Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver JVC RX-5V

paul_ral

Postări Recomandate

Firele dezlipite sunt cele care transmit semnalele DATA și CLK la TC9163N si TC9164N - selectoarele de surse de intrare. Simt că sunt pe drumul bun. Da, e vorba de un rezonator ceramic. Voi monta cristalul la loc si voi face o probă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul_ral

24

• surubarila

8

• mircea888

1

• SASSU

1

Cand am timp mai aduc si eu "la viata" scule vintage , desigur nu de liga intai ca cele prezentate.Ei , incet incet o sa-l vedem si pe acesta functionand.Spor la treaba !

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Adevarul este ca atunci cand readuci la viata un lucru vechi odata cu el iti revin si amintirile acelei perioade,sper sa reusesti sa-l pui in functiune,am si eu cateva deckuri tehnium si 2 combine sony prin cutii si ma batea gandul se repun in functiune dar nu mi-am gasit timp poate la pensie!!!

Link spre comentariu

Montat rezonatorul vechi, aceleași simptome. Îl aștept pe cel nou și voi vedea. Dacă se comportă la fel, nu pot da vina decât pe driver. Am găsit o combină JVC care pare a avea LC5813H-246 în circuit, modelul inferior îl are cu siguranță fiindcă am schema. Mă duce la 100 lei + transport, mă gândesc că-l pot dezlipi de pe placa sa și lipi pe placa receiverului meu.

Link spre comentariu

Alte simptome ciudate, apărute între timp, inițial nu se manifesta așa: la apăsarea MUTE sunetul este amplificat iar la creșterea volumului pleacă brusc la un nivel foarte ridicat. Am găsit un tuner low-entry tip FX-330L care conține exact circuitele integrate din receiver dar și driverul LCD LC5318H-246. Era dezacordat, nu afișa TUNED și STEREO și nu funcționa căutarea automată. Am reglat bobina T131 din circuitul FM DET până am obținut indicațiile dorite pe ecran. Acum totul e perfect. Renunt la combina JCV, am mai găsit incă un FX-330L cu probleme, pe care-l voi sacrifica. Acum exersez pe o stație de lipit dezlipirea și lipirea IC SMD.

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Ar fi bine să-ți răspundă soția! 2 turnuri în sufragerie, unul în dormitor.JVC-urile le plimb de colo-colo să nu se prindă. Mai am, ferit de privirile ei, colectia de audio auto Pioneer - niște scule super!

Link spre comentariu

S-a înlocuit rezonatorul ceramic, nici-o schimbare. Am făcut niște măsurători pe pinii integratului LM7000N din circuitul PLL la ambele JVC-uri. La FX-330L am exact tensiunile din schemă, în timp ce la receiver am:

pin 2 (STRQ) 0,53V - în schema 0V - în FX 0V

pin 3 (CE) 2,18V - în schemă 0V - în FX 0V

pin 4 (CLK) 0,02V - în schemă 0V - în FX 0V

pin 5 (DATA) 0,03V - în schemă 0V - în FX 0V

Deci probleme la intrările pe pinii 2 și 3. Semnalele vin din driverul LC5813H-346

Link spre comentariu

S-a înlocuit rezonatorul ceramic, nici-o schimbare. Am făcut niște măsurători pe pinii integratului LM7000N din circuitul PLL la ambele JVC-uri. La FX-330L am exact tensiunile din schemă, în timp ce la receiver am:

pin 2 (STRQ) 0,53V - în schema 0V - în FX 0V

pin 3 (CE) 2,18V - în schemă 0V - în FX 0V

pin 4 (CLK) 0,02V - în schemă 0V - în FX 0V

pin 5 (DATA) 0,03V - în schemă 0V - în FX 0V

Deci probleme la intrările pe pinii 2 și 3. Semnalele vin din driverul LC5813H-346

Toata Stima

Link spre comentariu

Multumesc Florine! Incerc cu cunoștințele mele să-i dau de capăt, chiar dacă mă toacă de bani. Până acum, la cât m-au costat piesele înlocuite, îmi luam un R-X400 funcțional și nu mă mai durea capul. Aștept FX-ul defect, acum având două, îmi va fi ușor să stabilesc care este defectul (deja îl bănuiesc) și voi trece la dezlipirea driverului de pe placă și lipirea pe cealaltă.

Placa de FX-330L (asemanatoare cu a receiverului)

20170530_192826_zpsrwyo3qfy.jpg

Driverul buclucaș

20170531_184605_zpsgmjrd8r9.jpg

De mâine încep lecțiile de dezlipire/lipire a integratelor SMD de pe/pe placă. Lucrez cu o stație Proskit SS-989.Dacă aveți sfaturi sunt deschis în a le accepta și aplica.

Link spre comentariu

Am intrat în posesia FX-ului defect, avea becul de la LCD ars, după înlocuire am constatat că aparatul funcționează dar nu receptionează niciun post, în rest toate comenzile sunt functionale. Am măsurat tensiunile pe integrate, mă interesa în special cele de pe LM7000N care sunt identice cu cele măsurate pe tunerul funcțional. Pe LA1267 si LA3401 am ceva tensiuni diferite. Nu stau să văd ce nu merge, atât timp cât toate comenzile merg și afișajul lucrează, am convingerea că driverul de care am nevoie este bun.

Link spre comentariu

Am trecut la inlocuirea driverului, respectiv scoaterea acestora de pe ambele placi si lipirea celui bun pe placa receiverului. A fost o experiență nouă pentru mine, nu am mai lucrat cu SMD-uri. Din păcate photobucketul unde incarc poze pentru a le urca pe forum are scame si nu pot copia URL-ul, asa ca incarc pozele fara a mai face alte comentarii.

Deci, am avut dreptate, driverul era defect. Acum am indicatia corecta a LCD-ului, toate butoanele lucrează. Dar nu am scăpat de probleme, după montarea tuturor pieselor si a panoului frontal mi-au dispărut indicatiile de pe celelalte două ecrane și, cu toate că am scăpat de toti conectorii de pe plăci, ceva începe iar să mă sâcâie. Dar, cu răbdare, rezolvam.

post-206042-0-88126700-1496871618_thumb.jpg

post-206042-0-88035900-1496871644_thumb.jpg

post-206042-0-69702400-1496871714_thumb.jpg

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări