vulpoiu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 D-le Harhas Florin,va inteleg si chiar nu sunt de acord cu astfel de cuvinte amenintatoare sau injurii pe care le primiti.Tin minte ca profesorul meu in anii trecuti zicea asa.Electronica va avansa si eu nu am sa mai fiu langa voi,asa ca trebuie sa va documentati prin reviste si carti cumparate din librarii si tarabe.Uite ca a ajuns electronica virtuala:softuri(dumpuri) documentatie despre anumite cipuri...etc.Deoarece nu se mai fac scolarizari de lunga durata in electronica,un pic de ingaduinta si cu rabdare, poate se va duce mai departe aceasta meserie pe viitor.Bineinteles cei care merita si au initiativa.Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 De injurat am fost multi injurati ,asta e mai sunt si specime cu IQ sub medie iar legat de electronica si depanari in mare parte se avanseaza cu ajutorul internetului si unele reviste de specialitate care sunt din ce in ce mai putine si nu vreau sa exclud din lista acest forum.Intradevar trebuie sa existe bunavointa si intelegere altfel nu ajungem nicaieri,iar daca Florin sau alt coleg a avut vre-o scapare trebuie si ei intelesi dar si cei care cer ajutor trebuie sa fie cooperanti si sa ofere detalii complete pentru a putea fi ajutati!!! Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Intradevar asa este,de multe ori poate ma grabesc in a rezolva defectul si uit de anumite detalii,dar toate spre bine. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 nu se mai fac scolarizari de lunga durata in electronica La ce fel de scolarizari va referiti mai exact?Si pe mine m-ar interesa sa fac un curs dar care sa dureze vreun an nu 1-2 luni caci intr-un timp atat de scurt ce poti sa inveti?Este adevarat ca si la facultati s-au mai scos din materii acum vreo 10 ani,trecandu-se la modelul Bologna adica durata s-a redus la 5 ani la 4 ani in cazul facultatilor de inginerie unde evident ca intra si electronica. legat de electronica si depanari in mare parte se avanseaza cu ajutorul internetului si unele reviste de specialitate care sunt din ce in ce mai putine Cu atatea informatii pe care le ofera internetul nu cred ca sunt prea multi care sa duca dorul revistelor de specialitate chiar daca cele de odinioara(ex. Tehnium) aveau un farmec aparte.Dar si astazi exista reviste de specialitate in format electronic.De exemplu..http://electronica-azi.ro/revista/mai-2017/. Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 La ce fel de scolarizari va referiti mai exact?Si pe mine m-ar interesa sa fac un curs dar care sa dureze vreun an nu 1-2 luni caci intr-un timp atat de scurt ce poti sa inveti?Este adevarat ca si la facultati s-au mai scos din materii acum vreo 10 ani,trecandu-se la modelul Bologna adica durata s-a redus la 5 ani la 4 ani in cazul facultatilor de inginerie unde evident ca intra si electronica. Cu atatea informatii pe care le ofera internetul nu cred ca sunt prea multi care sa duca dorul revistelor de specialitate chiar daca cele de odinioara(ex. Tehnium) aveau un farmec aparte.Dar si astazi exista reviste de specialitate in format electronic.De exemplu..http://electronica-azi.ro/revista/mai-2017/. Da , suntem in Anul Domnului 2017 si informatia e la un click distanta.Celor care "nu sunt prea multi sa duca dorul....." le recomand sa cumpere si sa citeasca "hartii" .E un sentiment deosebit sa tii o carte in maini si inainte s-o citesti sa-ti imaginezi omul care care a gandit-o , a stat sute/mii de nopti s-o "slefuiasca" , apoi tipograful care a adunat una cate una literele , apoi ....O carte e un suflet , asa cred eu. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Eu ma gandesc la asemenea lucruri cand citesc carti/reviste chiar daca majoritatea sunt scanate.Dar am citit multe si in format tiparit iar aici evident ca nu ma refer doar la cele tehnice. Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Nu va certati pe teoria mea ca poate e gresita in zilele noastre.Acum 40 de ani se percepea intrun fel,acum altfel si tot asa pana la infinit.Cine mai stie unde se ajunge peste macar 20 ani...tehnologia din zilele noastre ne uimeste, atat de repede se dezvolta! Link spre comentariu
ion_vasile Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Tehnologia se dezvolta - legile si principiile dupa care o face raman aceleasi 1 Link spre comentariu
vulpoiu Postat Mai 28, 2017 Autor Partajează Postat Mai 28, 2017 Domnule ion_vasile stiti d-tra ca stramosii nostrii DACII foloseau curentul electric pentru a sufla bijuteriile de argint cu aur?cu mustul din struguri cu doi electrozi si unde sant HERTII pe vremea aceia?.Daca TESLA era finantat pana la capat in proiectul sau,astazi aveam curentul electric(teleportat) fara fire...care principii?Toate se descopera pe rand,altfel aveam tv led de acum 100 ani macar.!Volti alternativi si continuu...stiam noi de tranzistori MOSFET(FET) care se deschid doar la o atingere cu degetul acum 60 de ani???.Doar principiu (alternativ si continuu)nu rezolva nimic in zilele noastre Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 (editat) La ce fel de scolarizari va referiti mai exact?Si pe mine m-ar interesa sa fac un curs dar care sa dureze vreun an nu 1-2 luni caci intr-un timp atat de scurt ce poti sa inveti?Este adevarat ca si la facultati s-au mai scos din materii acum vreo 10 ani,trecandu-se la modelul Bologna adica durata s-a redus la 5 ani la 4 ani in cazul facultatilor de inginerie unde evident ca intra si electronica. Cu atatea informatii pe care le ofera internetul nu cred ca sunt prea multi care sa duca dorul revistelor de specialitate chiar daca cele de odinioara(ex. Tehnium) aveau un farmec aparte.Dar si astazi exista reviste de specialitate in format electronic.De exemplu..http://electronica-azi.ro/revista/mai-2017/. facultatea nu te invata o meserie anume facultatea te invata teorii si principii care te ajuta sa inveti singur degeaba termina cineva o facultate daca apoi nu invata singur , a pierdut 5 ani din viata degeaba deci nu 4 sau 5 ani conteaza , ci omul care face o facultate referitor la cate informatii ofera internetul , sa nu omiteti un lucru : timpul exista doua aspecte interesante ale meseriei de depanator in ziua de azi : informatia si timpul poti munci de dimneata pana seara cu nasul in tv-uri dar nu mai ai timp sa studiezi ce e nou , ce e interesant , ce a aparut , metode , defecte si alte ide poti de asmenea sa stai pe internet de dimineata pana seara sa studiezi dar nu mai ai timp sa repari tv si vin facturile plus ca pierzi clienti si aici intervine timpul cine vrea sa fie si la zi si sa munceasca descopera cu stupoare ca ziua are doar 24 de ore de aceea eu am raspuns tuturor care au fost interesati de revista Service TV si intrebau ce motiv exista sa cumpere asa ceva : - eu nu pun in revista ceva ce nu a mai stie nimeni - eu nu vand solutii la defecte care nu pot fi gasite in alta parte - eu vand TIMP pentru depanatorii care au de lucru cum ? simplu adun de peste tot zi de zi tot ce misca ( platesc accese si abonamente peste tot , deci investesc ) , citesc , invat , inteleg , compar apoi sortez , ordonez cronologic , pe marci , pe tipuri pe tot felul de criterii si ofer apoi informatie aerisita si filtrata , explicata si cat se poate de eficient prezentata si exista trei categorii de depanatori : - cei care investesc si considera ca 45 de lei ( taxe incluse ) la 2 luni e nimic comparativ cu economia pe care o fac : fac rost de timp , au acces la sute de defecte prezentate in fiecare numar , primesc si un dvd cu softuri la fiecare revista , au si acces gratuit la baza de date a forumului ( forum platit cu acces restrictionat , spatiu nelimitat , fara fisiere atasate care dispar in timp , doar ptr abonati ) sa nu mai vorbim de 10% la orice modul LCD / LED din magazin , care oricum are preturi ok - cei care repara mult si au accesele lor platite la diverse baze de date si nu au timp de altceva - cei care considera ca totul e gratis si nu investesc in nimic considerand ca 45 lei la 2 luni nu se justifica ptr meseria lor da cine nu investese este deja pe cale de disparitie , traieste de pe o zi pe alta in meseria asta si asta e bine pentru cei care chiar fac depanare , scapa in timp de cei care nu tin pasul si le faceau un fel de " concurenta " gresita , ptr ca stricau si multe tv , le faceau ireparabile tineti minte ca acum 15 ani de ex erau de 10 ori mai multe ateliere de depanare ? de ce credeti ca au disparut ? ca nu mai repara nimeni tv ? nu ca nu au facut fata schimbarilor , ei erau axati mai mult sa vanda tv second si se rugau sa nu se strice in garantie Editat Mai 29, 2017 de Tavi 2 Link spre comentariu
NICA Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 Tavi,speram sa stai cat mai mult pe aici.Si sa nu te mai enervezi citind aiureli,stii doar ca este doar un forum atat pentru cei pregatiti cat si pentru cei mai putin pregatiti. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 1.facultatea nu te invata o meserie anume facultatea te invata teorii si principii care te ajuta sa inveti singur degeaba termina cineva o facultate daca apoi nu invata singur , a pierdut 5 ani din viata degeaba deci nu 4 sau 5 ani conteaza , ci omul care face o facultate 2.tineti minte ca acum 15 ani de ex erau de 10 ori mai multe ateliere de depanare ? de ce credeti ca au disparut ? ca nu mai repara nimeni tv ? nu ca nu au facut fata schimbarilor , ei erau axati mai mult sa vanda tv second si se rugau sa nu se strice in garantie 1.Corect,deci fara studiu individual cat mai mult,nu faci mare lucru iar asta si in timpul facultatii,nu mai zic dupa terminarea acesteia. 2.Eu cred ca au disparut multe dintre acestea si din cauza ca sunt tot mai multi "meseriasi" care nu stiu sau nu se (mai) obosesc sa repare placile electronice ci doar sa le inlocuiasca.Doar tineti minte ca au existat ceva conflicte pe aceasta tema chiar in cadrul acestei sectiuni si foarte recent. Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 (editat) 2. da , dar nu de asta au disparut majoritatea au disparut imediat ce au inceput sa scada dramatic vanzarile de tv second multe din ateliere erau bazate financiar exclusiv pe aceasta vanzare de tv second nu aveau pregatirea sa faca fata financiar doar din depanare tv Editat Mai 29, 2017 de Tavi 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum