Vizitator cercel marius Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Buna ziua am un motor mic de cc. Este de aproximativ 5w. Vreau să îl folosesc ca micro generator pentru un proiect. Vreau sa incarc un telefon cu el. Nu știu ce fel de curent produce. Dacă este de curent continuu eu cred că produce tot curent continuu, dar cineva mi-a zis că produce curent alternativ. Nu am cum sa vad forma de unda , așadar îmi poate spune cineva ce fel de curent produce ? Este doar ceva demonstrativ. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Dacă nu dai amănunte suficiente, nu are cum să te ajute nimeni. Un motor de curent continuu produce tot un curent continuu, când este folosit ca generator. Dar nu putem ști ce motor ai, dacă nici tu nu știi exact.....pune măcar o poză cu el, poate ne dăm seama ce ai acolo. Ca să-ți dai seama ce curent produce, lipește două leduri identice, de orice culoare, în paralel dar cu pinii inversați (catodul unuia la anodul celuilalt).Apoi înseriază cu una din bornele comune (nu importă care) o rezistență de 470- 1000 Ohmi. Alimentează ledurile cu motorul în timp ce-l rotești cu viteză moderată și vezi dacă se aprinde doar unul, sau ambele.Dacă se aprinde unul singur, ai un curent continuu.Dacă se aprind ambele.....te las să ghicești singur. Link spre comentariu
Vizitator cercel marius Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Motorul cu elice albastra vreau sa il folosesc ca generator. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Alt perpetum mobile..... Da, pare sa fie unul "clasic" care poate functiona ca dinam / generator de curent continu. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 E cu magnet permanent şi generează curent continuu. Dacă vrei să-l foloseşti ca Perpetuum Mobile, las-o baltă.....nu crede tot ce vezi pe YouTube. Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 (editat) Pare mai degraba o demonstratie a turbinei eoliene; acumulatorul e "la vedere". Poate ar ajuta un tub de plastic transparent (decupat dintr-o sticla de plastic ?) in care sa intre ambele elice si care sa mareasca debitul de aer spre generator. Si daca pui un LED verde poti sa juri ca e "energie verde", cum ne taxeaza Enel-ul in fiecare luna... Editat Aprilie 26, 2017 de Ticu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 Cred ca sunt de cc ambele. Daca ai vreo dioda, inseriaz-o cu o borna si vezi daca scoate ceva, apoi intoarce-o si daca scoate iar inseamna ca ai C.A. Trebuie sa invarti in acelasi sens masina folosita ca generator. Daca ai aparat de masura, poti imprumuta daca nu ai, masori tensiunea la borne si pe ac si pe cc si vezi atunci ce scoate. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 Nicio șansă să poți încărca un acumulator ca cel din imagine cu un asemenea motoraș.Curentul debitat e foarte mic și tensiunea va scădea mult în sarcină. Dar ideea unui led alimentat de motoraș e mai practică, deși chiar și pentru acest caz tot e nevoie de ceva turație..... Link spre comentariu
alf Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 (editat) E cu magnet permanent şi generează curent continuu. Nu se poate generaliza. Depinde cum este realizat colectorul. Ca un caz particular, cel din imagine va genera curent continuu. Editat Aprilie 26, 2017 de alf Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 cea mai ok solutie Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 E o aplicatie scolareasca. Lasati-l sa incerce. Va veni cu alte intrebari pe masura ce face observatii. Succes! E tipica incercarea. Pe urma va lega ax de ax ca sa aiba turatie si putere mai mare.. apoi le va alimenta unul din altul, va roti de unul si va raspunde si celalalt. E distractiv. Link spre comentariu
Vizitator cercel marius Postat Aprilie 26, 2017 Partajează Postat Aprilie 26, 2017 este pentru proiectul de licenta. este defapt un stand expermintal pentru studiul energiei solare si energiei eoliene. am sa pun o poza cu tot standu . Panoul solar este de 10w si cu el incarc o baterie de 12v si 1.3 ah printr-un "controller solar"(placuta rosie , cumparata de pe ebay). De la baterie alimentez voltmetrele si motorul albastru printr-un variator de tensiune . Motorul verde este de 10w si produce un vant de 35 km/h si il antreneaza pe cel albastru. Motorul albastru va fi pe post de microgenerator . Produce curent mic dar suficient pentru incarcarea unui telefon spre exemplu. Vreau sa incarc niste acumulatori din motorul albastru , dar acumulatori dinaceia de 1,5v ( 2 sau 3 acumulatori) pentru a stoca undeva energia si abea apoi sa fac un montaj de incarcare prin usb. Este doar ceva demonstrativ, pentru proiectul de licenta. eu zic ca este destul de complex pentru un proiect de licenta, pentru facultatea la care sunt eu. Daca mai aveti ceva sugestii sau parareri le puteti posta aici, daca nu va multumesc oricum pentru sprijinul acordat. am o componenta care o pot conecta direct la microgenerator , dar nu stiu prea multe despre ea. nu stiu care este schema electrica si nici nu stiu cum as putea sa o fac. si acumulatorul as vrea sa il pun intre motor si aceasta placuta. dar trebuie sa fac un circuit cu care sa incarc acumulatorii. are cineva idee ce circuit are aceasta componenta ? sau cum o pot gasi ?sau acei acumulatori cum sa ii incarc ? multumesc Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 (editat) Cu circuitul integrat TD1410 http://www.techcodesemi.com/datasheet/td1410c.pdf se construiesc convertoare d.c.-d.c. (din curent continuu in curent continuu) coboratoare de tensiune. Accepta la intrare 3,6...20 V si da la iesire 1,8...18 V in functie de valorile rezistentelor folosite intr-un divizor de tensiune.Montajul din poza ta pare asemanator cu cel din poza unui rus, care zice ca are schema de mai jos, de altfel asemanatoare cu cea din catalog, care da 5V la iesire (conector USB) pentru 6...20V aplicati la intrare.Montajul ai putea sa-l folosesti direct ca sarcina pentru un generator care da tensiune in acest interval si un curent de aproximativ 0,5A ca sa incarci telefonul intr-un timp rezonabil.Sau, alimentat de la acumulatorul pe care il ai, iar pe acesta sa-l incarci de la generator, insa acesta din urma ar trebui sa dea o tensiune de minim 15-16V ca sa incarce acumulatorul. Problema ta este ca nu stii ce tensiune si curent genereaza motorul albastru in conditiile de pe banc. Zici de 5W putere, dar nu stiu cum i-ai apreciat. Pune-i o sarcina de 100 ohmi la borne si masoara tensiunea si curentul prin ea, ca sa nu vorbim aiurea. Editat Aprilie 27, 2017 de Ticu Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 cu un asemenea proiect nu vei lua nota mare, posibil sa pici (asta daca esti cumva la politehnica bucuresti). profii de acolo se irita cand vad proiecte construite cu module, modulașe, arduino, etc. o stiu pt ca au patit-o colegi de-ai mei la prezentarea proiectului. dar...bafta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 Subscriu pentru Craiova. E de clasa a 8-a daca nu il umplii cu formule si contributie proprie la teorie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum