Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diferenta intre FET400 si IPA400 ? ? ?

Postări Recomandate

Vizitator Rage86

As vrea sa imi cumpar un kit de amplificator si nu stiu pe care sa il aleg

La amandoua vad ca pe +-70v ajunge sa scoata 400W in 4ohmi si as vrea sa stiu daca scot amandoua aceasta putere pt ca la IPA rezistentele din etajul final sunt pe 5W iar la FET sun 2 de 2W adica de 4W si daca nu ma insel la FET finali sunt 4 x IRFP240, 4 x IRFP9240 iar la IPA 4 x IRFP260, 4 x IRFP9260. ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

1

• petre_s

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

Daca nu ma insel eu cred ca vorbim de aceeasi schema: IPA400 sau FET400?. Atunci ce mai poti sa alegi....vezi pretul si alege. :smt003

Link spre comentariu

Daca nu ma insel eu cred ca vorbim de aceeasi schema: IPA400 sau FET400?. Atunci ce mai poti sa alegi....vezi pretul si alege. :smt003

vezi pretul si alege, dar alege calitatea
Link spre comentariu
Vizitator Rage86

Ma refer la faptul ca difera rezistentele ,ca putere, si finalii...si nu prea stiu cat de mult afecteaza schimbarile astea la puterea de iesire a aplifului...thnx

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Ma refer la faptul ca difera rezistentele ,ca putere, si finalii...si nu prea stiu cat de mult afecteaza schimbarile astea la puterea de iesire a aplifului

Rage86, chiar nu ai inteles ce am vrut sa spunem mai sus, eu si Dj_Dog. MA faci sa recitez:

"vezi pretul si alege, dar alege calitatea".

P.S. O recomandare: alege schema cu rezistente de Wataj mai mari in emitoarele tranzistoarelor finale. Apropo, poti sa te uiti putin si la estetica daca ti asa mult si mult noroc la "montare" si punere in functiune. :smt003

NUMAI BINE

Link spre comentariu

iti zic eu ca am avut FET400... modulul merge bine, insa nu l-am testat la putere maxima din lipsa de boxe :d Este cam firav la partea de rezistenta mecanica (trasee f subtiri), in cazul unei depanari iti va scoate peri albi, roaga-te sa nu ti se strice :)Ai zis de rezistorii aia de drena... ai zis bine, aia se vor arde la cea mai mica suprasarcina (nu ma refer la dif, in general, sarcina pe rezistor). Eu sunt stan patitul, mi-au luat foc la propriu modulele (e drept, din cauza mea, dar daca nu luau foc rezistorii aia de putere nu erau asa mari pagubele) Am umblat un pic prin el si l-am lasat, ca incepuse sa se exfolieze cablajul...IPA 400 are componente mai de calitate, relizat mai teapan mi se pare mie, pretul fiind pe masura ;) insa luand mai multe module, se face reducere, ai vazut poate ;)

Link spre comentariu
Vizitator Rage86

@vasile: cand apare noul modul de ipa300 si ce imi recomanzi IPA300 sau IPA400? si daca poti sa imi spui cam ce diferente sunt intre ele(in afara de pret :) ) luând in calcul puterea,distorsiunile si fiabilitateaSi m-ar interesa daca la cerere le poti livra cu finalii prinsi de un mic radiator in LMS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări