cirip Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 (editat) Salut, Am clocit un hex. Este numai ptr 12F683. Nu merge pe 12F675. Sper ca ai cu ce sa-l incarci. Iesirea ptr PWM este pe pinul 5 al lui 12F683. Deocamdata functioneaza asa: la aplicarea alimentarii procesorului (power on reset), pe pinul 5 se observa un PWM al carui factor de umplere creste de la 0 la 100% pe parcursul a 3 secunde. Apoi ramane la 100%, adica pinul sta constant in 1 logic (5V). Nu exista un "buton" care sa declanseze pwm-ul. Se poate adauga mai tarziu, daca este necesar. Frecventa PWMului este de aprox. 3.9KHz. Picul nu are nevoie de nicio componenta externa, nici macar de pull-up la MCLR. MCLRul este conectat intern la Vdd. Sunt necesare doar decuplari pe alimentare. Programul este doar simulat, nu este testat pe un procesor fizic. Daca apar probleme, le discutam si ajustez codul. Spor! Si astept un semn. slow_start_683.zip Editat Aprilie 23, 2017 de cirip Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 23, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Mulțumesc mult, am programator pt pic , fac rost de 12f683 și testez. Te țin la curent....sper sa găsesc pic ul în tara... Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 OK. Daca ai cumva alt pic in sertar, care are modul PWM, pot sa portez codul. Important e sa aiba PWM hardware. Link spre comentariu
mirceacra Postat Aprilie 23, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Poți dai îmi dai câteva exemple? Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 Pai ... intrebarea e irelevanta. Important e ce ai in sertar, ca sa poti sa testezi imediat, fara sa te duci sa cumperi. Eu pot sa iti spun 16F1509, 16F876 si alte cateva zeci care ies la cautare pe saitul Microchip, dar daca nu ai niciunul in sertar si trebuie sa il cumperi, atunci mai bine iei 12F683, daca tot faci drumul pana la magazin sau il comanzi sau mai stiu eu cum il obtii. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 24, 2017 Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) Un buton de surublenita electrica pe care il pozitionezi in asa fel incit pedala sa apese pe buton.. Folosesti comutatorul de sens de pe surubelnita. Ca sa reziste mai mult timp schimbi tranzistorul si dioda cu niste componente mult mai puternice si / sau le pui pe ceva radiator.si ai rezolvat problema. Editat Aprilie 24, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum