Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RFT L2921

suat

Postări Recomandate

era destul de ferm lipit acolo si era dedcentrat. Am folosit un varf de foarfeca initial pentru a dezlipi si relipi miezul pe centru insa stupoare, se defora plastic, astfel incat am.reusit sa il centrez cu rabdare lovind usor pana am obtinut distanta egala pe toatacircumferinta interfierului. adica... 0.9 mm, inainte avand 0.5 mm intr-o parte si 1.2 mm in partea opusa. nu am dezlipit spider si nici suspensia efectiv am lucrat cu membrana lipita.

ca sa imi complic viata, cand am incercat sa scot bobina intreaga din interfier...vreme de 4 ore am muncit in zadar. am turnat efectiv acetona in interfier si lasat peste noapte sa dizolve lacul impregnat in bobina si cu rabdare de chinez batran am scos bobina....bucata cu bucata, spira cu spira, frimitura de carton cu frimitura, aer comprimat, aspirare, scotch cu partea lipicioasa la exterior....pana am curatat perfect totul, am montat iarasi bobina, am lucrat cu centrarea acesteia si in cele din urma mi-a reusit.

ambele difuri canta, am montat difurile in incintele (cu presiune ) si am dat in ele pana la limita de clipping a amplificatorului, chiar peste pana s-au activat protectiile cu releu din filtrele boxelor....si au rezistat. scoase din ininte, difuzoarele baraie....atinge spiderul de magnet, in incinte amplitudinea asta nu este atinsa... si canta destul de bine. acum sunt in dubii, detin deja 4 difuzoare, 2 cu bobine similare cu cele originale si alte 2 cu bobine facute de mine pe suport metalic dintr-o cutie de aluminiu de suc ce canta si ele destul de bine, sa le montez bobinele originale sau clone ale originalelor, sa le las asa, imi este frica sa lipesc capacul antipraf ( subtiez membrana daca va fi cazul sa le dau jos). am sa postez si niste fotografii cu ce am facut

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

9

• GEO 53 BN

4

• ex.escu

1

Vizitator

Ramai cu originalele ,daca la masuratoarea cu ohmetrul dau aceleasi valori.

Daca sunt si fazate corect nu mai face modificari.

Verifica etanseitatea incintelor si remediaza daca este cazul.

Calota se lipeste cu adeziv elastic (prenandez sau cum o fi corect ) si la nevoie se pensuleaza cu acetona pana incepe sa se dizolve si se indeparteaza fara a afecta conul .

Alte detalii in PM sau la tel.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

ambele perechi ....sunt identice cele cu bobinele clonate sunt la fel, celelalte facute de mine de la 0 au in schimb 8 ohmi pe bobina ...sunt identice ca impedanta si grosime, ma gandesc sa le dau jos si sa le fac pereche si pe alea cu bobine ....clonate exact ca originalele...si voi avea 2 difuri de rezerva :)

ma gandesc acum sa fac si un subwoofer...ceva care daca ar cobora mai bine in frecvente...sa acopere fix plaja lipsa pe care RFT-urile nu o pot reda :), nu cu sute de W... 50 W ar fi suficient

Editat de suat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări