mihai1953 Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 Buna sa va fie ziua domnilor! Am o problema si nu am cunostintele necesare. Doresc sa stiu daca ci cat influenteaza o sursa in comutatie diferite montaje radio sau aparate radio cu tuburi sau tranzistori. Introduce peste brumul din retea si alte zgomote? Link spre comentariu
alinstegaru Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 Da,dar nu toate sursele smps fac asta,doar cele prost proiectate. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 28, 2017 Partajează Postat Aprilie 28, 2017 Sursele in comutatie (SMPS) sunt destul de greu si anevoios de realizat in regim diy datorita zgomotului produs.Cele produse industrial folosesc diferite metode, destul de greu accesibile amatorilor, de inabusirea zgomotelor.Iata o modalitate greu realizabila acasa, ca sa dau si un exemplu.take a screenshot Link spre comentariu
mihai1953 Postat Aprilie 29, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2017 Multumesc domnilor, m-am lamurit. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 29, 2017 Partajează Postat Aprilie 29, 2017 Toate sursele in comutatie bruiaza intr-un spectru foarte larg - sute de mega chiar. Sa faci o sursa in comutatie nu mai este asa de dificil acum, chiar si de ordinul kilowatilor, dar sa o faci sa nu bruieze tare, sa poate trece testele standard de acreditare - asta nu mai este asa te usor poti spune ca este aproape o arta. Un exemplu: pt comutatie cu pierderi mici trnzistoarele trebuie comandate cu niste curenti de poarta/baza foarte mari cu slope cit mai mare DAR cu cit slope-ul este mai mare cu atit radiaza si bruiaza mai tare si intr-un spectru mai larg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2017 Partajează Postat Aprilie 29, 2017 (editat) Filtrele EMI, ajuta mult. O sursa soft switching va "bruia" mai putin atit local cit si pe retea. Editat Aprilie 29, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 30, 2017 Partajează Postat Aprilie 30, 2017 Un alt avantaj, care poate fi la sursele rezonante, e sa bobinezi traful cu primarul despartit de secundar cu 4-5mm. In cazul asta toate mizeriile transferate capacitiv intre primar si secundar sunt reduse foarte mult sau chiar zero in comparatie cu trafurile bobinate normal Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 30, 2017 Partajează Postat Aprilie 30, 2017 Cel mai sigur/sanatos e sa folosim stabilizatoare clasice liniare pentru alimentarea oricaror echipamente radio. In special a celor cu tuburi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum