Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O nelamurire despre un tranzistor!!

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator demeter

Am un tranzistor [ TIP127 ] mare scos dintr-un monitor! Si lam intrebat pe proful meu de electronica cum trebuie sa masor daca e bun sau nu!!El mi-a spus ca daca iti arata intre Colector si Baza : Colector si Emiter atuncea tranzistorul este ars!! Bun.. am masurat si mi-a aratat 542 parca pe Colector si Baza : Colector si Emiter!!Dupa cum stiu eu , masori Emiterul - Baza, si invers nu trebuie sa iti arate! apoi Colectorul - Baza si invers nu arata!! Iar intre colector si emiter nu trebuie sa iti arate nicidecum!!!Mentionez ca mie mi-a aratat intre Emiter si Colector!!Acum cine are dreptate, eu sau proful meu??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian Luben

1

• MifTy

1

• Laci

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Vizitator demeter

Am inteles de ce imi arata intre Emitor si Colector! Pentru ca este o dioda intre ele!! Vad ca este un tranzistor darlington! Cum as putea sa masor daca este bun sau nu tranzistorul asta??

Link spre comentariu

pai ca un tranzistor normal, faci si tu un "comutator" cu el si pui ceva sarcina si vezi daca merge, dar nu poti determina daca e forjat :yawinkle: , numai sa faci un amplificator si sa variezi valorile pe intrare si sa compari valorile pe iesire cu cele de la producator(cel mai bine daca ai gasi graficuri).Dar cum e 1,5 lei unu nou nu se merita acest lucru. :smt005

Link spre comentariu

In general daca intre C-E rez. inversa e infinita, sau foarte mare, nu sint probleme cu trz Darlington. Altfel nu poti masura decit B-C trz ''prefinal'', B-E cu rezistentele respective ca si dioda paralel C-E.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări