Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Istoria , asa cum a fost ...

Postări Recomandate

O pagina ( mica ) , de etapa ... nici macar fatza - verso , dintr - un roman ( pentru unii ) , opis pentru altii ... , obiect de studiu la Harvard University ... de unde apar politicieni dintre sefii de promotie si ani , ... nu parasutati de la UE , fosti ministri ai agriculturii etc . , cu echipa " la pachet " , bineinteles in ordinea gradelor ( didactice , sau de inteligentza ... nu va ganditi la altceva ) . Toata insiruirea este ( a fost ) un teatru scurt , o sceneta in care unul din actori avea ( deja ) parcursul stabilit . E vorba de URSS . Inca se mai numea asa , la momentul reprezentatiei . Da ... manopera a fost anterioara evenimentelor din link ... artizanii au fost Papa Ioan Paul al Doilea si Mihail Sergheevici Gorbaciov . Ultimul , convertit la catolicism si botezat si binecuvantat personal de insusi sfantul parinte . Ma rog , istoria ... care , dupa cum am scris in alt topic , ( cateodata ) se mai repeta . A se vedea cazul fostului prim ministru roman Radu Vasile , beneficiar al aceluiasi tratament , si fost general .

Ma rog , Mihail Sergheevici a fost inlocuit de Boris Yeltsin , fost primar al Moscovei ( functie emblematica si f. importanta , se va vedea de ce ) , alcoolic notoriu ( documentat timpuriu , si public vizibil in ultimii ani ) , " pilotat " de controlorul sau Ghenadi Burbulis . Toate discutiile ( din link ) au fost inutile , apa de ploaie ... unul din motive , singurul si cel mai important fiind ca unul dintre interlocutori , URSS , a facut implozie . Aici , mult de discutat . Garantiile date Kremlinului au fost abandonate , se refereau la o structura disparuta . Cam ceva de genul celor acordate Ucrainei , devenita stat independent si persuadata sa renunte la armamentul nuclear si aviatia strategica ( rusii o denumesc " cu raza mare de actiune " ) .

Punctul central este ( a fost ) extinderea NATO , din care noi eram omisi conceptual . Garantul acestei stari de fapt a fost un mare stat european , care si acum ne trimite " to do list " prin reprezentantul local . Ma rog , resentimentele acestuia au facut sa pierdem de doua ori selectia la gala finala ... , in detrimentul altora , mai " de incredere " . Noroc cu 11 septembrie , a intrat la dictare ( si stilou ) USA , cu rezultatele stiute si care se vad astazi ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator aldamar

Ma uit cati vin sa-i aduca un ultim omagiu Regelui.Nu-mi vine sa cred cat de iubit a fost.

Acum mi se clarifica o situatie,anume de ce nu l-a lasat Ion Ilici pe Rege sa intre in Romania in 92.S-ar fi ridicat poporul si l-ar fi pus pe Rege in functie.Si asa balbait cum era avea mintea agera si poate ca alta era soarta noastra ca popor.

Acum e tarziu,mult prea tarziu,ne-au mancat strainii si am ajuns un popor de slugi.

In timpul razboiului am mers cu Germania si nici o bomba n-a cazut peste Romania,dar popor de curve ce suntem ne-a trebuit sa intoarcem armele si in cateva zile ne-au bombardat si ne-au facut ciur.

In zilele noastre ne-am trezit sa aducem scutul sa ne punem rusii in cap;deci atunci cu rusii si acum le-am dat voalat cu sutul.Cat de tampiti sa fim,trece Dodon cu avionul si nu-l lasam?Nu,popor de boi nu alta.

Uite unde a ajuns Germania care a pierdut razboiul si uite unde e Romania care l-a castigat.

Tot timpul am fost ca o minge,toti ne-au dat cu sutul dupa cum le-a convenit.

Si spunea si marinarul ca abdicarea Regelui a fost un gest de lasitate.Acum ce dracu sa faca si Mihai,ca daca nu abdica il executau.

Cu comunistii aia nebuni a mecanicului-sculer de la CFR Ghiorghiu Dej nu era de gluma.Si scroafa aia ordinara jigodia aia de Ana Pauker.Ce blestem pe poporul asta.Si il aveau si pe Petru Groza,cica doctor alt nebun.Numai ce nume ingrozitoare aveau!

Si uite asa au ajuns prostii sa ne conduca,apoi prostii lui Ceausescu care cica erau mai umani.Si nenorocitul ala de Ceausescu alt tembel care a interzis avorturile.

Dar nu-i nimic ca acum ne-am umplut de tigani ca astia fac puradei la greu.Peste 50 de ani nu o sa se mai cheme Romania ci Tigania.Unde te uiti vezi numai tigani.Si la tragerile loto de la TVR prezinta o tiganca si un tigan;bruneta aia scoaba si cu ala dat cu gel.

Na ca a venit si 89 si acum ne conduc excrocii.

Editat de aldamar
Link spre comentariu
Vizitator aldamar

................................................................................................................................................................................

Editat de aldamar
Link spre comentariu

'' In timpul razboiului am mers cu Germania si nici o bomba n-a cazut peste Romania,dar popor de curve ce suntem ne-a trebuit sa intoarcem armele si in cateva zile ne-au bombardat si ne-au facut ciur.'' :dsgfds Daa,marele ''popor...prieten" din Est,''libertate'' ne-au adus...''!(STALIN si ...poporul rus...libertate ne-au adus...!) :) Am intors armele?? Cum naiba de n-am reusit sa ne....sinucidem?? :95

Link spre comentariu

Doar Romania a intors armele ?

Pai ii uitati pe italieni , finlandezi ...

Da , la aia e bunastare , pentru ca nu au fost ocupati de sovietici !

Eu preferam sa fie WW2 mai lung cu cele 6 luni , iar cei 200000 de soldati , daca tot erau sa fie sortiti sacrificiului , sa fie in folosul patriei , nu sa moara degeaba in sclavie in Siberia .

Link spre comentariu

Parca cei de prin Ploiesti tin minte altceva.

Ehe ... sant care inca mai tin minte amintiri de la sursa . eu am mai aflat ( si mai aflu ) de la mama ... inca mai traieste , da - i - ar Dumnezeu sanatate ... Ma rog , amanunte anecdotice sau care i - au ramas in memorie . Restul ... documentare ( nu , nu filmuletze discoveriste , redactate si prezentate de " istorici " conationali cu Itsic si Strul ) , documentare cu caiet , guma , fisiere si lucrari de pe mapamond . Cu sutele ... Am mai povestit la fostele Bodegi ... si m - au incalecat " patriotii " , care primesc istoria pe mail ... versiunea scurta , adaugita si revazuta , format notepad ( caractere mari , ideile principale bolduite ) . In fine ... In perioada in care eram aliati cu nemtii ... , Ploiestiul a " primit " americane , englezesti si rusesti . Ordinea e de la mare la mic , coeficientul de ( de ) multiplicare e cel putin de un ordin de marime , adik de 10 ori . Romania , in diverse organizari teritorial - statale si etape ale razboiului , a mai primit si de la sarbi ... oricat ar parea de neverosimil . Ma rog , simbolic ... un raid sau doua , cand erau in razboi cu nemtii ( ala intre armate , nu cel de partizani ) . Si nu prea amintite , nici in lucrari istorice . Anumite lucruri sant greu de spus , si ( si ) mai greu de acceptat . In fine , despre cele americane ... sant multe de spus . Surse de documentare exista . Epopeea incepe cu 12 iunie 1942 . Apoi ... ( link - uri la intamplare ) :

https://www.activenews.ro/cultura-istorie/12-iunie-1942.-Americanii-BOMBARDEAZA-orasul-Ploiesti-care-devine-PRIMA-tinta-a-Fortelor-Aeriene-ale-SUA-in-Europa-in-Al-Doilea-Razboi-Mondial-143917

http://www.memorialploiesti.org/bombardamentele-aliate-asupra-romaniei-in-1944/2-uncategorised

Despre restul ... ( poate ) intr - o alta postare . Am sa caut si un film ... care nu a circulat , despre chestiile cu americanii . Sper sa - l gasesc si sa - l postez , inainte de sarbatori , cand voi fi plecat . Timpul curge , am intrat in linie dreapta .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Principala tinta ( americana ) a fost industria petroliera . Mai ales cele din jurul Ploiestiului . Si din Campina . Paradoxal , erau proprietatea ( mai ales ) a americanilor . In timp , au mai aparut tinte . Uzinele I.A.R. Brasov , ceva triaje feroviare , si altele . Toate strict punctuale . NU localitati ... nici macar Ploiestiul . In fine ...

Link spre comentariu

Eu apreciez ploieștenii pentru că au fost prima republică .

E adevărat , au fost doar o zi republică , dar au fost împotriva monarhiei cu rege strain .

De nervi , când s-a făcut calea ferată , Ploieștiul a fost ocolit de traseul caii ferate din ordinul lui Carol 01 , gara fiind în vestul orașului , cam la 10km distanță , iar de atunci a rămas expresia " ai dat-o la întors / ai ocolit ca la Ploiești " .

Ăștia oameni serioși , cu sânge în instalație !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări