twinvortex Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 La 02.11.2019 la 23:43, Vizitator a spus: Daca poti inlocui bipolarii de 47uF, 22uF cu nepolarizati, filtrele isi fac treaba f ok. Am boxele Meloman si am vrut sa inlocuiesc condensatorii de 47uF si 22uF. Cand ma uit pe cablaj observ ca sunt montati invers .Este in regula asa? Link spre comentariu
QQme Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Daca va uitati pe spate,se va vedea ca sunt montati in opozitie,pt. ca boxa functioneaza cu tens. alternativa. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 (editat) Poate ca sunt bipolari în carcasa obisnuiă Atasez schema cum ar trebiu sa fie. Schema apartine lui Mircea Zotovici aici Editat Martie 9, 2023 de barbulescuorlando Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 (editat) Cine mai are vreun catalog de la IPRS poate cauta si vedea ca acei condesatori electrolitici sint cel mai probabil nepolarizati. Din poza eu am reusit sa citesc seriile EN5260 si EN5256. Editat Martie 9, 2023 de sesebe Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Am cumparat condensatori nepolarizati pentru a-i inlocui pe cei electrolitici. Va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 La inceput au fost nepolarizati, iar cand nu au mai avut au pus cate doi polarizati, de valoare dubla, legati + la +. twinvortex - nu se pun niciodata condensatori polarizati in curent alternativ (in filtre de boxe, de ex.) Indiferent ce pare ca ar scrie pe ei. Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 De asta m-am mirat cand am vazut scris pe cablaj semnul + , dar se pare ca acei condensatori chiar daca seamana cu cei electrolitici polarizati, de fapt sunt bipolari (nu vad scris nici - si nici+ pe ei). Cei pe care i-am cumparat sunt inscriptionati cu " bipolar" Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Sint foarte buni astia. Au ESR-ul de 0.8Ω la 100Hz si coboara sub 0.1Ω la frecvente de peste 1Khz, iar capacitatea este de circa 47µF pina peste 35-40Khz. Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 I-am luat de la Dioda. Inainte luasem de la Alfa si Omega alt model dar la 250V... sunt mari ca dimensiune si nu incap pe cablaj. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 C4, C5, C8 si C9 ar trebui sa fie de buna calitate, sunt cei mai critici pt sunet. Acolo ar merge Jantzen Z-Cap sau macar Cross-Cap. Audiophiler sunt destul de prosti ca efect sonor, merg doar pe joase. Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Audiophiler nu i-am montat; mi-au ramas in plus (ii cumparasem in lipsa de altceva , dar pana la urma i-am gasit pe cei negri Bipolar). Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Acum sa nu-ti inchipui ca bipolarii aceia sunt cine stie stie ce dpdv al sunetului. Este o solutie ieftina, pt aparate modeste. Te rog nu mai scrie orice raspuns cu citat, este inutil si obositor. Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 (editat) Stiti cumva unde gasesc in romania condensatori Jantsen? Eu m-am bucurat ca am gasit sa inlocuiesc condensatorii de la I.P.R.S. pentru ca erau vechi. Oricum pentru 6 bucati Bipolar am dat in jur de 80 de lei. Editat Martie 9, 2023 de twinvortex modificare Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 https://www.audioclub.ro/marci/jantzen-audio?gclid=Cj0KCQiApKagBhC1ARIsAFc7Mc7M6Vf5i4h41abogLmcE1bqynOTHRwXzTO1dlSf8J4AiYpQL8f43kgaAnBgEALw_wcB Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 Multumesc pentru link Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum