alinstegaru Postat Aprilie 24, 2017 Partajează Postat Aprilie 24, 2017 @Gedd Pe loc repaus....nu mai bine te muti tu cu tot cu dejectiile si mistourile tale pe petarda forum unde iti e locul? Sau ai primit vreo misiune de la Brico sa faci scandal pe aici, domnu' militar? Pai e topicul lui,amplificatorul lui. Pe tine cine te-a bagat la inaintare? Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 24, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) ia,luati d'aici o metoda de calcul pentru pentode...ea difera fata de triode si ultraliniar dar e o sursa de inspiratie....si copiati mai bine data viitoare...formula aia nu apare aici,repet,apare la triode(si nu ti-o mai dau ca nu vreau eu,na)...repet de mai multe ori ca sa priceapa tot prostul....vad ca multa lume e blocata pe EL84....repet,e cu titlu de exemplu nimic mai mult....ai vazut adigh unde ai gresit?ia aplica formula aia a ta concret in cazul lui EL84 sa vedem ce iese...ia zi marius_amp(ca tot nu te-a bagat nimeni in seama),care si cum e formula corecta/acceptata/potrivita(hai ca parca suntem la piata,mai pune unul mai lasa altul...si pana la urma iese transformatorul si toate datele necesare realizarii maretului amplificator )Repet,ce am pus aici e cu titlu de exemplu poate prin analogie se lumineaza(cu lanterna) mintile unora.... Editat Aprilie 24, 2017 de gedd 1 Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 24, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) ...de fapt...Vrms = 4.44*f*N*A*Bmax*10−4 si luând f=20Hz,N=3500 spire aproximativ,A=26cmp si Bmax=0,82 reiese ca Vrms =662,6265...ce e asta?663V ai cui...fata de ce..de cine,in ce context? la ce se refera formula asta?? uite asa aruncam formule ca sa parem interesanti.....a cui e formula aia adigh? ce e cu ea...ce legatura are cu transformatorul...sau cu tubul...unde e Ra in aceasta formula...ca daca nu apare Ra inseamna ca nu e important,nu? " Din formula asta Vrms = 4.44*f*N*A*Bmax*10−4 rezulta ca la limitare daca cobirim tensiunea putem sa scadem si frecventa. Toate celelalte fiind luate ca si constante." ...vreau sa vad si eu unde e constanta frecventa...asculti cumva la amplificator DOAR o singura frecventa?Admitand ca A si N sunt constante,esti sigur ca B e constant?Daca ai presupus ca A=amplitudinea ai facut o mare prostie,e clar ca nu ai nici cea mai mica idee asupra acestei formule care e gresita! Editat Aprilie 24, 2017 de gedd 1 Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 24, 2017 Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) ... la ce se refera formula asta?? ...a cui e formula aia adigh? ce e cu ea...ce legatura are cu transformatorul... Mai gedd eu ti-as explica multe dar imi e teama ca o sa-mi racesc gura de pomana si nu ai sa intelegi nimic. Stiu din discutiile trecute cu tine care este nivelul tau teoretic. Aplici haotic niste formule fara sa le intelegi sensul. Formula asta Vrms = 4.44*f*N*A*Bmax*10−4 e probabil mai veche decit bunicul tau si te faci de ris intrebind ce traba are cu transformatorul. E formula de baza in transformatoarele ce lucreaza cu curent alternativ, fara componenta DC. Am si spus ca ma refer de push-pull sau parafeed. E valabila deasemenea si la trafurile de retea. Din acea formula deriva si calculul numarului de spire/V la trafurile de retea. La 50/S se ajunge inlocuind Bmax=0,9T si f=50Hz si dam aria miezului in cmp. Daca folosim Gauss nu Tesla sau dam aria in mmp sau mp atunci vine alta putere decit -4. Daca folosim un miez mai bun ce suporta un Bmax mai mare atunci putem calcula traful si cu 35/S sau cit rezulta. Daca ai avea un minim de cunostinte in transformatoare nu ai mai pune intrebari stupide. Daca nu sti formula aia si sensul ei atunci nu sti nici bazele in transformatoare. Nu e o problema sa nu sti, ca intrebi si afli, insa tu vrei sa urechezi pe cei care stiu cu siguranta mult mai mult decit tine iar asta nu e normal. Iar vrei sa te faci de ris? Nu ti-a ajuns atunci cu trecerea electronilor si curentului prin condensatoare si fire? Editat Aprilie 24, 2017 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 24, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) 😂😂😂😂😂😂😂 Doamne ce prostii indrugi...50/s la ce se aplica? la ce transformator? confunzi traful de alimentare cu cel de iesire....pune mana si mai citeste....de fapt ia explica formula aia ia aplica tu concret cu cifre si exemple....evident ca nu o sa o faci..singura problema e ca prin traful de iesire avem si cc si ca...deci ai spus mai sus alta bazaconie....asadar ce facem domnule cu componenta continua? banuiesc eu ca nu e necesara in cazul tuburilor...😅😅😅😅...cum vine aia push-pull fara componenta continua?pai atunci hai sa filosim trafuri de retea in locul celor dedicate pentru iesire...eu cred ca suna mai bine ca nu au componenta continua(nu discutam de parafeed ca acolo sunt alte formule)....😅😅😅😅😅 ia dom'le...aplica formula ta magica la modul CONCRET....da-ne un exemplu CLAR!!HAI...ASTEPT CALCULE.... ti-am aplicat formula pe niste date clare si a iesit o tensiune de 663V....care nu stim ce e cu ea..de unde o luam...etc... Rog pe cineva cu talent literar sa faca o mica recenzie a celor scrise de adigh 😂😂😂😂 Editat Aprilie 24, 2017 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) Adigh curenţii ăştia din circuit influenţează sau nu răspunsul pentru f_min ? în realitate pentru f_min rămâne constant -3db indiferent de puterea utilă în sarcină ? (exemplu 200mW versus 20W găsim constant -3db ?) unde avem dependenţa de curent sau saturaţie ?(creşte curentul scade frecvenţa miezul tinde să ajungă la saturaţie) exemplu vedem cum se prăbuşeşte palierul sq pentru frecvenţă scăzută Editat Aprilie 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) stimate guru,in regim dinamic rezistenta interna a sursei se neglijeaza...la fel se intampla si cu Rdc primar la frecvente joase deoarece aceasta are cateva sute de ohmi...asadar revii la formula prezentata de mine si la modelul trafului la frecvente joase...Ra=rixRs/(ri+Rs)...treaba aia cu curentii e in alta parte nu in formula asta....asadar tot la formula mea se ajunge.....in sfarsit...si uite asa aflam care e valoarea minima a inductantei primarului la 20Hz in cazul lui GM70...apropos,care e? Editat Aprilie 25, 2017 de gedd Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 @gedd.Cand veti arata si cateva oscliograme toata tarasenia,cu presupuneri va lua sfarsit...binenteles dupa ce primiti traful de retea marca Petra refacut,reparat.Puteti divulga pretul dat la Petrta? Va propun sa incercati trafuri cu tole in manta. Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 domnule Simson si eu astept cu nerabdare sa soseasca traful...discutand cu cei de acolo am aflat o alta duda si anume ca traful functioneaza ok in regin de t° ambiant +40°......adica daca in casa am 30° traful va avea 70°...ma intreb eu,se vor mai pastra caracteristicile lui? Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Cu scuze ca intervin!....da , se pastreaza caracteristicile....acele + 40grade se ating daca traful lucreaza cu consumul maxim admis pe toate infasurarile , pe timp nelimitat....cel putin asa ar trebui sa fie in specificatiile tehnice....la un amplif audio nu este cazul unui astfel de regim de functionare....poate fi o problema incalzirea primita din sursele de caldura din apropierea trafului....asta se rezolva printr-o amplasare judicioasa....dar asta stiti si dvs.!....spor! Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 ...eu ma refeream la conductivitatea cuprului la 25°....e aceeasi si la 60°? Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) @Valderama, Exact formula asta o criticam. L=Ra/(2*pi*fmin) Spuneam ca din aceasta formula reiese ca indiferent de putere avem aceeasi fmin. Insa in practica se constata ca la puteri mici avem o fmin mai mica decit la puteri mari. fmin(200mW) << fmin(20W) Cu alte cuvinte teoria nu bate cu practica. Formula aceea nu explica aceasta "anomalie". Cind se intimpla asa ceva intotdeauna teoria e vinovata si niciodata practica daca am masurat corect. Iar eroarea teoretica ce exista in acea formula e ca formula nu tine cont de limitarea data de saturatie. Saturatie care la puteri mari intervine mai repede decit la puteri mici. Formula aceea e adevarata 100% numai pe inductante nesaturabile. Odata ajunsi in punctul asta ne intrebam care este solutia. Si acum intervine o a doua formula care ne explica comportarea la saturatie Vrms = 4.44*f*N*A*Bmax*10−4 In momentul asta avem un sistem de doua ecuatii impreuna cu L=Ra/(2*pi*fmin) Sa vedem cum le combinam si daca mai trebuie ceva pe linga. Am spus ca nu cunosc o formula corecta de calcul a fmin care sa tina cont de saturatie. Acuma ma gindesc si eu. Sa vedem, poate reusim impreuna sa gasim o formula corecta. In caz ca mai crede si altcineva inafara de mine ca formula L=Ra/(2*pi*fmin) e nesatisfacatoare si ca e valabila numai pe inductante nesaturabile. Editat Aprilie 25, 2017 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 ...pai de aia se pune intrefierul ala....ca sa nu se satureze 😂😂😂 pe bune...e de ras... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) @Adigh sfat nu mai intra în dialog cu gedd (lasă-l unde se află)scrii ce ai de scris (înţelege fiecare ce poate) Editat Aprilie 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 valderama...ia dispari de pe topicul asta deschis de mine...ia nu mai intra tu in dialog cu ceea ce postez eu...hai...du-te-n alta parte si deseneaza amplificatoare in paint...si mai puna mana pe carte ca esti deficitar la capitolul teorie..la liceu nu se predau lucruri de "next level"... sunteti varza amandoi la capitolul teorie...hai...dispareti in alta parte...ti-am zis de atatea ori sa postezi ceva concret,calcule etc...nu vrei deoarece nu le stapanesti...esti deja in derizoriu dar vrei sa iti pastrezi aura de guru...(eu as schimba prima litera)..voi doi siluiti legile fizicii ca sa va iasa bazaconiile postate de voi.... te-ai aprins ca un chibrit cand Lazaroiu a confirmat cele spuse de mine...tu nu suporti sa fii depasit...si uite ca se intampla...iti stiu si lobby-ul facut in spatele acestui forum,citez"ce-i dai domnule dreptate...."...esti barbat sa recunosti ca asa ai facut? evident ca nu...devii enervant si tu si ecoul tau care nu stie ce e ala curent electric... e ultima data cand iti cer public sa postezi metoda de calcul a Ra al unui tub inconfiguratie SE precum si metoda de calcul a transformatorului de iesire...daca nu esti in stare inseamna ca esti doar un copy/paste si nimic mai mult,un mediocru si un epigon... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum