Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se masoara tensiunea alternativa ?

Blacksmith

Postări Recomandate

As vrea sa masor tensiunea de la iesirea unui traf. Ca sa pot sa o masor (cu un ADC) trebuie sa transform acel sinus intr-o tensiune DC care sa reprezinte valoarea RMS, AVG, sau Peak (nu conteaza care) a sinusului, iar asta nustiu cum sa fac. Daca o redresez si o filtrez obtin valoarea Peak dar daca tensiunea alternativa scade, tensiunea redresata nu o urmareste din cauza ca ramane codul incarcat. Stiu, o sa ziceti "pune o rezistenta in paralel cu condul", dar nu e acceptabil, daca rezistenta e prea mica face riplu mare iar daca e prea mare se descarca prea incet.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

8

• franzm

4

• Mircea

2

• nico_2010

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut asa, dar nu sint sigur de o chestie.

post-175886-0-55509100-1492092443_thumb.png

Cu tensiune maxima la intrare (100V peak) am pe intrarea inversoare a primului opamp tensiune pana la 8V (ce se vede cu albastru), iar integratul e alimentat la 5V. Eu nu ma pricep daca asta e in regula sau nu...

Link spre comentariu

In atasament este modelul cu generator de tensiune, dar @Dudikoff a facut modelul

cu redresare monoalternanta si insumare ponderata cu sinusoida originala,

din care rezulta redresarea cu dubla alternanta.

@gsabac

Link spre comentariu

tensiunea redresata nu o urmareste din cauza ca ramane codul incarcat.

Pai tu nu pe asta trebuie s-o masori? Ce conteaza cat e inainte de condensator?

Link spre comentariu

Da, in schema mea e cu dubla alternanta. Si da, lipsea dioda aia. Am pus-o si acum tensiunea pe inversoare e sub 5V. Dar a aparut o alta problema: acum varfurile sint putin inegale.

Link spre comentariu

Se poate face cumva sa se integreze filtru de iesire in ultimul opamp sau inaintea lui ? Pentru ca vreau iesire joasa impedanta, adica direct din buffer... si n-as vrea sa mai adaug inca un integrat...

post-175886-0-19800600-1492105518_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări