Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a modificat legislatia pentru radioamatori

T.Sorin

Postări Recomandate

Acum 5 ore, gica70 a spus:

Eu am intrat pe ANCOM si am completat acea cerere. Dupa o saptamana ma trezasc cu un telefon la care sunt anuntat ca am indicativul activ, mi-a cerut o poza si dupa 2-3 zile mi-a venit plicul cu autorizatia. Este si un card, nu stiu la ce foloseste!

Cred ca e legitimatia de lucru in tarile IOTA ! Sau ceva de genul.Cu ea lucrezi in tarile .....

Link spre comentariu

Pai cardul ala e autorizatia, iar celalalt ar trebui sa fie certificatul. Pe certificat nu ar trebui sa fie nici un indicativ. A mea este un carton plastifiat. Pe spate scrie aceleasi lucruri.

aut_360_480.jpg

Link spre comentariu

Ai dreptate, in plic era si raspunsul ANCOM in scris, "Ca urmare a cererii dv..." si vechea autorizatie, de care uitasem, care este ca a ta!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, gica70 a spus:

DSCF1693.thumb.JPG.1612ccea2377c2de76570a9714436233.JPG

DSCF1696.JPG

Acum 3 ore, yo9hrb a spus:

Pai cardul ala e autorizatia, iar celalalt ar trebui sa fie certificatul.

Aceea este de fapt autorizatie CEPT... habar n-aveam ca au inceput sa dea asa ceva...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, gica70 a spus:

Ai dreptate, in plic era si raspunsul ANCOM in scris, "Ca urmare a cererii dv..." si vechea autorizatie, de care uitasem, care este ca a ta!

Stai un pic, ca nu inteleg...

Adica ti s-a emis si ti s-a dat o autorizatie CEPT (sub forma de card) valabila pe noua perioada si pe care este inscrisa doar o singura adresa (cea principala, sau probabil de domiciliu),... ok, am inteles asta.... dar ti s-a dat si o autorizatie "clasica" de formatul vechi (adica carton subtire plastifiat) in care se specifica toate  cele 3 posibile adrese ale statiei, valabila pe aceeasi perioada?

Link spre comentariu

Nu, facusem demersurile pentru ca imi expira vechea autorizatie, asta in 2011 (valabila pana in 2016) dar, am aflat pe urma, ca a fost returnata pe motiv de neprezenta la domiciliu. Vad ca are 4 pozitii pentru adresa amplasarii, pe prima se afla adresa locuintei. Oricum este expirata. Efectiv am uitat iar cand am citit acel anunt al ANCOM mi-am amintit si asa m-am ales si cu acest card unde este trecut un singur amplasament de emisie. Deci cardul este ultima autorizatie de amator. (editia 1, revizia 2). Inseamna ca mai sunt multi cu card.

Editat de gica70
Link spre comentariu

E interesant totusi : daca lucrez din una din cele 3 adrese trecute pe autorizatie mai trebuie sa folosesc /P portabil la spatele indicativului ? 

Oricum, hartioiul ala mare cu autorizatia se poate plia pe jumate .Eu am beneficiat de "ajutorul" postaritei care a indoit-o la fix ! Vrand-nevrand am acceptat,ca asta e !

Link spre comentariu

A-ha... am inteles deci ca acum autorizatia YO este de fapt o autorizatie CEPT in sine adica primesti doar cardul de mai sus scris in enshpe limbi.

Acum 32 minute, grosu99 a spus:

E interesant totusi : daca lucrez din una din cele 3 adrese trecute pe autorizatie mai trebuie sa folosesc /P portabil la spatele indicativului ?

Pai de vreme ce lucrezi de la chiar unul dintre amplasamentele autorizate, nu ar trebui sa folosesti /p, toate amplasamentele din autorizatie avand acelasi statut, acela de adresa a statiei de emisie, si niciunul neavand in autorizatie un statut inferior celorlalte care sa-l faca necesar a fi specificat cu /p.

Altfel in continuare poti lucra de oriunde altundeva, in afara acelor amplasamente, si atunci trebuie folosit /p.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asa ma gandeam si eu !

Din cate stiu eu card-ul ala CEPT se elibereaza la cerere pentru cei care vor sa calatoreasca.Eu am schimbat autorizatia acum 2 ani si n-am card.Nici nu-i simt lipsa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări