Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM 70 Single Ended

gedd

Postări Recomandate

Despre Lundahl nu am o parere asa buna dupa masuratorile facute pe trafurile lor.

Imi amintesc acum de acea comparatie de trafuri de la un festival ETF. Nu mai tin minte care desi am cu siguranta pdf-ul salvat dar nu-l mai caut. Imi amintesc ca de la Lundahl lipaseau masuratori reale in timp ce la ceilalti existau. Oare de ce?

Ai aici fisierul.

Schema cum au fost masurate trafurile:

traf1.png

Insa din ce vad eu, Lundahl a fost cel mai bun la raspunsul in frecventa (fiind referinta de altfel):

traf2.png

Lipsa raspunsului la semnal dreptunghiular este frustranta dar .... poate i-a soptit la ureche o pasarea sa isi vada de ale lui. Nici eu nu m-as lua la "tranta" cu o firma asa mare ca sa prezint adevarul. Cert este ca "la ureche" a iesit castigator un traf care nu excela la masuratori.

Link spre comentariu

deci adrian_pic,probabil ca " idiotii "aia de la Lundahl nu au consultat forumul romanesc când au realizat trafurile..... :rade: .....(dupa mintea alora de mai sus...) ala care incurca componentele dc si ac.... :rade:

Link spre comentariu

o sa pun...dupa ce imi trimit aia de la Petra traful inapoi.....l-au gresit ca realizare...dar intre timp...demolez statui si mituri... :2loser:

Editat de gedd
Link spre comentariu

Nu stiu de ce la Petra mai nou primesti gratis la fiecare traf un bazait misto si ceva grade in plus.....la ultimul traf cumparat de la ei am patit tot asa dar nu am fost pe faza sa il dau inapoi.

Felicitari pentru realizare! Indiferent cum arata orscilogramele este o realizare unica pana acum pe acest forum.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu stiu de ce la Petra mai nou primesti gratis la fiecare traf un bazait misto si ceva grade in plus.....la ultimul traf cumparat de la ei am patit tot asa dar nu am fost pe faza sa il dau inapoi.

Felicitari pentru realizare! Indiferent cum arata orscilogramele este o realizare unica pana acum pe acest forum.

Dau cu copy paste , ce am scris in alta parte , nu stiu daca ai citit .....

"Cind mai comanzi la Petra Iasi , le spui ca vrei traf bobinat larg spire ( nr mai mare de spire pe volt ) sau " cum le faceti pentru Viorel " ca stiu imediat despre ce este vorba .

Pentru orice eventualitate , in primarul trafului monteaza un DC trap , eu la toate trafurile de peste 100VA am montat asa ceva , ca nu le figurez eu pe scheme...este alta poveste .

Nu dau rateuri , rateuri dau daca ar lua foc sau ai primi altceva ,ei nu stiu la ce sunt folosite , sunați si cereti sa vorbiti cu cei de la proiectare , cu cei de acolo puteti discuta si explica ce doriti de la ei .Ei le bobineaza " normal " pentru uz general , unde nu asculta nimeni traful , pentru utilizări in audio trebuie sa le cereti altceva , stiti voi ce......

Cele bobinate " larg spire " au marime mai mare si sunt mai scumpe , pentru ca se foloseste , sa zicem , un tor de 300VA pentru un traf de 230..250VA , in plus intra si mai multa sirma de bobinaj ."

Link spre comentariu

@Valderama,

Exact formula asta o criticam. L=Ra/(2*pi*fmin) Spuneam ca din aceasta formula reiese ca indiferent de putere avem aceeasi fmin. Insa in practica se constata ca la puteri mici avem o fmin mai mica decit la puteri mari.

fmin(200mW) << fmin(20W)

Cu alte cuvinte teoria nu bate cu practica. Formula aceea nu explica aceasta "anomalie". Cind se intimpla asa ceva intotdeauna teoria e vinovata si niciodata practica daca am masurat corect.

Iar eroarea teoretica ce exista in acea formula e ca formula nu tine cont de limitarea data de saturatie. Saturatie care la puteri mari intervine mai repede decit la puteri mici.

Formula aceea e adevarata 100% numai pe inductante nesaturabile.

...

evident pentru un miez premagnetizat saturabil această formulă http://oi64.tinypic.com/rurw2q.jpg nu poate reflecta realitatea fizică pentru f_min(-3db) când etajul final descarcă în sarcină puterea utililă maximă sinus nelimitat

practic în acest subiect am văzut pozate două tuburi finale gm-70 aprinse şi cam atât

mai mult iniţiatorul subiectului insistă să "părăsim" subiectul ca şi cum ne-am afla pe moşia lui ilegal (tupeu obraznic)

PS în concluzie "aşteptăm" oscilograma trucată 20Hz sau pentru o putere utilă în sarcină de doar 500mW

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

nu...o sa fie la 1mW....asa subtire de primavara

.....da,insist sa dispareti de aici deoarece vorbiti aiurea...nu am vazut nimic concret de la voi doi decat vorbe multe...si amplificatoare grafice...adica facute in Paint...probabil ca le ascultati...vizual...cand o sa inveti elementele de baza o sa te bag in seama,pana atunci mai studiaza conductia aia a ta...(ai o exprimare de balamuc)...pune mana si invata clasele de functionare

PS. mi-a soptit o pasarica faptul ca porumbeii din parcul din centru sunt infometati,ia masuri valderama...lasa-ne cu bazaconiile tale(conductie 360° etc) si fa ceva util pentru natura...hraneste pasarile de prin parcuri

PS...rolul intrefierului este sa asigure o "inductanta nesaturabila",asa ca degeaba va tot invartiti voi doi in termeni inventati ca sa va justificati lipsa cunostintelor teoretice.....astept sa ne arati cum se determina intrefierul,cum se calculeaza...stii? Iti spun de acum ca NU STII....ca de aia ii zice intrefier si se foloseste ca atare dar voi ii dati inainte cu saturatia si nesaturatia....deci,daca nu aratati ceva clar un calcul,ceva,dispareti si poluati alte topicuri,puneti mana pe carte si depasiti nivelul de Casa Pionierilor

...macar de la mine ai vazut 2 tuburi aprinse...de la tine valderama nu am vazut decat desene pe hartie...

"Saturatie care la puteri mari intervine mai repede decit la puteri mici."...din cate stiu eu iarna nu e ca vara....

"puterea utililă maximă sinus nelimitat"-exprimare 100% tehnica....bravo,mai scrie ca ne place...

...intrebare,valderama,mai stabilesti clasa de functionare a unui tub(recte A2) cu potentiometrul de volum? 😂😂😂

Editat de gedd
Link spre comentariu

Propun sa terminam cu aceste copilarii,eu stiu foarte bine ca,colegul @gedd este suficient de matur si serios (sunt convins de asta) si va continua prezentarea acestui frumos proiect asa cum trebuie pana la capat,pana la urma aceste discutii sterile nu va duce nicaieri si chiar nu-si au rostul aici pe acest forum.

Personal chiar astept rezultatele tehnice deduse din masuratori la acest amplificator si asta pentru ca,repet,este un proiect ambitios si chiar frumos.Cred ca este mai putin important cum se calculeaza un transformator de iesire,sau cate formule cunoastem si cum le putem etala in mediul virtual,majoritatea stim mai mult sau mai putin aceste teorii si le vom aplica in practica tot in masura educatiei/instructiei tehnice ce o avem fiecare.

DA,votez pentru incetarea poluari acestui topic si astept cu nerabdare rezultatele din masuratori!

P.S nu exista inductante saturabile,saturatia apare in mediul de propagare a campului nagnetic in speta miezul transformatorului,e ca si cum un conductor prin care trece un curent electric,conductor de o anumita sectiune la un moment dat se va "satura" daca acel curent va depasi densitatea pe mm^2 specifica. In acest caz acel conductor va limita curentul prin el,iar pierderile prin efectul termic vor ajunge pana la topirea efectiva a lui (conductorului),bineinteles ca in cazul miezului magnetic acesta nu se va topi.

P.S daca doriti sa ne "batem" in teorii,ne intalnim la o terasa cu o bere in fata,un pix si o hartie si discutam teorie cata vreti; fara calculator,fara internet,fara carti ,fara "intreaba un prieten!"...

Weekend placut !

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Propun sa terminam cu aceste copilarii,eu stiu foarte bine ca,colegul @gedd este suficient de matur si serios (sunt convins de asta) si va continua prezentarea acestui frumos proiect asa cum trebuie pana la capat,pana la urma aceste discutii sterile nu va duce nicaieri si chiar nu-si au rostul aici pe acest forum.

Personal chiar astept rezultatele tehnice deduse din masuratori la acest amplificator si asta pentru ca,repet,este un proiect ambitios si chiar frumos.Cred ca este mai putin important cum se calculeaza un transformator de iesire,sau cate formule cunoastem si cum le putem etala in mediul virtual,majoritatea stim mai mult sau mai putin aceste teorii si le vom aplica in practica tot in masura educatiei/instructiei tehnice ce o avem fiecare.

DA,votez pentru incetarea poluari acestui topic si astept cu nerabdare rezultatele din masuratori!

P.S nu exista inductante saturabile,saturatia apare in mediul de propagare a campului nagnetic in speta miezul transformatorului,e ca si cum un conductor prin care trece un curent electric,conductor de o anumita sectiune la un moment dat se va "satura" daca acel curent va depasi densitatea pe mm^2 specifica. In acest caz acel conductor va limita curentul prin el,iar pierderile prin efectul termic vor ajunge pana la topirea efectiva a lui (conductorului),bineinteles ca in cazul miezului magnetic acesta nu se va topi.

P.S daca doriti sa ne "batem" in teorii,ne intalnim la o terasa cu o bere in fata,un pix si o hartie si discutam teorie cata vreti; fara calculator,fara internet,fara carti ,fara "intreaba un prieten!"...

Weekend placut !

Din toata povestea asta , cel mai interesant ar fi ultima parte a comentariului , adica aceea cu berea (sa se ,,satureze,, burtica cu bere... ) in rest nimic nou sub soare ! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări