleaşi fosile care conduc viaţa publică, otrăvindu-te numai cu privirile lor stupide şi bănuitoare. Nu, dragul meu, nu. M-am exilat şi atâta tot. Aerul de aicea îmi prieşte, sunt mulţumit cu ai mei şi n-am ce căuta într-o ţară unde linguşirea şi hoţia sunt virtuţi, iară munca şi talentul, vieții demne de compătimit”.

S-a schimbat oare ceva ? ...

Link spre comentariu
29 minutes ago, miticamy said:

[...]

S-a schimbat oare ceva ? ...

Da, s-a schimbat: azi poporul iese in strada in sprijinul "mutrelor" de azi mentionate de Caragiale in citatul de mai sus!

S-a mai intamplat asta odata prin '90 cand tot niste oameni din popor au sarit in sprijinul unor mutre zambarete autodeclarate "oameni de bine"... si acea fapta a fost a vremea respectiva aprobata de o maaare parte din popor, vesela tare ca s-a facut liniste si "curatenie" in Bucuresti "de drogatii aia" si de ceilalti in ale caror sedii s-au gasit de catre popor "droguri, armament, munitie, masina de scris automata, tiparit bani", etc. Imi amintesc foaaaarte bine satisfactia foarte multora in special aici in sud, inclusiv in Bucuresti unde eram student si unde alti oameni din popor indicau celorlalti poporeni vizitatori care anume cetatean de pe strada merita "curatat"... "uite si ala, ca are barba!"

Pentru reamintire, unora care azi au parca amnezie si declara ca din cauza altora (agenturi, Soros, etc.) s-a ajuns aici, iata dovada dorintei liber exprimate atunci a poporului pentru Partidul Unic si calea de urmat:

https://www.youtube.com/watch?v=zLfSdUjX48Y

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări