Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releie ~

Vizitator hackdoom_007

Postări Recomandate

Vizitator hackdoom_007

o intrebaare generala!

CE parere aveti de relee , am vazut ca apr in soft starturi , protectii pentru difuzoare , protectii la scurt ....

Sunt ele destul de bune? destul de rapide??

am facut soft startul de aici :

http://www.trafco.co.yu/softstart.php

mentionez ca am gasit pe forum urmatoarea lista de componente :

r1 si r2 = 1 mega

r3= 220 ohmi

c1 = 470nf la 250V alternativ

c2 si c3 = 470uf la 35V

r4,5,6,7 = 10 ohmi la 5w

cu specificatia ca , bobina releului ar trebui sa aiba 1k !

am cautat in iasi si nu am gasit asaceva , am folosit un releu cu bobina de 300 ohmi ......care in prima faza nu se actiona 6,7 v pe releu

am marit la 680 n ,400v c1 ...si a ajuns la 10,7v ....

am constatat ca releul , se incalzeste dupa 20 minute de functionare !!! CE PARERE AVETZI DESPREACEST COMPORTAMENT ? este ok sa se incalzeasca ?, am procedat gresit cu marirea condesatorului ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• MiniTehnicus

2

• zal

2

• ion1ion1ion

2

Top autori în acest subiect

Apropo de protectie , am gasit o schema interesanta si doresc sa o fac !Poate cineva sa modifice aceasta schema pt mine in asa fel incat sa pot folosi RELEIE de 24 v??apropo de intrebare lui hackdoom_007 ....chiar se incalzesc releiele ?daca da ....cat de tare...nu am vazut pana acma releu topit......dar nu vreu sa fie ale mele cele topite..... e in jur de 10 lei unul

Link spre comentariu

Un releu cu rez bobinei de 1kohm e de regula la 24V, releele la 12V au cam 330-360ohmi.De incalzit se incalzesc potrivit, e bine sa nu fie alimentat chiar la tensiunea nominala ci cu 1... 2V mai putin, cel de 12V; sau cu 2... 4V mai putin, cel de 24V. Asta se obtine inseriind cu bobina o rezistenta.

Link spre comentariu

...am facut soft startul de aici :

http://www.trafco.co.yu/softstart.php

mentionez ca am gasit pe forum urmatoarea lista de componente :

r1 si r2 = 1 mega

r3= 220 ohmi

c1 = 470nf la 250V alternativ

c2 si c3 = 470uf la 35V

r4,5,6,7 = 10 ohmi la 5w ..........

Aceasta este o schema aparuta in revista Elektor, la doua proiecte de amplificatoare (Titan2000 si Concentra). Valorile sunt aproximativ cele mentionate de tine (R1, R2=470k, adunate ~ 1M, C1=330n), insa releul e de 24v. Vezi si imaginea atasata (extrasa din rev.Elektor).
Link spre comentariu

la aceasta protectie !care este timpul maxim cat releul poate sa stea deskis ????adica cat timp pot suporta tenisune si curent rezistentele de 10 ohmi ??

Link spre comentariu

nu inteleg..ce face schema aia ca sa merga la 12v

In primul moment incarca condensatorul cu 12v, iar cand este actionat butonul de comanda inseriaza condensatorul cu sursa de 12v rezultand o dublare de tensiune, respectiv 24v ceea ce face ca releul sa aclanseze.In plus se cunoaste ca toate releele au tensiunea de mentinere mult mai mica decat tensiunea de aclansare.Exprimat plastic, cand se comanda releul, cu ajutorul acestui montaj primeste un "bobirnac" care il ajuta sa inchida contactele, dupa care tensiunea de 12v este suficienta sa-l tina aclansat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări