sesebe Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Deci nu se va utiliza un furtun mai gros de un deget. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 (editat) Teste de zbor ati facut, cu greutati fixe sau inca nu e functionala drona? Nu sunt eu asa experimentat dar pare mica pentru scopul pentru care este construita, nu va suporta doar greutatea cablurilor si a furtunului, ci si a apei din furtun, nu mai zic ca ii trebuie o stabilizare foarte buna in momentul cand apa incepe sa fie pompata, si eventual directia jetului de apa se va modifica. Daca furtunul nu va fi mai gros decat cum a zis domnul sesebe presupun ca e in regula.. Editat Aprilie 11, 2017 de M.Adrian Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Conform documentației atașate, furtunul este destul de subțire, dar cred că drona aceea nu va reuși să contracareze reculul provocat de jetul furtunului. Asta e și o idee de luat în calcul, să anihilați recului, folosind o parte din forța apei, printr-un jet secundar care să micșoreze măcar forța reculului. Poate doar dacă o echipați cu un cap de stingere care are două jeturi de sens opus, care își anihilează reciproc reculul.... http://unilift.ro/userfiles/products/rs/kit-uri-de-inalta-presiune-pentru-pompieri-hpw-fire-1811.jpg Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 (editat) Drona care detine recordul mondial pentru cea mai mare greutate ridicata e asta . Greutatea maxima ridicata e de 61kg, dar e stationara si nu pune mari probleme la stabilizare si control, totusi are 48 de motoare pentru treaba asta. Editat Aprilie 11, 2017 de M.Adrian Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Eu cred ca subestimati drona din poza, in clipul de pe iutub vad niste motorase micute, cu elice mici ( aproape de jucarie ), de plastic, in poza insa vad 4 elice in adevaratul sens al cuvantului, s-a specificat deja ca se va folosi refulare cu debit mic ( se poate observa in pozele de pe site, ca forta exercitata de acel pompier nu-i mare ), cred ca ar putea sa mearga. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Nu ma indoiesc ca motoarele folosite de dl. autom sunt mai puternice decat cele din videoclip, am si zis mai sus ca daca furtunul nu e prea gros nu cred ca drona va avea probleme, dar pana la teste fiecare are dubii evident. O observatie personala ar fi ca elicele par cam apropiate in poza, in sensul ca avand o "baza" mai ingusta, va fi afectata mai mult de factori perturbatori, dar acum vine si problema ca daca se mareste distanta intre motoare automat va creste si greutatea dronei. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 (editat) Dupa aspect, elicele din poza au cel putin de 20cm diametru....functie de puterea motoarelor brusless , turatia acestora poate depasi 3000 rot/min....asta se traduce printr-o forta ascensionala destul de mare!....dar!!....este de vorba despre echilibrul in zbor,mai exact despre stabilitatea la punct fix ,atunci cand apare o sarcina variabila.... Ori, cel putin la aparitia presiunii pe furtun-momentul aparitiei jetului de apa la capatul furtunului-si in momentul incetarii acestuia, apar dezechilibre majore!....care trebuie compensate instantaneu....daca nu exista motoare suplimentare -mai mici-care sa indeplineasca aceasta functie, atunci acest lucru sa face prin variatia turatiei la motoarele existente....independent pe fiecare! Cum spuneam intr-un post anterior,senzorii care sesizeaza disparitia echilibrului sunt de tip giroscop...din cate stiu eu acest tip de senzor permite un raspuns rapid la deviatii de la pozitia presetata in timpul zborului...in poza nu se observa alte sisteme in afara de motoare,cabluri de legatura si controlere.... Daca am dreptate,atunci pozitia in zbor va trebui sa fie inclinata cu un anumit unghi fata de orizontala astfel ca sa se poata compensa dezechilibrul introdus de jet....ca si cum drona ar inainta spre in fata lent iar presiunea jetului ar tine-o pe loc... Acestea ar fi cateva consideratii relativ la ce se vede in poza....mai este mult de lucru pana la finalizare!...spor! Editat Aprilie 11, 2017 de flomar60 Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 11, 2017 Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Eu recomand OP sa dea o "fuga" pe RCforums. Nu pot da link direct acum. Acolo sunt exemple de realizari de amatori. https://www.rcgroups.com/beginner-multirotor-drones-940/ Daca controlul exista, se poate testa cum se ridica de la sol si apoi atasa o sfoara, de care tragand, simuleaza o incarcare aleatoare si neuniforma a dronei. @marian, majoritatea dronelor sunt cu elici in plastic. Anduranta si masa lor sunt primul criteriu. Apoi pretul. Dl Flomar a dat niste detalii interesante. Link spre comentariu
autom Postat Aprilie 11, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2017 Multumesc pentru sfaturi si ajutor. Da, inca suntem in probe si merceologie . Dupa Paste vom ansambla final minunea, Furtunul o sa fie zvelt si destul de subtire. Se refuleaza putina apa cu debit mic si presiune mare. Autospecialele noi au aceasta varianta. In functie de interventie ( furtunele sunt fixe ca lungime, sunt pe tambur) la apartamente se foloseste exclusiv aceasta varianta. Spiritul meu tehnic ( desi nu am scoala in domeniu) este ca sunt apropiate motoarele propulsoare. Cred ca vom realiza alt batiu , eventual ceva sub forma de grinzi zabrelite. Da, aveti dreptate cu RCforums , au experimentat mult pe acolo si merita sa nu realizam ceea ce nu le-a iesit lor. Am sa ma documentez. Deocamdata nu stiu de regulatorul giroscop............ Un lucru e clar, ,,minunea,, asta poate sa provoace accidente grave daca nu este proiectata bine........ MULTUMESC mult de tot pentru sfaturi. Sunt extrem de importante. Suma investita este destul de mare..........sa vedem finalizarea....... Link spre comentariu
sebim Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Stimati domni, Revenind la problema originara a acestui topic: dandu-se 2 surse identice care scot fiecare 12Vcc, in jur de 100A pe borne, ce se poate face cu ele a.i sa se obtina fie curent fie tensiune dubla, caci am inteles ca si una si alta nu se poate fara sa ai la intrare 2 furnizori/generatoare complet diferite. Presupunem ca putem doar sa le alimentam din acelasi prelungitor si vrem sa dublam curentul. Se poate? Dar tensiunea? Stima! Seb Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Tensiune dubla se inseriaza iesirile. Link spre comentariu
sebim Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 dar pentru curent mai mare pe 12V ? Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 (editat) Pentru a fi cum doresti trebuiesc..4 module, inseriate 2 cate 2 si apoi puse in paralel (legare mixta). Deci vei avea tensiunea de 24 V si curent dublu. Pentru curent dublu la 12V sursele se pun in paralel. Este posibil (daca avem surse in comutatie), cu o mica modificare, sa se faca comanda unica pentru ambele surse. Editat Mai 29, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum