Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie de lipit

Vizitator donny90

Postări Recomandate

Eu folosesc aceleasi varfuri branduite Hakko de 4 ani, toate au suprafata activa in stare perfecta.

Or exista si loturi rebutate.

Nu stiu ce sa zic de problemele tale, nu fac nici o apologie a marcii Gordak, atat timp cat eu am facut (si asta cu timp in urma) subiecte extrem de critice.

Vezi aici: http://www.elforum.info/topic/114422-letcoane-posibil-defecte-fara-ca-utlizatorul-sa-stie-gordak-si-altele/

Si aici: http://www.elforum.info/topic/122250-probleme-cu-loturile-noi-de-letcoane-gordak/

Cat despre firma Tehno... eu sunt cel mai mare critic, vezi in exact linkurile de mai sus, la ai se refera.

Letconul standard pe statiile mele este Aoyue, dar si Gordak merge foarte bine in regim de compatibilitate.

Si un sfat: niciodata nu cureti varfurile pe mediu umed, daca le doresti viata lunga...

Link spre comentariu

Si ce Aoyue o fi vo mare firma? acum de ce multe firme ,printre care si Weller au in oferta si bureti celulozici ,chiar si statii JBC vin cu asa ceva,poate se folosesc uscat si nu stiu eu.

Link spre comentariu

Un coleg m-a intrebat pe privat, poate sunt interesati si altii:

Am zis clar aici, Gordak mi se pare o solutie ieftina si care acopera necesitatile cuiva care nu are nevoie sa dezlipeasca componente de pe o placa conceputa pentru drenaj termic.

Sa dezlipesti un condensator de pe o MoBo de PC merge cu JBC (240W) dar daca pui acolo varful de la Gordak fludorul se solidifica instantaneu si nici nu se mai topeste.

Deci - esti depanator - merita, ba chiar trebuie sa mergi pe Metcal sau JBC.

Esti constructor si asta este si ocazional, atunci la un buget de 10 ori mai mic te descurci cu Gordak.

Nu vrei statiile puse de tine in link, atunci gasesti similare dar si cu afisarea temperaturii, aici pe forum - nu mai continui ca nu fac reclama...

In plus: despre problemele specifice Gordak chiar eu am tras alarma, vezi threadul respectiv.

Apropos, ca nu ma pot abtine.

Ce nu face Gordak, desi cineva sustine sus si tare aici pe forum:

- nu merge la 12V decat daca astepti pana la prima lipitura peste 10 minute, apoi faci o mica lipitura si mai astepti alte 10 minute pana la urmatoarea, si tot asa. Asta pentru ca la 12V absoarbe maxim 10W

- stand-by pe astfel de letcoane nu merita sa coboare temperatura cu mai mult de 50, maxim 75 grade sub cea utilizata pentru ca revenirea (recovery) ar dura si ea prea mult, nu doresti sa astepti zeci de secunde pana poti lipi. Deci daca de la 350 coboram la 300 este OK, dar pe aici se sustin mari aberatii, cu ceva mult sub 200...

Ala este "sleep" in nici un caz "stand-by" dar unii au mari probleme sa diferentieze...

Oricum toate letconurile specificate de tine sunt din aceiasi categorie adica "low cost".

Letconul Gordak merge foarte bine la 12V pana in 280-300 de grade(pentru lipituri THT normale)

Stand-byul care scade doar cu 50 de grade ala numai este stand-by. Stand-byul la statiile de lipit este pentru a intra in modul economic sa protejam letconul. Un stand-by util este sa scazi temperatura cu macar 30-35% fata de temperatura de lucru.

Editat de peace
Link spre comentariu

Ma bucur ca dupa ce debitezi ce debitezi, mai si insisti. Ma bucur ca ai si teorii.

Dar stai linistit, sunt sigur ca tu ai dreptate si eu ma insel...

Link spre comentariu

In primul rand eu nu am vorbit pe tonul asta cu tine ( nu cred ca am copilarit impreuna).

Te inseli in ambele privinte atat cu alimentarea la 12V cat si cu stand-byul.

Mai uitat-te si pe la alte statii de lipit de "firma" sa vezi cum este stand-byul, oricum nu este numai diferenta de 50 de grade

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări