rodanny Postat Aprilie 10, 2017 Partajează Postat Aprilie 10, 2017 Va salut, As avea nevoie pentru fetita mea la scoala de o sonerie muzicala... aceasta ar trebui sa poata fi setata orele la care sa sune de iesire/intrare . Cand se suna de iesire sa poata suna cu o melodie in format mp3. Cand se suna de intrare la fel...dar sa ai posibilitate sa fie alta melodie Pe parcursul celor "x" pauze sa se poata asculta anumite melodii, de asemenea sa poata fi usor programata si eventual sa aiba si o intrare de microfon, in caz ca directorul ar dori sa faca un anunt.... Ma poate ajuta cineva? Cu stima si respect, Danny Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 10, 2017 Partajează Postat Aprilie 10, 2017 In scoala exista o statie de amplificare si difuzoare, sau trebuie facuta/achizitionata si asta? Link spre comentariu
digix Postat Aprilie 10, 2017 Partajează Postat Aprilie 10, 2017 O solutie ar fi un mic server linux, poate un Raspberry Pi, pe care sa fie stocate fisierele mp3. Ce sa faca la anumite ore se poate stabili in fisierul de configurare crontab. Daca este conectat la internet si sicronizat cu un server de timp poate fi un ceas foarte exact. Link spre comentariu
rodanny Postat Aprilie 11, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Va salut, Deocamdata nu exista nimic...decat o sonerie"care muge" asa se exprima actualii parinti si profesori... Se doreste achizitioanre de boxe pentru fiecare nivel al scolii si bineintele cate in amplificator pe etaj probabil...... Server pe Linux...brrr...asa ceva nu prea stiu sa fac...pot invata..din mers...dar.... Eu ma gandeam un Arduino cu cititor de card sd....iar pe card sa fie un fel de playlist....cumva creat pe pc....in care sa se stie cand e pauza....adica la ce ora e pauza....cat dureaza...ce canta la inceput de pauza sfarsit..etc.... Ca un fel de script....pe care sa il ruleze.... Problema cum facem cu inerfata ....cum aputea pune un microfon? Link spre comentariu
rodanny Postat Aprilie 13, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Nimeni nu mai zice nimic? Link spre comentariu
rodanny Postat Aprilie 13, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Este cineva care ar putea realiza acest modul....macar asa..daca de ajutat nu ... Macar contra cost? Cu stima, Danny Link spre comentariu
lutza2 Postat Aprilie 13, 2017 Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Exista la sectiunea servicii destule persoane. Poate acolo trebuia sa postezi, mai ales ca vrei o chestie destul de complexa care se vrea integrata intr-un sistem deloc ieftin, usurel se ajunge la difuri in fiecare clasa, post radio scolar, etc. Tin minte ca incepuse agun un proiect asemanator. Link spre comentariu
rodanny Postat Aprilie 27, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2017 So....se baga cineva Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Aprilie 27, 2017 Partajează Postat Aprilie 27, 2017 uite o idee: un telefon mobil cu android, pe care instalezi aplicatia just reminder. iti permite sa setezi multe alarme, al caror ton il poti alege (adica alegi melodiile dorite). asta in varianta in care exista un amplificator (sau mai multe). poti intercala intre iesirea audio a telefonului si amplificator un mixer (cu maxim 2 intrari..sau cu cate vrei), pe o intrare bagi semnal de la telefon, pe cealalta semnal de la un preamp de microfon. desigur, telefonul il poti inlocui cu un laptop mai vechi, dar functional...pui pe el XP-ul..etc...sunt multe variante, depinde de buget sau alte resurse.iar ca sa se bage cineva sa faca totul..trebuie sa vina la fata locului sa vada despre ce e vorba si apoi sa ia o decizie.succes! 1 Link spre comentariu
rodanny Postat Aprilie 29, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2017 Salut...eu ma gandeam la un arduino...cu cititor de sdcard...is mai departe. Un mixer...cu amplif....dar partea cubarduinon era problema...care sa rulze ce si cum Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Aprilie 29, 2017 Partajează Postat Aprilie 29, 2017 imi pare rau, nu ma pricep la arduino. dar ai putea incerca cu raspberry pi, cu vreo 200 lei cred ca rezolvi problema (a calculatorului).succes! 1 Link spre comentariu
rodanny Postat Mai 3, 2017 Autor Partajează Postat Mai 3, 2017 Gabitzu...tenpeicepi ru la pi? Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 8, 2017 Partajează Postat Iunie 8, 2017 Salut...eu ma gandeam la un arduino...cu cititor de sdcard...is mai departe. Un mixer...cu amplif....dar partea cubarduinon era problema...care sa rulze ce si cum dacă mai e de actualitate, aş putea să mă amuz eu, tot vreau să mă familiarizez cu temporizări arduinice de tipul ăsta... împac capra şi varza aşa. partea cu sdcardul e cam... de fiţe. un sunet "electronic", care să nu mugească, fireşte, merge? Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 (editat) Gabitzu...tenpeicepi ru la pi? nu ma pricep la pi, nu m-am jucat inca cu unul. dar din ce am inteles ruleaza o distributie de linux. iar ca sa iti faca diferite chestii, ii poti face scripturi (cred ca gasesti unele gata facute, poate nu exact pt ce vrei tu, dar le poti adapta). avantajul e ca ai iesire audio, poti folosi din acei pini I/O pentru a comanda actionarea unor relee..etc.plus ca e mic, consuma relativ putin si ai deja un computer! desi poate e mai scump decat un arduino (depinde cu care arduino facem comparatia...sunt arduino mai puternice si arduino mai..firave) are si alte avantaje: unul ar fi ca are conexiune Eth, deci cu ceva efort la programare il poti comanda de la distanta, pe internet. in concluzie, posibilitatile de utilizare ale lui pi sunt mult mai multe decat ale unui arduino. plus ca...sa programezi un arduino de unul singur, trebuie sa stii ceva programare (asta ca sa iti faci tu acele programele, nu mai stiu cum se numesc). eu zic ca daca citesti putin despre scripturi linux poti face mult mai multe..si cu ceva mai putin efort, daca te descurci cu reverse engineering.. uite alta idee cu pi, legata de controlul la distanta. stiu ca exista o versiune de linux pentru team viewer...am incercat pe ubuntu, merge fara probleme. din ce stiu, versiunea de linux care ruleaza pe pi, e tot un debian ca si ubuntu...deci sunt sanse mari sa mearga team viewer si pe pi. repet...nu am folosit raspberry pi, asta e doar ce cred eu ca se poate face cu pi, din ce am citit despre el! dar cred ca forumul acesta are si sectiune de pi, nu am cautat, dar daca e, acolo sigur poti citi despre ce au facut unii cu pi... Editat Iunie 10, 2017 de gabitzu2006 Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 nici eu nu am folosit încă Pi (nici Banana), dar din câte am priceput e asemănător, mai degrabă cu celebrele plăci cu STM32, dar cu un mcu mai "mintos", cu suport hardware nativ pentru multe chestii, printre care carduri SD de capacităţi mari, care pot fi accesate mai rapid decât sunt capabile majoritatea microcontrollerelor de pe piaţă.treaba asta a dus la realizarea unei distribuţii de Linux pentru el, dar poate fi şi programat ca atare...ştiu din experienţă că este destul de uşor să scrii un script bash funcţional, iar dacă Linuxul lui are aşa ceva, e normal să fie mult mai folosit cu Linuxul ăla decât programat direct... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum