Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVD RW problem

ciup

Postări Recomandate

Am un DVD RW LG ce lam achizitionat recent de la un preten la care a functionat perfect iar la mine il recunoaste in BIOS dar cand ajung in Win nu mai are curent deci nu mai functioneaza. Stie cineva care este posibila cauza ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciup

3

• Golem

2

• ph3e4r

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

pai nu stiu care este fenomenul si cauza dar pur si simplu apas pe butonul EJECT si nu iese nimic si nu se aprinde nici un LED cand resetez computerul se aprinde LEDul dar cand intra in WIN di nou nu mai functioneaza iar in Win desi nui bine in timpu functionarii am scos mufa de alimentare de la DVD RW si am bagato din nou dar degeaba ca acum nu il mai recunoaste WIN nu ca lar recunoaste fara curent in prima faza ...deci nu imi explic ...posibil sa fie totusi problema de recunoastere de la BIOS ?

Link spre comentariu

Am avut si eu un dvd-wr LG daca problema nu e sursa atunci e posibil sa ai fie ars un controler ceva si in cazul asta e bine sa te duci la firma de unde lai luat si sa-l schimbi.

Link spre comentariu

Intre timp am rezolvat problema. Da la inceput il pusesem pe acelashi cablu cu HDD dar HDD era Master si DVDRW era Slave , totusi aveam problema despre care ziceam dar am lasat HDD singur Master pe IDE1 si l-am pus pe alt calbu singur pe IDE2 si cu jumperul la Master si in sfarsit o mers treaba dar am observat ca in general LGurile DVD au probleme , asta ii al 3lea caz pe care l-am intalnit.

Link spre comentariu

Dca pui HDD si unitatea optica pe acelasi cablu9master+slave)sunt toate sansele sa-ti mearga hard-ul cu interfata ATA33(specifica unitatilor optice)in loc de ATA100 sau 133, adica iti merge calculatorul mai rau ca un Pentium 2... :smt005 , in plus, iti scoate CD-ul sau DVD-ul la jumatatea sesiunii de inscriptionare :smt013 , mai ales dc HDD-ul e Quantum sau WD.Fiindca veni vorba de WD acesta trebuie pus singur pe cablu ATA de 80 fire, fara nici un jumper pe el. :drinkers: .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator coreduo

Am intampinat aceiasi problema odata si mi-am dat seama ca pusesem cablul IDE invers in conector (fie in pl de baza fie in unitatea CD/DVD) era acelasi lucru chiar daca e singur pe cablu ptr ca unele cabluri nu au cheita aceea ptr a impiedica montarea gresita , la fel e si la floppy.

Link spre comentariu

Intradevar la unele mode nu ai cheie, dar pe placa de baza la mufa IDE este un pin lipsa undeva in centru. De obicei la panglicile cu care-l conectezi unde este pinul lipsa gaura este obturata (am fortat odata un cablu pana cand am facut o gaura si acolo unde era obturat)

Link spre comentariu

DVDwriterele LG sunt de toata panarama, unele gata scoase din cutie sunt bulite

Nu neaparat LG. Multe sunt cu probleme, caci pretul a scazut si normal ca abaterea fata de parametrii initiali este mai mare.

Eu am luat un DVD writer mai scump, in speranta ca e mai bun, dar desi a venit cu soft (Nero+altele), are LightScribe, dar nu stie sa faca a doua sesiune pe dvd, strica discul daca ii dau "copy dvd" + alte mici probleme. L-am cumparat caci am nevoie sa fac backup la diverse date dar am constatat ca o gramada de discuri dvd "nu ii plac". Mi se pare execrabil fata de vechiul meu CD-writer LiteOn, care a fost cel mai ieftin la vremea lui si care nu m-a dezamagit niciodata.

Intradevar la unele mode nu ai cheie, dar pe placa de baza la mufa IDE este un pin lipsa undeva in centru. De obicei la panglicile cu care-l conectezi unde este pinul lipsa gaura este obturata (am fortat odata un cablu pana cand am facut o gaura si acolo unde era obturat)

Credeam ca numai mie mi se intampla...

mai demult am bagat mufa monitorului in portul serial. Am vazut eu ca nu prea intra, asa ca am fortat pana a intrat. :smt005

Vezi ca pamblica IDE sa fie scurta sub 40cm a patit-o un amic de al meu cu o pamblica uriasa nu functiona de nici o culoare.

Nu stiu cat de grav e, dar ar mai fi o problema, si anume, daca exista un singur dispozitiv pe cablul IDE, la acesta se foloseste mufa din capatul cablului (uneori scrie master pe acesta). Nu se lasa "in aer" un capat de cablu neconectat.

Link spre comentariu

nu cumva numai pamblicile cu 80 d fire au setate la ultima mufa mastar iar cealalta slave? cele cu 40,le pui cum vrei udaca ai probleme cu dispozitivele pe aceelasi cablu,vezi cu jumparul acela(daca nu merge cu un dispozitiv master isr celalalt slave,pune-l pe-al doilea pe cs-cable select,de obicei merge)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări