Vizitator genucu Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 Buna ziua .Am acest redresor si s-au defectat cei doi tranzistori(sau dezintegrat),daca mar putea ajuta cineva cu denumirea lor ,eventual cu schema electrica.Va multumesc anticipat!! Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 Sanatate permanenta ! Poze cu placa fata/spate si incercam sa te ajutam. Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 (editat) Are doi tranzistori jos...am vazut pe youtube. S-ar putea sa fie folositi la comanda tiristorului...sau ce-o fi acolo! Editat Aprilie 27, 2017 de mac01 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 https://www.eevblog.com/forum/projects/need-help-fixing-a-charger/ Link spre comentariu
Vizitator genucu Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Buna ziua.Scuze pt intarziere(am fost plecat), am atasat 2 foto, tranzistorii au fost montati de mine dupa ceva schema dar nu functioneaza! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Poate nu sunt ce trebuie. Nu bat la pini. Mai verifica si dioda si tiristorul ala. Link spre comentariu
Vizitator genucu Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Toate pieselel verificate ,th. schimbat cu original, defectul consta in cele 2 tranzistoare puscate ar trebui sa stiu exact ce sa pun in locul lor!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 deci ai pus la ghici... macar spune ce ai pus. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Vezi configuratia pinilor tranzistorilor BC327 si S 8050 , parca e diferita !! Link spre comentariu
Vizitator genucu Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 bc338 si bc327 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Am vrut sa sp Vezi configuratia pinilor tranzistorilor BC327 si S 8050 , parca e diferita !! Am vrut sa spun ca : originalul de langa potentiometru este un tz. S8050 iar dvs ati montat BC 327 iar configuratia pinilor poate fi diferita !! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Sigur tranzistorii montati de tine sint de acelasi tip cu cei dezintegrati? Daca s-au dezintegrat de unde stii ca sint de tipul indicat de tine? Pot fi atit tranzistori,cit si TUJ-uri,sau Tiristori. Editat Mai 9, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator genucu Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Normal ca am pus la nimereala, am incercat, de asta am cerut o schema pt. ca nu am gasit nici o informatie pe net. Pt. d-nul dan-a2 .Daca stiti ca un tz. este s8050 poate imi spuneti si pe al doilea ce este, v-as ramane dator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Mai e important sa stii si in ce pozitie au fost. Daca ii pui cu fata in spate inversezi ordinea pinilor. Mai fa combinatii cu aia pe care ii ai, poate merg. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Toate pieselel verificate ,th. schimbat cu original, defectul consta in cele 2 tranzistoare puscate ar trebui sa stiu exact ce sa pun in locul lor!! Daca placa aia e toata electronica din "utilajul"cu pricina,eu te-as sfatui sa renunti si sa faci ceva mai serios.Folosesti cutia,traful si partea de forta iar pt comanda ai la dispozitie sumedenie de scheme,care vor lucra mai bine decat petarda aia de montaj.Nu totdeauna mai simplu inseamna mai bun.Sau macar incearca sa scoti o schema de pe cablajul ala,sa vezi ce-au avut in vedere initial.Eu am incercat si din ce-am vazut,nu e o schema de invidiat.Mi-a fost de un real folos postarea #4 pt asta.Ai un reglaj in tensiune,iar limitarea in curent este...lipsa.Probabil de asta si pocneste cand da de un acumulator mai batos,descarcat. Daca vrei neaparat sa refaci varianta originala,parerea mea e ca tranzistorul pus in poarta tiristorului e cam subtirel,poate sa incerci cu un BD sau ceva similar ca putere disipata,dar chiar si asa,fara menajamente,va transpira din nou. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum