Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indentificare componente

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati in identificarea urmatoarelor, notarea pe ele este:

d484 ba9v1b, eu l-am gasit si ca mos fet si ca transistor NPN, in capsula TO-252.

EJK F4, asta eu l-am gasit ca tranzistor NPN, desi am gasit si ceva de gen mos fet. Asta e in capsula sot-23

Sunt dintr-o lanterna cu acumulator pentru camping. Bateria este de 6 volti. Problema e ca nu se aprinde becul. Daca ati mai intalnit asa ceva va rog sa-mi spuneti si ce bec merge la asa ceva pentru ca proprietarul a pierdut becul original si nu am nici cea mai vaga idee ce tensiune ar trebui sa il alimenteze. Atat stiu ca becul original era de genul celor economice.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

3

• winstyle

1

• orgasmo

1

Top autori în acest subiect

Revin cu mai multe detalii si poze.

D484 cred totusi ca este un mos fet(capsula cea mare incercuita cu rosu). l-am dat jos si l-am verificat dar am o intrebare si anume, este normal ca intre drena si sursa sa am un comportament de dioda? Daca pun firul negru de la multimetru pe sursa si cel rosu pe poarta, apoi am continuitate intre drena si sursa. Daca ating cu degetul poarta si sursa si drena, apoi in intre drena si sursa am un comportament de dioda. Este bun mos fetul?

Tranzistorul cel mic marcat cu F4 are scurt intre collector si emitor. Am pus in locul lui unul marcat cu 1B dar fara rezultat.

Am alimentat montajul de la incarcatorul de retea, si am 7,3 volti pe acumulator dar la iesrirea spre lampa am 0 volti. Am verificat toti tranzistorii de pe placa sunt marcati cu 1P(deci NPN) cu un pin dezlipit de pe placa si sunt ok, la fel si rezistentele, diodele si condensatorii. Nelamurirea este asupra celor doua componente incercuite in poza(marcate dupa cum zis in primul post) precum si a becului folosit.

Va rog daca v-ati mai intalnit cu asa ceva sa ma ajutati sa o repar.

DSCN2638.jpg

DSCN2639.jpg

DSCN2640.jpg

Link spre comentariu

Acel ''comportament'' de diodă , intre Drenă și Sursă este normal .

Dioda respectivă , nu este introdusă intenționat in procesul de fabricație . Ea este rezultatul modului in care este conceput tranzistorul MOSFET .

Nu te incurcă cu nimic ...

O spun pentru a nu știu câta oară : lăsați depanarea pentru mai târziu , după ce invățați teoria componentelor electronice , cum funcționează ele . ( mă refer la incepători) . Altfel , nu veți reuși nimic notabil in practică , in depanare .

Este un sfat , nu un răspuns sarcastic ...

Link spre comentariu

Ideal asa ar fi(sa incep cu teoria) dar nu sunt electronist de meserie(sunt inginer electroenergetician) si nu fac si nici nu cred ca o sa fac depanare pe bani vreodata(din mai multe motive, lipsa timp pentru a invata pe bune lucrurile incepand de la baza lor, nu am facut nicio scoala in electronica si anumite lucruri numai acolo le afli). Ce mai incerc sa repar este doar pentru prieteni, rude si doar pentru ca imi place. Poate trebuia sa intreb la incepatori dar am zis sa continui aici unde am intrebat de acele componente.

Oricum, multumesc pentru raspuns si sfatul este retinut.

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări