Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echipament de indoit placi de plastic

Vizitator FabLabAlex

Postări Recomandate

Vizitator FabLabAlex

Salut,

As vrea sa construiesc un echipament de indoit placi de plexiglas si PVC ca in exemplul de aici.

Momentan am unul home made(ceva in genul acesta, dar nu stiu el la c eil alimenteaza) format dintr-un fir de nichelina de 0,4 mm alimentata de la o sursa reglabila de 3A-30V

Lungimea pe care o folosesc acum este intre 10 si 60 cm. In functie de lungime reglez voltajul/amperajul pentru a avea o temperatra optima a firului.

Ce recomandari aveti pentru sursa si fir avand in vedere ca doresc o lungime de 1m si un fir mai gros, sa zicem 2 mm, sau poate doua fire de 2mm unul langa altul pentru a creea o zona de incalzire mai lata.

In acest moment firul de 0,4 mm incalzeste foarte greu o placa de plexi de 6 mm.

Ma poate ajuta cineva cu ce inseamna circuitul aferent acestei surse folosite aici: https://youtu.be/Wa4TZu_rmfI?t=3m41s Este vorba de un transformator toroidal imens din cate vad.

Multumesc,

Alex@FabLab

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vezi ce face tipul asta

Personal as merge pe plita romaneasca de 500 w taiata felii ,cu fainerul diamantat,puse cap la cap pe lungime.Asta ca sa asigure izolarea fata de profilul U.In santurile acesteia pusa o rezistenta spiralata tot de 500 w de la plita respectiva.Reglaj de temperatura pe triac.

Singura chestie e ca nu stiu daca ti-ar ajunge numai o plita.Ma refer la genul acela de plita ceramica unde vedeai rezistenta dispusa in canale.I se spunea resou electric.

Cred ca ar fi cea mai ieftina solutie.Asigura o zona mare de incalzire.Cu un fir,chiar de 2 mm nu faci treaba!Nu asigura suprafata de incalzire!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări