bobomarc Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Cum spune si titlul,am nevoie urgent de 4 bucati,sau orice informatie despre unde ii pot gasi este binevenita,multumesc anticipat Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 De amperaj mai mare nu v-ar interesa? Link spre comentariu
hixpp02 Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Daca merge si varianta la 150V, am FQA28N15. Detalii pe MP. Link spre comentariu
bobomarc Postat Aprilie 18, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2017 fqa65n20 si fqa32n20c am si nu merg,ceva nu este compatibil,un alt prieten mi-a spus ca nu pot folosi decat originalul,sunt pentru un amplificator auto focal1.800,as fi interesat de ceva ce merge,mai puternic ar fi si mai bun,cu toate ca,repet,de orinali sunt sigur 100% ca merg Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Vad ca sunt de la partea de amplificare, si nu stiu ce experienta are cel care ti-a zis ca nu merg decat opriginalii, dar nu vad vreun motiv pentru care 32N20 n-are merge in locul 34N20, diferentele sunt prea mici ca sa conteze. Ai testat tu cu 34N20 si merge ok? Daca da atunci acei inlocuitori sunt poate defecti, altfel nu-mi explic. Daca nu ai testat tu cu originalii atunci cred ca mai sunt si alte probleme pe placa, nu doar finalii aia, posibil sa fi luat si altceva cu ei, ar trebui verificata corectitudinea comenzii, dar e clasa D si fara osciloscop nu prea ai cum. Link spre comentariu
bobomarc Postat Aprilie 18, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Sunt 4 finali,lucreaza 2 cu 2 in contratimp,am avut unul ars initial,si vroiam sa ii schimb pe toti,daca pun doar 2 originali,testat cu unul pe fiecare parte functioneaza,daca pun orice altceva nu face decat sa se incinga mosfetii si atat,eu am gasit 32n20c,nu 32n20 si nu merge,cu irfp250 functioneaza,curentul de mers in gol este de 3 amperi si dupa un timp se incinge rau bobina dupa alimentare initial,dupa care toata statia si intra in protectie,experienta nu am multa,sfaturile au fost date de persoane cu experienta in schimb,ideal ar fi sa gasesc originali,dar as mai face si o alta proba,ultima,cu echivalenti dat de cineva care stie ce spune,multumesc anticipat celor care ma pot ajuta Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 ...cu echivalenti dat de cineva care stie ce spune,multumesc anticipat celor care ma pot ajuta... Eu iti spun ca 32N20 sunt echivalenti cu 34N20 ( se subantelege sufixul "C" ) indiferent ce ti-ar spune oricine, dar vorba ta, eu nu stiu ce spun Succes. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 (editat) FQA34N20 nu cred ca se mai fabrica, sunt depasiti. FQA32N20C au tensiunea Vth mai mica, probabil din cauza aceasta este mare curentul de mers in gol. Trebuiesc facute modificari in schema si ar trebui sa mearga. Editat Aprilie 18, 2017 de cristi7521 Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 ...FQA32N20C au tensiunea Vth mai mica, probabil din cauza aceasta este mare curentul de mers in gol. Nu ma prind... Care-i rationamentul? PS: Curentul de mers in gol a fost mentionat doar cu IRFP250... Link spre comentariu
cristi7521 Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Nu a specificat ca este in clasa D. Pentru clasa AB era importanta diferenta de Vth. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) Garantat etajul final este clasa d autooscilant, in care capacitatea mos-urilor conteaza la f-osc. Eu am vrut sa-i dau IRFB 32N20 originali IR, n-a vrut decit daca functioneaza la proba; transistorii fiind noi, nu am putut accepta, daca nu functioneaza eu ce fac, ramin cu ei lipiti? Aveau si un pret bun. Editat Aprilie 19, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Amplificatorul este acum la mine. L-am pus pe ociloscop, nu sunt oscilatii nedorite, in schimb timpul mort este practic inexistent, driverul este un IR2184 ( driver cu flotanta, o singura intrare ), conform pdf-ului sau ar trebui sa fie cateva sute de nS ca si timp mort, dar nu exista deloc, si nu-mi explic decat ca poate driver-ul este avariat cumva. @Bobomarc avea dreptate ( si pe aceasta cale ii cer scuze ca nu l-am crezut ), ca nu merge ok cu 32N20, am testat cu IRFP250 si functioneaza, forma de unda este curata dar asa cum am spus, fara timp mort, in schimb cu 32N20 curentul de mers in gol este enorm ( mi-a dus sursa de 10A la limitare ), mosfetii se incalzesc foarte mult si foarte rapid, releul de pe iesire nu cupleaza, in schimb forma de unda arata la fel ca si cu ceilalti mosfeti ( inclusiv frecventa ). Singura ipoteza pe care o am acuma este ca driverul a suferit ceva avarii ( lipsa timpului mort ) si asta duce la conductie simultana a finalilor, 32N20 par a sta ceva mai prost la parametrii dinamici ( timpi si sarcini ) si asta presupun ca duce la marirea excesiva a pierderilor in comutatie... E singura ipoteza ce-o am acuma, daca nu sunteti de acord, sunteti liberi sa ma contraziceti PS: Cred ca voi redenumi topicul si dupa o usoara editare, il mut la o sectiune mai tehnica, eventual depanari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) Da, ar merita la depanari, face parte din fenoneul UFO al unui etaj final. Incearca sa schimbi IR-urile intre ele daca are 2 etaje finale, si vezi resultatul. Pune si o siguranta de citiva A serie, sa nu se lase cu artificii din ceilalti finali! Nu uita si de niste poze! Spor! Editat Aprilie 19, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Am editat si mutat acum topicul aici la depanari. Amplificatorul are un singur canal, etaj final clasa D, alimentat cu +/-75Vcc ( masurati ), cu cate 2 mosfeti pe ramura.Pun si link cu manualul de service al lui ( ciudat este ca lipseste schema modulului de comanda ):http://www81.zippyshare.com/v/v5yaSIGE/file.html Asa cum am zis, momentan singura ipoteza pe care o am este ca driverul a suferit ceva avarii atunci cand finalii originali au cedat ( unul din ei ), din ce am inteles amplificatorul a functionat in regim de suprasarcina ( 1 Ohm ), posibil ca mosfetul ars sa se fi strapuns si in poarta si sa fi avariat cumva driverul, Ceea ce pot incerca este sa comand un driver de la magazinul Polonez, si sa caut si ceva alternative de mosfeti cu parametrii dinamici la fel de buni sau mai buni ca originalii ( chiar daca ar fi un Rds-On ceva mai mare ), si sa incerc asa. PS: Nu-i nevoie de siguranta, sursa de la care alimentez este cea publicata de mine pe forum, este cu limitare ajustabila de curent, ampliful nu poate lua mai mult curent decat vreau eu sa-i dau. face parte din fenoneul UFO al unui etaj final. ?? Link spre comentariu
Vizitator UN CETATEAN Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Adica fenomenul ozn.Daca nu pui acolo ce-i trebuie n-ai nici o sansa sa-l repari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum