Vizitator Cristian95 Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) Buna seara! De curand am achizitionat o pereche de monitoare de studio (M audio BX8) biamplificate, si nu m-am putu abtine sa nu le desfac, amplificatoru din ele este format din 2 circuite integrate TDA7294 unu pe bass iar unul pentru inalte. Intrebarea mea este ar merita sa le fac o modificare adica,detin un amplificator JVC AX511 ne atins la interior si as dori sa renult la amplificarea boxelor si sa folosesc jvc-ul cu filtru pasiv pentru boxe. Voi ce parere aveti credeti ca as aduce o inbunatatire sau nu? https://ibb.co/hykAt5 https://ibb.co/dKc10k https://ibb.co/jYriD5 Editat Aprilie 16, 2017 de Cristian95 Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Amplificatoarele din boxe au crosover activ in ele .Eu credeam ca folosind jvc si cu filtru pasiv in boxe voi avea un raspuns mai precis pe bass . Si in plus de asta trafut din boxe (fie care boxa are traful ei) o sarma foarte subtire pe sencundar scrie pe el ca da 22v la 1,5 amp , nu stiu daca asta ar fi deajuns pentru ambele ci . Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Lasă boxele în pace. Ce experienta ai cu fabricatul / modificatul filtrelor de boxe? TDA-ul scoate peak peste 100w iar in combinatie în boxe active cu filtre in fata sună OK. Fiind boxe active cu doua canale amplificate de 100W se comporta ca si cum ar fi alimentate de un amplificator de 400W. La Rod Eliot le site ai si explicația. Ce nume nu-i bun la ele de vrei să le modifice? Editat Aprilie 17, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Lasa monitoarele asa cum sunt , se numesc monitoare pentru ca locul lor este pe masa de mixaj , tu stai la o distanta mica de ele , niciodata nu o sa "dai foarte tare " daca le folosesti la mixaje , pentru ca o sa-ti rupa capul ,daca le folosesti pentru ascultat muzica si sunt amplasate prin camera .....cumpara alte incinte daca nu ești mulțumit de sound . Editat Aprilie 17, 2017 de viobio Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Asa-zisele monitoare de studio, de care-i vorba aici, nu-s decât niste boxe de calculator ceva mai rasarite. Au probleme cu basul la nivel mare. Ar trebui investigat mai întâi daca acest lucru se datoreaza (alimentarii firave a) amplificatorului incorporat sau incintei. De exemplu prin alimentarea de la un transformator mai puternic. Cum se face racirea? Numai prin placa din spate? Ce-ar fi sa ne puneti niste poze cu interiorul (transformator, radiatoare - daca exista, etc) din care sa ne putem da seama si de niste dimensiuni. Ne plac la nebunie pozele. E mai simplu sa modificati niste boxe active decât sa le transformati cu succes în boxe pasive. Amplificatorul JVC merita niste boxe mai bune. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 http://docdro.id/XIYHW5q Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Va multumesc mult pentru raspunsuri. Boxele le folosesc pentru mixaj in studio nici odata la volum mare deci nu este vorba de putere aici ca si putere sunt suficiente tda-urile, dar am facut de dimineata niste teste am luat difuzorul de bass de la un monitor si l-am pus pe jvc si ceea ce am descoperit este ca amplificatorul din boxe pe langa faptul ca are un filtru subsonic foarte prost in ce sens pe sinus de la vreo 45 de hz in jos este taiat foarte tare semnalut ceea ce la jvc nu se intampla iar din cate am ascultat la mai multe teste au si un boost pe bass pe la vreo 50 hz . In legatura cu difuzoarele din boxe tin sa metionez ca difuzorul de bass ma surprins foate placut este unul de 8 inch in diametru si punandul pe jvc coboara foarte bine in frecventa iar cum spuneam nu este vorba aici de putere este stric vorba de calitatea si raspunsul in frecventa a basului.Muzica pe care o mixez eu este este house si am patit de foarte multe ori dupa ce am terminat o melodie la mine pe monitoare aveam un bass ok iar pe alte boxe frecventele joase erau foare puternice desi eu in mix pun tot timpul un filtru taie jos de la 30 de hz 48db inclinatie dar din cauza filtrului subsonic a boxelor nu aud foarte bine in studio si de aceea am zis sa intervin putin la ele. Revin cu poze mai tarziu cu interiorul boxelor Aveti aici cateva poze cu interiorul boxelor. http://imgur.com/a/gcA6P Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Înainte de orice, ți-aș recomanda să lecturezi două cărți foarte necesare în cazul tău: 1. Manualul inginerului de sunet de Cristian Năstase (se găsește pe net) 2. Gramatica limbii române (și nu neapărat în ordinea asta) Editat Aprilie 17, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) @Cristian Imi cer scuze pt presupunerile incorecte. Nu cred ca ajung controalele de ton din JVC sa atacati corect dif-ul de bas.Daca tot esti in industria de sunet inseamna ca ar trebui Care industrie de sunet? Studio dotat cu JVC AX511? Ăsta-i "studioul"? Editat Aprilie 17, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Imi cer scuze pentru limba mea romana dar sunt foarte pe graba si de aceea fac anumite greseli. Am incercat si varianta cu un crossover pe ele dar problema tot ramane deoarece crosoverul inter al boxelor nu este tocmai ideal,din cunostintele mele eu stiam ca ori ce monitor de studio nu are voie sa coloreze banda de frecvente de aceea sunt monitoarele de studio diferite de boxele normale hi fi . Eu nu am nevoie de mai mult bass am nevoie ca amplificatorul din ele inpreuna cu crossul intern sa redea exact ceea ce primeste nu cu boost sau alte balarii,iar in legatra cu controalele de la jvc nu vor fi folosite amplificatorul are pe partea frontala un buton pe care scrie direct monitoring ,am studiat putin schema amplificatorului si asa este cu butonul apasat semnal trece doar prin potentiometrul de volum iar apot merge direct catre amplificator. Voi ce spuneti sa fac cum a spus domnul @dolarugaurit sau sa le fac complet pasive cu un filtru pe ele si sa folosesc doar jvc? Nu nu acela este studioul aceea este o camera de prin casa unde am decis sa aduc monitoare sa le desfac, nu am crezut ca este necesar sa pun poze cu studiol ca sa ma credeti ca chiar lucrez intr-un studio, in alte oridine de idei studioul nu este dotat cu ampul mentionat mai sus eu am decis sa fac o modificare si din acest motiv am intrat pe forum si am zis sa ma consult si cu alte persoane inainte de a face. Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Modificati la M audio BX8, zona IC3-B NJM4580 "Ad a low cut circuit" si IC4-A pana obtineti ce va place, eventual si zona IC3-A . Nu lua in sema rautatile. http://www.elforum.info/topic/124543-soft-17mb61-1/?p=1522807 Editat Aprilie 17, 2017 de orgasmo Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Nici vorbă , doar LM4562 este Sfântul Graal . Link spre comentariu
Vizitator Cristian95 Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Intradevar in schema apare alt integrat dar aceea schema este de la prima serie de monitoare , eu am bx8 D2 si aici am vazut ca am pus doar tda7294 se vede si in pozele pe care le-am postat .Am facut acum un setup simplu in felul urmator,pe un canal de la jvc am pus inaltele si pe celalat basul iar celalat monitor l-am lasat asa sa vad diferentele ,intradevar jvc coboara mai bine si se simte mai multa forta pe bass dar pe partea de medi inalte TDA-ul a castigat deci singura solutie ar fi sa fac cum sa spus mai sus pe partea de inalte sa patrez amplificatorul original iar pe bass sa pun jvc,dar acum ramane de vazut daca o voi face ,alta varianta ar fi sa modific doar transformatorul din ele cu altele de curent mai puternic asa ar fi mai simplu voi ce spuneti este de ajuns traful ala pentru a alimenta cele doua tda-uri ? Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Modificati la M audio BX8, zona IC3-B NJM4580 "Ad a low cut circuit" si IC4-A pana obtineti ce va place, eventual si zona IC3-A . Măi "genialule", modifică degeaba filtrele active IC3-A; IC3-B/IC4-A dacă nu face modificări și în față, în corecția de ton presetată (3 căi, inductanțe simulate) Editat Aprilie 17, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 ...in schema pusa de Victor apare un alt integrat pe inalte decat tda7294.Care este realitatea? De pasti, când se iarta pacatele celor drept-credinciosi, Victor a vrut sa fie baiat finut si sa te unga la suflet cu o aplicatie a lul TDA20xx ;-) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum