Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filet pe strung sn320

satelit

Postări Recomandate

Buna seara,

De un an am un strung sn320 si as dorii sa fac un filet metric, de lucrat am tot facut diferite piese dar niciodata nu am facut filet.

Am tot cautat informatii despre cum sa desciferez ce scrie pe tablita de avansuri si filete dar unele lucruri nu imi sunt clare.

Va rog daca aveti ceva documentatie sau exemple despre cum as putea sa fac un filet oarecare.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• satelit

5

• voicu

2

• mircea56

1

• Adrian Pruna

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc pentru raspuns, tablita o am si eu dar ma intereseaza sa stiu cum aleg un anumit filet.

De exemplu daca eu vreau sa obtin un filet cu pas de 1,25 ce valoare trebuie sa selectez de pe tablita.

Din ce scrie pe tablita eu am inteles ca pe partea de sus (axa x) sunt indicate valorile manetei de avans (1..6) iar pe axa Y sunt indicate selectia manetelor impreuna cu aceste cote.

Problema este ca eu nu stiu ce inseamna aceste cote si cum le-as putea convertii in pasi de filet.

Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati explica cum aleg un anumit pas de filet.

Va multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Deci, pt filetul metric iti corespund valorile din randurile 4,5,6 (ti-am marcat cu albastru deschis). Ai 3 randuri (maneta A,B,C) inmultit cu 12 coloane (maneta 1,2,3,4,5,6). 6x3 la mic (1:1) si 6x3 la mare (8:1). Deci in fiecare din casute este reprezentat efectiv pasul filetului. Prin urmare ca sa filetezi pas de 1,25 cum ai cerut, vei selecta B3 la mic (adica 1:1), ti-am marcat cu rosu. Pe aceeasi combinatie dar la mare (8:1), vei avea pas de 10 (vezi in dreapta lui 1,25 incercuit cu verde). Unii il numesc pas marit, dar e impropriu spus. Exista pas normal si pas fin. Maneta 1:1 - 8:1 este sus in mijloc. Atentie ! Sa filetezi doar pe vitezele mici ale universalului (deci maxim 200 rpm), pt ca pe mare (cum spun strungarii) nu tine pasul, se pierde. Practic este ceva normal la configuratia respectiva a lantului cinematic. Se intampla chiar si la strungurile cu cutie Norton.

post-246971-0-96860500-1492637795_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna Ziua,

Am verificat setul de roti dintate corespunzator tabelei metric si am observat ca am lipsa o roata dintata de 80 de dinti.

Am împrumutat de la cineva o roata ca sa fac catava teste. Azi am facut primul meu filet pe strung.

As vrea sa va rog daca stiti de unde sa cumpar o roata dintata cu 80 dinti.

Va multumesc!

Link spre comentariu

Cauta pe OLX "Papusa sn320" si o sa gasesti una la cineva din Bucuresti (Negrila) Am vazut eu la el roata respectiva, (care este dubla formata din doua roti de 80 de dinti). Caut si eu rotile de 120,130 si 114

Link spre comentariu

Multumesc!

Am rezolvat, am cumparat pinionul respectiv si functioneaza ok.

Nici eu nu am celelalte pinioane dar am o freza fus 22 cu toate accesoriile si sper sa-mi construiesc eu pinioanele.

Va multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări