Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor de curent continuu

Vizitator cercel marius

Postări Recomandate

Vizitator cercel marius

Se pot spune multe despre facultatea la care sunt eu ... am auzit vorbe de la alti cum ca ar fi o facultate din coada clasamentului si foarte departe de cele mentionate de voi si multe alte lucruri negative...dar este un forum public...iar din prisma acestui fapt parerea mea despre aceasta facultate este una pozitiva. Nu exista scandaluri pe tema coruptiei , nu au descins mascatii acum 2 ani in toata facultatea ... ce pot sa mai zic ...dar cum toate astea NU sau intamplat , din punctul meu de vedere , facultatea din resita este una de top. :aplauze suntem 10 studenti la sectia mea . iar in toata ingineria maxim 40 in anul 4. Daca nu trec eu... nu stiu cine ar mai trece.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• GEO 53 BN

5

• Ticu

4

• gabitzu2006

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu am vrut doar sa-ti spun ce probleme poti intampina cu prezentarea proiectului la facultati care nu sunt ”de top”, gen UPB, Craiova, Ovidius....dar tu faci cum crezi. succes!pe mine unul, daca as fi prof, sigur nu m-ar incanta un asemenea proiect. dar e proiectul tau, in fine..

Link spre comentariu

Sincer să fiu, proiectul pare unul de nivelul unui liceu tehnic, e doar părerea mea. Deși folosirea unor module prefabricate și destul de ,,tehnice,, poate lua ușor ochii unui necunoscător, eu aș aprecia mai mult un proiect la fel de simplu, dar făcut la nivel DIY (do it yourself), nu cu module chinezești prefabricate.Și aș aprecia mai mult un viitor inginer care face facultatea fiindcă vrea să lucreze într-un domeniu în care îi place să facă ceva, nu doar pentru o diplomă și un post ,,călduț,,..... aș fi avut pretenția ca un viitor inginer să știe ceva mai multe, cel puțin din experiența proprie, adică să fi fost ceva mai curios încă din băncile liceului despre niște lucruri de bază din tehnică precum motoarele și generatoarele electrice.Un om pasionat de tehnică poate afla acum informații la care eu doar puteam visa acum 20-30 de ani, iar facultatea ar trebui doar să întărească niște aptitudini pe care le poți deprinde și singur. Trebuie doar să-ți placă....

Link spre comentariu
Vizitator

Proiectul meu asa a aratat. Nu era comercial deloc, dar mergea si era brevetabil...

Pffff... cu ocazia asta am descoperit si unde era butonul albastru... :rade: Stiam ca aveam 2 de acel model prin casa si pe montajele pe care le folosesc se regasea numai unul.

post-249000-0-68069700-1493793623_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si uite asa se scarpina unii cu mina stinga la timpla dreapta! Daca ai sursa solara, de ce nu incarci direct telefonul?? De ce sa pierzi energie cu tot felul de transformari cu randament scazut??? Toata constructia, in afara de modelare didactica, adica "soarele face curent, vintul face curent" e o treaba inutila. Eu, sa fi un juriu, as descalifica un astfel de proiect. Iertat sa-mi fie daca am fost cam dur, dar nu prea sunt de acord cu a face ceva doar ca sa arati ca ai facut ceva!

Link spre comentariu

Se pot spune multe despre facultatea la care sunt eu ... am auzit vorbe de la alti cum ca ar fi o facultate din coada clasamentului si foarte departe de cele mentionate de voi si multe alte lucruri negative...dar este un forum public...iar din prisma acestui fapt parerea mea despre aceasta facultate este una pozitiva. Nu exista scandaluri pe tema coruptiei , nu au descins mascatii acum 2 ani in toata facultatea ... ce pot sa mai zic ...dar cum toate astea NU sau intamplat , din punctul meu de vedere , facultatea din resita este una de top. :aplauze suntem 10 studenti la sectia mea . iar in toata ingineria maxim 40 in anul 4. Daca nu trec eu... nu stiu cine ar mai trece.

La unele facultati, aparute peste noapte,e suficient sa fii inscris si sigur o sa absolvi acea facultate. Diplomele sint luate-n seama, doar daca au antetul unor facultati consacrate. Chiar si acolo se ''strecoara'' multi neaveniti. Te miri, cind auzi ca sint facultati in orasele, de care nici n-ai auzit.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

aș aprecia mai mult un viitor inginer care face facultatea fiindcă vrea să lucreze într-un domeniu în care îi place să facă ceva, nu doar pentru o diplomă și un post ,,călduț,,..... aș fi avut pretenția ca un viitor inginer să știe ceva mai multe, cel puțin din experiența proprie, adică să fi fost ceva mai curios încă din băncile liceului despre niște lucruri de bază din tehnică precum motoarele și generatoarele electrice.Un om pasionat de tehnică poate afla acum informații la care eu doar puteam visa acum 20-30 de ani, iar facultatea ar trebui doar să întărească niște aptitudini pe care le poți deprinde și singur. Trebuie doar să-ți placă....

Imi pare rau ca nu puteti primi like-uri.Exact asa este,trebuie sa alegi un domeniu care sa-ti placa.Mie tot timpul mi-a placut electronica si am optat pentru aceasta specializare cand am dat admitere la liceu acum 2 decenii si ceva,dar din pacate n-am obtinut o medie destul de mare asa ca am intrat in clasa de mecanica si trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut respectiva specializare.Este adevarat ca am facut matematica si fizica la fel de multa precum la specializarea de electronica dar cu toate astea ma gandeam mereu ce avantaje mari ai daca faci un liceu intr-un domeniu iar apoi urmezi si o facultatea in acelasi domeniu si asta ma facut la acea vreme sa nu-mi doresc sub nicio forma a-mi incerca norocul la facultatea de electronica.Si da,trebuie mult studiu individual mai ales daca ne gandim ca tehnologia avanseaza foarte repede si atunci esti pierdut daca dupa terminarea facultatii nu continui sa inveti.Eu am urmat o facultate dar nu intr-un domeniu tehnic.

E de clasa a 8-a daca nu il umplii cu formule si contributie proprie la teorie.

Pai asta inseamna ingineria.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Am auzit acuma cativa ani ca la Liceul Agricol din Minis jud.Arad ar fi tinut cursuri universitare cei de la USAMVB Timisoara.Se poate sa fi fost doar baliverne,nu stiu.

Link spre comentariu

Am auzit ca si la Baile Herculane ar fi functionat o Universitate de Drept. Cursurile au fost tinute de profesori universitari de la diferite universitati din tara. Chiar stiu citiva ''absolventi'' ai acelei universitati.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator cercel marius

Va multumesc pentru sfaturi. chiar tin cont de ele. Astazi am inlaturat modulul acela cumparat din china si am sa incerc sa fac eu singur unul,pentru a incarca bateria de 12 v de la panou. Mai am o intrebare daca imi puteti raspunde. Cu generatorul acela micut vreau sa incarc 4 acumulatori de 1.2 v sunt acumulatori dinaceia de la lampile de gradina .Motorul meu poate genera 6 v in sarcina . intensitatea este undeva la 60 70 mA. este posibil sa ii incarc, din punct de vedere al intensitatii ? acumulatorii sunt legati in serie pentru a avea tensiunea aproximativ necesara pentru a incarca un telefon.

Link spre comentariu

6V la 60-70mA pare ok pt 4 acumulatori NiCd sau NiMh.

Totusi nu o sa se incarce full la 6V.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator cercel marius

Sau dacă știe cineva unde pot găsi un motor care sa furnizeze mai mult curent. Spre exemplu am o imprimanta mai veche , dacă o desfac găsesc un motor mai bun ? Mulțumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări