Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva de pomina!!!!!!!!!-Help!!!!!!!!!!!

Laurentiu

Postări Recomandate

Am facut un SE cu EL 84, traf de iesire de la Rossini, traf alimentare toroidal.Ampliful este atacat de ECC 83. Daca bag semnal in EL direct din o sursa de la CD totul este ok. Se aude bine, ma rog la nivelul schemei.Daca cuplez ECC 83 la EL, DECI PREAMPLIFUL LA AMPLIF, INCEPE SA OSCILEZE CA DRACU, SE AUDE IN TOT blocul iar daca masor in alterantiv punctul dintre masa si o iesire de la Traf aparatul imi indica o tensiune de 625 volti. De unde oameni buni? Cu ce ma gresit?Laurentiu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laurentiu

3

• ALEKS

2

• Kosmin

1

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Ceea ce-ti da tie acolo e probabil la 50Hz cat poate aparatul tau de masura. In secundarul trafo. de iesire mai mult de 17V c.a. n-ai sa ai niciodata - desi si asta valoare este aberanta pentru un trafo. de iesire SE pentru EL84.

Nu prea inteleg eu bine: tu cuplezi un preamplificator cu ECC83 separat, la amplificatorul care contine un ECC83 si un EL84 ? O intrebare curioasa: pentru ce utilizezi un preamplificator in fata amplificatorului ?

Da mai pe larg datele problemei, eventual si schema pe care ai ales-o si-i dam de cap pana la urma !

yo9hrb, daca a facut schema mea de la ARITMA atunci amplificatorul nu merge brici fara reactie negativa, daca e vorba despre alta schema atunci ar trebui s-o vedem. Dar autooscilatie (reactie pozitiva) ma indoiesc sa fie in montajul lui - sau cine stie cum a lucrat ... ?

Numai bine,

ALEKS

Link spre comentariu

Am incercat schema Aritma. Un ECC 83 si un El. Am un grafic Berhringer si vreau sa--l folosesc inaintea amplificatoruuli.De aceea am folosit Ecc separat de El (gen preamplif+amplif). Aparatul pe care l-am folosit est unul electronic si sincer sa fiou chiar scoate 625 alternativ. M-a curetat si chiar a scos scantei!!!!Pe bune!!!!Intre masa si iesirea de la trafLaurentiu

Link spre comentariu

Calitativ schema asta da clasa multor lucruri de firma fiindca din replica ta "se aude bine la nivelul schemei" se intelege ca ar fi un soi de rebut. Intr-adevar este un rebut daca nu ai reusit s-o executi corect, sau poate e un detaliu minor, cine stie.Pune trafo. de iesire corect (e posibil sa fi pus secundarul in loc de primar) si apoi pune aici si schema desenata de tine cu tot cu modificari, masuratori de tensiuni referentiate fata de masa (anozi, catozi, grile) si apoi ne dam cu parerea.Numai bine,ALEKS

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Ori nu e bun traful de iesire, ori e pus "invers" secundarul in locul primarului... :goodman: Iar schema Aritma e excelenta, trebuie sa se auda superb...pe boxe bune.Cu doua boxe Tehnoton, avand un singur difuzor de banda larga, 10VA, de la radioreceptorul"Bucur", se aude stupefiant de bine in comparatie de cum se aude respectivul radio, pt. care au fost concepute boxele cu pricina...deh, EL 84 e una, 2N3055 in clasa AB e alta...iarna nu-i ca vara...difuzoare proaste, in care am dat cu un amp cu TDA2030(jeg!), suna pe tuburi de parca ar fi difuzoare de sute de $ :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări