Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comunicatie seriala AT98C51-Ericsson GSM - Help

Vizitator myke_omc

Postări Recomandate

Vizitator myke_omc

Am de facut urmatorul proiect: de transformat un telefon fix(cu roata) intr-unul mobil. Am pus un controllerul sa asculte telefonul fix, sa afle ce nr a fost format si tre sa anunte telefonul mobil( un ericsson mai veki prin COMENZI AT) sa initieze un apel cu acel numar.Probelma este ca nu am reusit sa trimit nici o comanda seriala mobilului si nu vad unde am gresit: baud rate este 9598~9600, serial mod este nr3 adica 9 biti cu timer, bitul 9 este setat 1.... Poate cineva sa ma ajute?P.S. Ide folosit este Keil in C

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Cu ericson nu m-am jucat dar am incercat de muult sa fac ceva similar pentru nochia.La nokia nu avea legatura cu comenzile AT, alea sunt pentru modem, a trebuit sa fac putin reverse engineering pentru protocolul Nokia FBUS, banuiesc eu ca si la Ericsson e aceeasi problema.In final am ajuns la concluzia ca cel mai simplu este sa folosesti porti de conductie si sa actionezi direct tastatura unui celular, in felul asta aparatul tau merge adaptat la orice marca de telefon mobil.

Link spre comentariu

Acum vre-un an de zile gasisem un proiect in care un tip transformase un telefon cu disk in telefon mobil. Nu se folosea de un telefon mobil ci de un kit GSM. Sper sa mai gasesc linkul, daca nu poti sa ma .. :axe:

Link spre comentariu
Vizitator myke_omc

Am gasit buba: aveam protul Tx ars :axe: . Am reusit sa ma conectez si la comp folosind ciurcuit MAX232 prin HyperTerminal, am reusit sa trimit comenzi si catre mobil.Multumesc pt preply-uri oricum, caci era foarte disperat, nu imi puteam da seama unde greseam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări