Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator Marantz PM-84MK2

florind

Postări Recomandate

Am un amflificator Marantz model PM-84MK2. Ciudat este ca parca acum a iesit pe poarta fabricii. Impecabil, nou nout. Made Japan.

Problema e ca pe un canal se aud doar inaltele foarte slab, iar celalalt se aude normal. La fel face indiferent daca boxele sunt legate pe sistemul 1 sau sistemul 2. Deasemenea nici castile nu functioneaza. Astea nu functioneaza deloc pe nici un canal

Rog daca cineva are experienta la acest tip de amplificator poate ma indruma cu ceva sfaturi. Pare destul de sofisticat de demontat si nu vreau sa-l fac zob inutil

Deasemenea o schema ar fi binevenita. Eu am gasit ceva de la modelul PM-84 2, dar incompleta.

Multumesc.

Cu stima Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florind

2

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai mai reparat amplificatoare? Ai ceva experienta?

Asta nu-i un amplificator pe care sa inveti service de amplificatoare. Daca nu ai experienta mai bine cauti un prieten cu ceva experienta in amplificatoare.

Schema o poti copia de aici dar iti trebuie cont (era gratis inscrierea dar acum nu mai stiu). Sau de aici: https://www.hifiengine.com/manual_library/marantz/pm-84.shtml

Link spre comentariu

Multumesc dlui Sesebe pentru raspuns.

Experienta ar fi ceva. Am construit amplificatoare, dar acum 30 de ani. Atunci nu erau cu FET-uri si amplificatoare de tensiune care sa comande finalul sa mearga in clasa A sau in clasa B. Sunt batran si depasit, dar cu ceva sfaturi cred ca m-as descurca.

Linkurile furnizate nu le-am putut folosi. Am gasit totusi o schema mai completa, dar pentru modelul PM-84 2. Cablajul seamana destul de bine, dar notatiile si schema nu se potriveste cu PM-84MK2.

Castile cred ca nu merg din cauza unui releu mai ciudat (arata ca un condensator ceramic verde cu 6 pini ).

Tensiunile de alimentare par a fi in regula dupa schema care o am. Nu am tensiune continua pe iesiri finali. As vrea sa identific intrarile etajului final (fara sa-l demontez), dar nu reusesc. Poate ma ajuta cineva . Pot sa pun si poze daca e nevoie.

Multumesc.

Cu stima Florin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări