strombi Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 (editat) Mi-am cumparat acest SDR RTL. El a venit cu o antenuta in pachet care nu prea face mare lucru inafara de Radio Fm nu prea prinde nimic pe celalalte benzi. Ce antena mi-ar trebui pt el sa pot receptiona si celalate benzi cum trebuie? Editat Aprilie 22, 2017 de strombi Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 Jucarii de cistigati bani , bineinteles de cei ce le vind. Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 22, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2017 Nu contest insa am vazut ceva tutoriale pe net si unele chiar fac serviciu. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 (editat) La ce distanta de postul de emisie?Nu cunosc parametrii acestui dispozitiv , dar cred ca doar poza e mai valoroasa. Editat Aprilie 22, 2017 de NOSTALGIC Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 (editat) Nu cunosc....dar cred... Este foarte OK dispozitivul. Iar antena, trebuie o antena adecvata benzii pe care doriti sa o receptionati, la fel ca pentru un receptor obisnuit. Editat Aprilie 22, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
globaldj Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Jucaria isi face treaba chiar foarte bine ... Cu cat frecventa receptionata e mai mare cu atat e mai OK (in UHF se comporta chiart decent)... Sa nu va asteptati la miracole, caci nu va depasi in niciun caz performantele unui receptor dedicat. Secretul e bineinteles in antena... Capatul de sarma cu care vine nu poate fi denumit antena. Eu, am taiat cablul respectivei antenute si am atasat o mufa de 75 Ohmi putand astfel cupla fara nicio problema orice antena alimentata la un fider coaxial. Pentru experimentele, folosesc o antena Yagi de 3 elemente dimensionata pentru banda FM (88-108 MHz), caci asta e zona care ma intereseaza (culmea e ca se comporta mai mult decat decent si in zona de air band). Altfel, puteti atasa orice alta antena decenta pentru banda de receptie care prezinta inters. All doi-lea secret consta in softul cu care e folosita jucaria... pentru scopuri amatoricesti recomand sa nu se instaleze softul original ci unul "adaptat"... Mai multe Detalii aici: "http://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-quick-start-guide/" P.S. Nu-l folositi sub 40 MHz (oricum merge pana la maxim 20-24 MHz) daca nu sunteti intr-o zona linistita radio. In orase la bloc, va capta numai zgomote si spurii. Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 "Antena" contine un banal amplificator de antena de banda larga. Mareste nivelul semnalului, nu raportul semnal-zgomot. Este util dupa o antena buna, amplasata intr-un loc potrivit. Pentru mai multe benzi se pot folosi mai multe antene cu acelasi amplificator. Link spre comentariu
globaldj Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 (editat) Pentru mai multe benzi se pot folosi mai multe antene cu acelasi amplificator. Tocmai asta e de evitat in cazul folosirii unei jucarii de genul RTL-SDR... Cu atat mai mult cu cat locul in care se face receptia este intr-o zona radio zgomotoasa. Amplificatorul fiind de banda larga, va amplifica si ceea ce intra pe langa semnalul util facand ca "jucaria" sa intre foarte usor in overload. Un amplificator e recomandabil atunci cand fiderul de legatura dintre antena si receptor are o lungime mare, ducand astfel la atenuarea semnalului util si inrautatirea raportului semnal/zgomot (totul raportat la frecventa receptionata, fireste). In FM (88-108 MHz) nici nu se simt 20 metri de cablu coaxial, pe cand in UHF datele problemei stau cu totul altfel. Pentru a obtine rezultate bune la receptie atunci cand se foloseste un stick SDR, e obligatoriu ca inaintea intrarii in receptor, sa se foloseasca filtre corespunzatoare benzii ce se vrea receptionate. Abia atunci putem vorbi de utlizarea eficienta a unor amplificatoare de antena, evident. tinand cont si de cele enumerate mai sus. Altfel, efectul este cel descris la inceputul topicului ... SDR-ul e "surd" la receptie.... Editat Aprilie 23, 2017 de globaldj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum