Sandu 64 Postat Mai 7, 2017 Autor Partajează Postat Mai 7, 2017 (editat) @ albastrele Nu am rezolvat inca nimic din lipsa de timp Eu am 2 surse reglabile una liniara ,alimentarea ampermetrului am facut-o de pe o infasurare separata (12v) pe acelasi traf si merge corect La sursa in comutatie am alimentat voltampermetru din sursa in comutatie (34v) si 7812,aici nu arata corect ,daca alimentez din alta sursa ampermetru indica corect,am acelasi model de voltampermetru O sa pun un traf mic la 12v din care sa alimentez voltampermetru si ventilatoarele PS Am avult alt model de voltampermetru pe sursa si cu ala a functionat,avea 2 fre subtiri pentru alimentare si 3 groase pentru tensiune si curent(nu mai arata a2 cifra la curent) ps2 masa comuna pare a fi problema Editat Mai 7, 2017 de Sandu 64 Link spre comentariu
albasete Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Eu alimentez voltampermetrul dintr-un incarcator de telefon de 5 Vcc, o chinezarie de 5 lei. Asa am alimentat toate V - A meterele si nu am avut probleme. Asta cred ca este decalibrat, am incercat sa-l "calibrez" din semireglabil si nimic, nu am mai patit asta pana acum. Marian, am inteles ce ai spus. Eu ma refeream la firele care vin la sarcina, nu la cele care vin la shuntul ampermetrului. I-mi cer scuze daca exprimarea mea a fost defectuoasa. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Acel shunt este de 50 A. Folosind shunt extern, nu mai are si intern. Cel intern este de 10 A si arata ca cel din multimetrele digitale. Apropo, v-ati intrebat vreodata de ce chinezii ne atentioneaza in prospectul multimetrelor sa facem masurarea curentilor timp de 2-3 secunde si urmatoarea masurare dupa 15 minute? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Calitatea shuntului? Mai zic si altii, nu doar cei care fac chinezarii de duzina. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Calitatea shuntului este una iar puterea maxima disipata este altceva. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 Calitatea shuntului? Mai zic si altii, nu doar cei care fac chinezarii de duzina. Da, cred că despre asta este vorba, shunt-uleţul din multimetre sau panelmetre poate că ar trebui răcit cumva, ma gândesc, la o funcţionare continuă intr-o sursă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 (editat) Uneori am impresia ca vorbesc cu peretii... Albasete ti-am desenat ceva pe imaginea pusa de tine, poate asa intelegi: 333.jpg E cumva, ceva prin aer si nu stiu eu? Aseara Dl Miron facea o confuzie grava, acuma aici nu intelegem o banala conexiune a shuntului... Grosimea nu e chiar irelevanta. Daca aparatul trebuie sa citeasca cativa milivolti cazuti pe shunt si tu ii pui o lita subtire pe care mai care o parte din valoarea citita, la bornele lui nu ajunge cat se citeste la shunt. Mai apare o micuta cadere de tensiune pe drum. Si daca le mai pui si de 10 m litele te scoti. Poate nici shuntul nu e ok. Masoara caderea de tensiune pe el si masoara si curentul prin el si apoi vezi daca ala de panou face calculele corect. Editat Mai 9, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Mai 9, 2017 Partajează Postat Mai 9, 2017 De ce ar pica tensiune pe firele alea? Stii cumva care este rezistenta de intrare pe citirea de curent? Poate ne ajuta Albasete cu o masuratoare facuta pe firele care vin de la ampermetru catre shuntul extern, decuplate complet de la shunt. Nu cunosc schema unor astfel de ampermetre, dar presupun ca rezistenta aia ar trebui sa fie macar de cateva sute de ohm, ori pana si fir de 0,1 la o lungime de maxim cateva zeci de cm ( nu vad ce nevoie ai mai mult ), n-ar trebui sa aiba mai mult de 1, poate 2 ohm, ceea ce inseamna o eroare de sub 1% cauzata de acele fire, si nu spune nimeni ca ar trebui sa fie de 0,1 ( nu trebuie sa spun eu cat de subtire e o sarma de 0,1, nu-i asa? ). Link spre comentariu
albasete Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Eu nu am cu shunt extern, este cu shunt intern de 10 A ca acelea din multimetre. Sursa o folosesc strict la testare / verificare diverse electrice / electronice. Pentru amperaj mare am un analogic de 30 A. Unele ampermetre au shuntul fixat direct pe suruburile de legatura, fara a fi nevoie de fire suplimentare de conectare. Masuratori nu am la ce sa fac, nu am instrument cu conexiune suplimentara la shunt. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Si eu tot cu shunt intern ( pe placa ) am, 2 usor diferite luate pentru un proiect de care n-am avut timp, am incercat ieri sa scot shuntul de la unul dar vazand ca risc sa avariez serios placa, am renuntat pentru ca ambele indica foarte ok ( le-am testat ) si am nevoie de ele... Link spre comentariu
albasete Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Ce modele de V- A metre sunt ? Ieri mi-am dat seama de o chestie: desenele postate de mine referitoare la conexiunile voltampermetrelor nu-mi apartin ! Au fost luate de pe net, de aici probabil si confuzia voastra ca eu am desenat " firele mai groase". Scuze. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Niste banalitati de pe ebay, le fac o poza daca vrei... Link spre comentariu
albasete Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Da, nu strica o poza doua, mai ales ca spui ca sunt precise. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum