Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema HYUNDAY model 21K89 TXS

Vizitator flambeau

Postări Recomandate

Vizitator flambeau

Va salut !

Ca sa fiu succint:

Problema este ca desi accepta comutarea din telecomada --> imaginea (ca si format) ramane la fel !

Nu se mareste imaginea pe verticala ,16/9 ramane la fel cu 4/3, singura diferenta este ca ecranul este mai viu colorat pe 4/3 ...

Integratul b.v. este bun,condensatoarele din jurul de asemenea bune.

Are cineva idee cum pot rezolva ?

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

1

• surubarila

1

• Florinel TV

1

• Cojocea Aurel

1

Sanatate permanenta ! Ce sasiu are sau ce componente (micom , jungla , BV , sursa etc) ? Posibil in service mode parametrii celor doua formate Vamp/Vsize sa nu fie cele corecte. Lumina , contrastul si culorile nu se schimba in functie de 16:9/4:3.

Editat de surubarila
Link spre comentariu
Vizitator flambeau

Va salut !

Aveti dreptate,evident->lumina n-ar fi trebuit sa se schimbe in functie de formatul imaginii, de-asta eram si eu nedumerit !

Oricum, am rezolvat, problema era la sursa!

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt !!!

Repect.

Link spre comentariu

poate ,,sursa,, a fost meniul service,in multe tv-uri in meniul service se poate ajusta si formatul 4/3 si 16/9 ,in multe televizoare am ajustat formatul 16/9 la dimensiunea 4/3 motivul cred ca este destul de des intalnit printre depanatori,clientul odata ce a schimbat pe un post 16/9 imaginea sa ingustat automat daca era setat pe utomat,si vine inapoi cu tv-ul si spune ca ori nu l-ai reparat cum trebuie,ori ca mai are un defect,degeaba explici ca se poate intra in menu se desfasura imaginea si memora in format (full screen) ca tot pe a lui o tine ca inainte mergea pe tot ecranul fara sa intre el in menu sa faca ceva,asa ca la astfel de clienti in general din zone ,,de la tara,, ajustez formatul 16/9 la dimensiuni format 4/3 si nu mai am nici un fel de nemultumit,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări