Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

redresor auto einhell bt-bc 22e

Vizitator genucu

Postări Recomandate

Vizitator genucu

Buna ziua .Am acest redresor si s-au defectat cei doi tranzistori(sau dezintegrat),daca mar putea ajuta cineva cu denumirea lor ,eventual cu schema electrica.Va multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

10

• GEO 53 BN

10

• dan-a2

3

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Are doi tranzistori jos...am vazut pe youtube. S-ar putea sa fie folositi la comanda tiristorului...sau ce-o fi acolo!

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator genucu

Buna ziua.Scuze pt intarziere(am fost plecat), am atasat 2 foto, tranzistorii au fost montati de mine dupa ceva schema dar nu functioneaza!

post-236271-0-03718800-1494308204_thumb.jpg

post-236271-0-30451500-1494308212_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator genucu

Toate pieselel verificate ,th. schimbat cu original, defectul consta in cele 2 tranzistoare puscate ar trebui sa stiu exact ce sa pun in locul lor!!

Link spre comentariu

Am vrut sa sp

Vezi configuratia pinilor tranzistorilor BC327 si S 8050 , parca e diferita !!

Am vrut sa spun ca : originalul de langa potentiometru este un tz. S8050 iar dvs ati montat BC 327 iar configuratia pinilor poate fi diferita !!

Link spre comentariu

Sigur tranzistorii montati de tine sint de acelasi tip cu cei dezintegrati? Daca s-au dezintegrat de unde stii ca sint de tipul indicat de tine? Pot fi atit tranzistori,cit si TUJ-uri,sau Tiristori.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator genucu

Normal ca am pus la nimereala, am incercat, de asta am cerut o schema pt. ca nu am gasit nici o informatie pe net.

Pt. d-nul dan-a2 .Daca stiti ca un tz. este s8050 poate imi spuneti si pe al doilea ce este, v-as ramane dator

Link spre comentariu

Mai e important sa stii si in ce pozitie au fost. Daca ii pui cu fata in spate inversezi ordinea pinilor. Mai fa combinatii cu aia pe care ii ai, poate merg.

Link spre comentariu

Toate pieselel verificate ,th. schimbat cu original, defectul consta in cele 2 tranzistoare puscate ar trebui sa stiu exact ce sa pun in locul lor!!

Daca placa aia e toata electronica din "utilajul"cu pricina,eu te-as sfatui sa renunti si sa faci ceva mai serios.Folosesti cutia,traful si partea de forta iar pt comanda ai la dispozitie sumedenie de scheme,care vor lucra mai bine decat petarda aia de montaj.Nu totdeauna mai simplu inseamna mai bun.Sau macar incearca sa scoti o schema de pe cablajul ala,sa vezi ce-au avut in vedere initial.Eu am incercat si din ce-am vazut,nu e o schema de invidiat.Mi-a fost de un real folos postarea #4 pt asta.Ai un reglaj in tensiune,iar limitarea in curent este...lipsa.Probabil de asta si pocneste cand da de un acumulator mai batos,descarcat. Daca vrei neaparat sa refaci varianta originala,parerea mea e ca tranzistorul pus in poarta tiristorului e cam subtirel,poate sa incerci cu un BD sau ceva similar ca putere disipata,dar chiar si asa,fara menajamente,va transpira din nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări