Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

Si in Ploiesti ( localitate ) au fost victime . Asa e in razboi ... mai sant erori . Si poate nu numai atat . Cauze sant multe ... inclusiv o razbunare a cuiva care a suferit pierderi persoane apropiate , sau la care tinea . Ideal ar fi sa nu fie posibilitatea ... adica sa nu ( mai ) fie razboaie . Tehnic vorbind ... pot fi erori de navigatie , neinterpretarea corecta a hartii , bombardiere atacate de aviatia de vanatoare care lanseaza bombele sa scape de greutatea periculoasa , defectiuni ale mecanismului de lansare , posibil lovit de tirul vanatorii , imitarea actiunilor conducatorului de grup , patrula etc . Probabil americanii ar fi ras si Bucurestiul , si Ploiestiul daca ar fi vrut . Cu cateva sute de bombardiere la un raid , nici nu cred ca ar fi fost prea greu . Din fericire , nu s - a intamplat . Cu totul altfel au stat lucrurile deasupra Germaniei . De ex . Dresda ... si altele . In Ploiesti , cea mai mare pierdere a fost cand un bombardier Liberator , in flacari , a cazut peste penitenciarul de femei din oras . 43 de victime ... echipajul nu s - a pus la socoteala . Si liceul in care am invatat eu a fost lovit de bombardamente . Practic , din 3 aripi ( sectiuni ) , doar una mai era din timpul razboiului . In fine ...

Link spre comentariu

Razboiul e un lucru rau . Cred ca cel mai rau lucru ( institutionalizat ) din istoria umanitatii ... ca altfel mai sant si initiative " civile " ... masacre , pogromuri , prigonire a unor grupuri si categorii etc . Nu dau exemple ... sa nu " nedreptatesc " vreo categorie .

P .S . - perfidul Albion a fost sictirit de bombardamentele asupra Londrei ( civile ) ... neindoielnic incepute de Germania . Se pare ca dintr - o greseala . Dupa aceea , un soi de " first blood ", cu justificari . Alea sant usor de gasit ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

O bomba care a cazut intamplator pe un doc a generat o reactie tipica "perfidului Albion";la 25.08.1940 , in conditiile in care in Berlin se afla o delegatie militara sovietica,raf a executat un bombardament de noapte,care a generat o reactie de furie a stim noi cui ...urmarile se cunosc-a scazut presiunea asupra obiectivelor militare si au fost vizate si cele civile.

Link spre comentariu

Pai N. coreenii au internet (de mare viteza) gratuit de la rusi, asistenta tehnica cu motoarele de racheta, si multe alte chestii cu care sunt enervati americanii si nu numai.

Iar China este piata de desfacere pentru produsele N. coreene.

Coreea de Nord este o arma strategica in mana rusilor.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări