Real Minitehnicus Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 (editat) Pt a liniariza raspunsul chiar si in incapere se pot totusi utiliza boxele in discutie fara modificari dar impreuna cu un microfon calibrat pt masuratori, un generator de zgomot roz si un egalizor pe 30 benzi pe canal. Si pt ce sint filtrele alea expertule? In postul 20 nu spui nimic concret. Se pare ca ai mari carențe privitoare la cultura tehnica Până atunci, ia vezi găsesti vreo vagă asemanare între și Dacă faci un mic efort intelectual (sper să nu te surmenezi!) poți chiar inlocui divizoarele rezistive (R14/R15 în prima schemă, de exemplu) cu câte un potențiometru și da, răspunsul privitor la ce este si care este rolul acelui etaj l-am dat înca din postarea #20. Ca unii nu au capacitatea să ințeleaga, îi privește!!! Cum ziceai că e cu: Cele trei filtre de la intrare (cu inductante simulate) sint filtre notch pt a anula/reduce rezonante parazite ale difuzoarelor/cutiei. ??? LE Vezi ca acele inductanțe simulate au până și factorul de calitate diferit pentru a liniariza cât mai optim caracteristica de frecvență la ieșire în funcție de caracteristicele difuzoarelor folosite Editat Aprilie 18, 2017 de Shambala Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Real Minitehnicus, apreciez efortul de a cauta in Wiki denumirea stiintifica, dar te rog sa te abtii de la jigniri si ofense. Urmatoarea se lasa cu penalizari. Sa nu incercati sa va editati posturile peste editarea facuta de moderator ! Nu fac decat sa sterg insulte, jigniri sau inceput de flame. Perseverarea in aceasta directie se penalizeaza. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 (editat) Merci Real Minitehnicus. Ai aratat exact ceea ce conteaza, ii las pe ceilalti ca aprecieze raspunsul tau. Editat Aprilie 18, 2017 de sesebe Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Si ala care va vrea sa le cumpere va cauta ceva pareri despre ele si va da de subiectul asta...unde i se spune din start ca basii suna prost. Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) Salut ! Stiu ca e unpic prea tarziu pentru un raspuns dar astazi am avut timp de niste teste si toate teoriile mele sau aprobat . Testul a decurs in felul urmator, pe un monitor am pastrat toata partea de preamplificare cu filtre dar am folosit ca etaj final jvc-ul un canal pentru bass si un canal pentru inalte iar celalat monitor a ramas ne atins iar diferentele se simt pe joase in ce sens jvs ataca mai bine difuzorul de joase decat tda-ul iar pe inalte jvc parca suna mai placut urechi fata de tda care are niste inalte foarte stridente tin sa mentionej ca la jvc nu sau aplicat nici un fel de corecti semnalul a fost bagat direct la etajul final fara alte preamplificari sau corecti . Acum as dori sa schimb etajele finale din monitoare cu aceste kituri https://www.amazon.de/Nobsound-QUAD405-Amplifier-Channel-Verst%C3%A4rker-Bausatz/dp/B017K56T3E/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1495972874&sr=8-7&keywords=verst%C3%A4rker+bausatz ce parere aveti despre ele? Editat Mai 28, 2017 de Cristian95 Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 Prima data cand am spus ca suna bine inaltele de pe tda pentru ca nu le amplificasem cu jvc si nu aveam termen de comparatie si am folosit ambele filtre Link spre comentariu
cristian2009 Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) Suna mai bine jvc-ul, de fapt suna diferit, pt ca in mod sigur finalul din jvc, chiar si fara etajul corector, are are o alta curba de raspuns decat finalul tda. Mai modifici filtrele originale, dar asta necesita experienta indelungata. Editat Mai 28, 2017 de cristian2009 Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Iunie 2, 2017 Partajează Postat Iunie 2, 2017 Dupa cum spuneam am vrea sa modific amplificatoarele din monitoare cu quad 405, zis si facut am achizitonat modulele si dupa lipirea pieselor cand l-am bagat in priza si am masurat pe iesire amplificatorului am tensiunea negativa de la alimentare si as avea nevoie de ajutorul vostru sa imi pot da seama unde am gresit Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 2, 2017 Partajează Postat Iunie 2, 2017 Doar aici poți primi un răspuns serios : http://www.elforum.info/forum/30-sectiunea-incepatorilor/ Link spre comentariu
claw Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 Modulele Quad405 din comerț nu sunt bune de nimic, sunt doar niște gunoaie. Doar cu modificări capitale se pot aduce pe linia de plutire. Aceeași greșeală a făcut-o și un prieten de-al meu și nu am scăpat de el pana nu i-am reparat modulul respectiv. Am schimbat o grămadă de piese de pe placa, inclusiv prefinalii și finalii(niște BU205 parca, niște mizerii de la "Toshiba" cu scris rosu de "mână"). De atunci nu vreau sa mai aud de Quad405. Asa e când faci ce îți trece prin cap, fără sa ceri o părere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum