Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Manual service HAMEG 303-6

Stefan

Postări Recomandate

Caut de cativa ani buni SM-ul pentru osciloscopul HAMEG 303-6 dar fara succes. Cu cinci ani in urma m-am folosit de manualul de la 303-5 si am identificat / schimbat un tranzistor final din aplificatorul pe Y, a functionat o perioada de timp dar acum face ca in filmarea de mai jos (banuiesc tot ceva jonctiune CE partial strapunsa pe placa lui Y):

https://youtu.be/aywN4yPDhv0

Vreau sa-l repar, sa-i fac o cura de electrolitici si sa-l calibrez cat de cat.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• vio2007

1

• dan-a2

1

• vizicon

1

Top autori în acest subiect

Observ ca utiizatorii "super dotati", sau cel putin asa se laudau, in documentatie si schema nu prea au raspuns la subiectul meu. O sa incerc sa-l repar tot cu manualul de serice de la 303-5.

Multumesc!

Link spre comentariu

Observ ca utiizatorii "super dotati", sau cel putin asa se laudau, in documentatie si schema nu prea au raspuns la subiectul meu. O sa incerc sa-l repar tot cu manualul de serice de la 303-5.

Nu se pune problema sa nu te ajuta ,nu au ,eu pentru al meu HM 307 am găsit și pe google cu toate ca dețin și originalu .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e cam ciudat ca Hameg-ul meu si-a revenit miraculos dupa o perioada de stat pe tusa? Mai mult ca sigur ca are ceva contacte oxidate atat la switch-uri cat si la conexiunile interne, atunci cand ciocan usor in carcasa trasa danseaza. Totusi ma gandesc ca de la stat contactele nu-si revin ci mai rau oxideaza. :84

In zona amplificatorului Y, unde in trecut am schimbat un tranzistor final, miroase rau a incins de la rezistentele de putere.

Stie cineva cam ce temperatura maxima ating rezistoarele respective dupa 30 min de functionare? Nu le-am masurat temperatura dar parca inainte nu miroasea asa a incins.

Am osciloscop digital dar cand vad semnalul pe analogicul asta parca imi "gadila ochii", vizualizarea e curata si fara brizbrizuri obositoare. :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@The_Reasper multumesc pentru link, in viitor cu siguranta o sa am nevoie de schema. Stiam de radiomuseum.org dar goanlge hotu nu ma trims la el in cautarile mele.

Revin, in cateva ore, cu cat mai multe pagini din respectivul manual. 666

O parte din schemele pentru Hameg 303-6 le gasiti si aici: http://mikroelectronica.ro

parola arhiva: elforum

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
La 21.05.2017 la 11:43, Stefan a spus:

@The_Reasper multumesc pentru link, in viitor cu siguranta o sa am nevoie de schema. Stiam de radiomuseum.org dar goanlge hotu nu ma trims la el in cautarile mele.

Revin, in cateva ore, cu cat mai multe pagini din respectivul manual. 666

O parte din schemele pentru Hameg 303-6 le gasiti si aici: http://mikroelectronica.ro

parola arhiva: elforum

:aplauze de folos pentru mine, multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări