autom Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Buna dimineata. Iar revin cu o intrebare care poate friza ridicolul. Pot inseria doua surse de putere? Sursele sunt cele puse la dispozitie de colegul nostru si se gasesc aici http://www.elforum.info/topic/124195-sursa-puternica-server-1600w-220vac-12vdc-116a-5vdc-30a/?do=findComment&comment=1518947 Am nevoie de un curent mare ( 100-120A) la tensiune mai mare de 24 V ( sau minim 24). Minunea asta nu este pentru mine, doar ajut un coleg. Multumesc fain de tot si scuze ca pun intrebari nepotrivite. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Se poate inseria bineinteles,tensiunea de iesire se va dubla daca sursete scot aceeasi tensiune,dar itensitatea va ramane aceeasi echivalenta a unei singure surse,deci nu se va dubla si amperajul. Link spre comentariu
sebim Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 si ce solutie are ca sa poata sa dubleze si amperaju si tensiunea cu ajutorul acestor surse si cate i-ar trebui si in ce configuratie... stima! seb Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Nu exista nici o solutie in acest caz,decat cu ajutorul acumulatorilor,sau prin intermediul unui convertor sau invertor,cel putin din cate stiu eu. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 (editat) Daca sursele sunt puse in paralel nu se mareste si intensitatea curentului? Iar la borna pozitiva de iesire a fiecarei surse pusa o protectie la inversarea polaritatii. Editat Aprilie 7, 2017 de M.Adrian Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Va intra in conflict cele doua surse in acest caz. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Punerea în paralel trebuie făcută doar cu diode de separare, ca una din surse să nu fie influențată de tensiunea celeilalte.Dar trebuie să fie egale atât cele două tensiuni , cât și diodele identice în căderea de tensiune în direct. Sursele trebuie să aibă exact același curent maxim, altfel vor intra în protecție pe rând în caz de consum instant ce depășește curentul uneia singure. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Si daca au tensiune diferita, fie si de cativa milivolti, se plimba niste curenti din cea cu tensiune mai mare in cea cu tensiune mai mica la punerea in paralel. Ia-ti un transformator de sudura...Ce faci cu 120 de A/24V? poate te ajuta sfaturi mai vechi pe aceiasi tema http://www.elforum.info/topic/106932-ajutor-pentru-inserierea-surselor-atx/?hl=%2Binseriere+%2Bsurse Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 intreb si eu aici : Cat de independente sunt 2 surse care pleaca din aceeasi infasurare trafo dar au punti redresoare si filtraje separate...se pot folosii in serie? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Da,in acest caz se pot folosi in serie. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 (editat) @Giorgi tv Și ce rezultă înseriind un plus cu un minus a două punți redresoare ce sunt în realitate cuplate în paralel, fiind alimentate din aceeași înfășurare secundară? Editat Aprilie 7, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Rezulta o tensiune simetrica. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 (editat) Oare chiar este asa de simplu? ia incercati si vedeti ce aveti pe capetele sursei duble . Asta dupa scantei. Editat Aprilie 7, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Rezulta o tensiune simetrica. Serios? Logica mea spune că nu e chiar așa, ba chiar deloc. Ia pune mâna pe hârtie și creion că eu momentan am imprimanta cu scanner demontată, dar pot reveni peste vreo 10 min. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Nici eu nu sunt prea sigur din ce am spus,dar nici timp de lecturat nu am acum momentan. Oricum cred ca va iesi fum din amandoua punti redresoare,in caz ca nu va fi ca mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum