Vizitator Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 JFet se poate recupera din microfoanene condensator care se gasesc in telefoane si casetofoane : https://www.google.ro/search?q=electret+microphone&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=LS8m-iiIYw1BUM%253A%253BdvMn31vfep5xbM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fen.wikipedia.org%25252Fwiki%25252FElectret_microphone&source=iu&pf=m&fir=LS8m-iiIYw1BUM%253A%252CdvMn31vfep5xbM%252C_&usg=__6UnUMrG6FzaQbbn8SI-Dmd7QCDI%3D&biw=1024&bih=648&ved=0ahUKEwjhwcDLs67TAhUJkCwKHS0HCYEQyjcISg&ei=wzv2WKHUL4mgsgGtjqSICA#imgrc=LS8m-iiIYw1BUM: Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Cel mai simplu :un senzor de infrarosii,costa 20 lei. Link spre comentariu
Vizitator daddy2285 Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Buna seara! As dori sa-mi spuneti ,daca se poate, cum as putea lega 2 lampi cu halogen de 100w, fiecare cu cate un senzor.Este vorba de un gang de 25-30m lungime iar cele doua lampi cu senzori vor fi montate in capetele gangului.As dori ca atunci cand este activat unul din senzori, acesta sa poata aprinde ambele lampi cu halogen .Va multumesc anticipat pentru raspuns! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Legi ambele lămpi cu senzor în paralel , prin intermediul a trei fire ce vor face legătura la capetele gangului între becuri și senzori. Deci vei avea pe un fir Faza, pe altul Nulul și pe celălalt Becurile conectate cu un capăt la Nul. Faza le va fi conectată intern de către releele din senzori. Oricare dintre senzori va fi acționat, va aprinde ambele becuri. Trebuie reglată temporizarea cam la jumătatea duratei dorite, dat fiind că odată ce primul senzor a aprins becurile, se va declanșa și cel din capătul gangului (când ajungi la el), prelungind timpul de alimentare. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Iar daca ai deja faza si nul la fiecare din capetele coridorului (din instalatia existenta), e necesar doar un fir.Presupunem ca e vorba de doi senzori de miscare pasivi cu infrarosu (PIR), alimentati la 230V si care au releu electromagnetic.Atentie la identificarea fazei si nulului, sa nu le trimiti pe fir pe ambele... Link spre comentariu
Vizitator daddy2285 Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Faza si nulul le am doar la un capat al coridorului.Intr-adevar sunt 2 senzori PIR alimentati la 220V.Am facut o schema dupa indicatiile pe care le-am primit de la moderator,cred ca este bine, daca nu va rog sa o corectati.Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Adaugi bineînțeles cele două becuri între firul verde și cel albastru. Link spre comentariu
Vizitator daddy2285 Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Becurile liniare ale lampilor cu halogen, se alimenteaza de la cele doua fire albe care sunt pozitionate sus si jos,evidentiate prin noul desen!Se poate intampla ceva, daca de exemplu, vin 2 persoane din cele doua extremitati ale coridorului,actionand simultan cei doi senzori de miscare? Multumesc pentru toate sfaturile! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Nu se întâmplă nimic dacă senzorii au legate între ele exact aceleași borne. De obicei senzorii lămpilor au doar trei borne (Fază, Nul, Bec), nu înțeleg ce-i cu alea patru fire la borne. Poate e o punte între două dintre borne, dar pozele sunt cam neclare și depărtate... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 A patra borna este pentru firul de impamantare pentru ca are carcasa metalica. Nu se intampla nimic daca faza si nulul sunt luate din acelasi circuit (aceeasi siguranta automata) si se respecta "fazarea", chiar daca circuitul exista la ambele capete ale traseului, putand fi folosit si asa. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Am mai intalnit 4 borne la senzorii PIR din lampile turcesti (aplica) pe tavan. Doua borne pentru intrare 230V si alte doua pentru iesire bec. Desi nulul este comun; probabil ca sa-i fie mai usor utilizatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum