wally_gatter Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Vreau sa vad daca a mai incercat cineva sa foloseasca incalzirea locuintei cu o centrala pe curent trifazic. ce soi de bransament necesita, ce randament are , si care e raportul de pret intre trifazat / monofazat /alte tipuri de incalzire.. Link spre comentariu
Marius84 Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 (editat) Un site cu ceva informatie este aici: http://blogdeinstalatii.ro/centrala-electrica/ Sper sa nu fie considerat reclama. Cert este ca la 9kw nu prea ai cum sa folosesti monofazic. Editat Aprilie 6, 2017 de Marius84 Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Maxim 9 kW se poate instala monofazic. Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 (editat) Si doresti ca instalatia sa functioneze la limita? Nu mai trebuie sa ai o marja de erroare/siguranta? Editat Aprilie 6, 2017 de morocanosul Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Asa permite Enel-ul si asa se fabrica centralele ca sa nu dezechilibreze prea mult sistemul. Sectiunea bransamentului, contorul si sigurantele corespunzatoare se subinteleg. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 In zona mea monofazat este maxim 32 A adica in cel mai bun caz(consum pur rezistiv) 7.4 kW. 9 kW inseamna cam 40 A, ma cam indoiesc ca bransamentele vechi sunt dimensionate la asemenea valoare. Nu zic ca local nu pot exista si exceptii. Teoretic ar trebui sa poata fi legate si trifazat. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 6, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Daca ies mai ieftin as trece la trifazic. de aceea tatonez ideea .. trebuie sa aleg ce bransament sa fac in functie de asta.... Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 (editat) Se poate solicita monofazat pana-n 11 kW si trifazat pana la 30 kW. Se pare ca pretul bransamentului trifazat este cam dublu. Ordinul ANRE 102/2015 cap. 3 art. 7 zice cam asa: Editat Aprilie 6, 2017 de Ticu Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 (editat) Daca ies mai ieftin as trece la trifazic. de aceea tatonez ideea .. trebuie sa aleg ce bransament sa fac in functie de asta.... Ma indoiesc ca incalzirea cu energie electica, este mai ieftina decit cea cu gaze naturale. Poate ma insel. Din punct de vedere al intretinerii,clar,este mult mai ieftin. O centrala pe gaz trebuie verificata tot la doi ani,pentru ca neverificarea centralei poate duce la defecte costisitoare si mai grav,la evenimente nedorite. Asta e parerea mea. Editat Aprilie 6, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
dan_b11 Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 (editat) 1. In ordinul ANRE sunt 11 kVA nu 11 kW si depinde si de starea retelei din zona si de apropierea de trafo coborator din zona(poate sa nu ii aprobe decat 6 kW daca este departe de trafo si/sau reteaua este slaba sau foarte incarcata in zona). Eu personal nu am vazut aviz de racordare cu solutie monofazata si putere mai mare de 8kVA. 2. Eu as alege bransament trifazat cu siguranta chiar daca e mai scump. 3. In privinta costurilor, clar cu current iesi mult mai scump(stiu pe cineva care dupa prima iarna de incalzire cu curent si-a montat si centrala pe lemne, si e chiar om sarac). 4 Centralele pe curent din cate stiu eu nu fac si apa calda menajera, deci trebuie avut in vedere si aspectul asta(boiler pentru apa calda, pe curent sau gaz sau, etc). Editat Aprilie 7, 2017 de dan_b11 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Eu v-aș recomanda să eliminați din calcul o posibilă încălzire ,,pur electrică,, fiindcă e cea mai scumpă. Doar dacă nu există varianta de tragere a gazului, puteți opta pentru ea. S-a discutat destul acest lucru, ordinea prețurilor (de la ieftin la scump) era cam asta: -Încălzire pe lemne/cărbune/pelete -Gaze naturale/GPL - Energie electrică În ultimul timp a crescut puternic prețul lemnului de foc și s-ar putea ca acesta să fie apropiat la preț ca și gazul natural, poate chiar mai scump uneori.....depinde de zonă. Ca și confort și cheltuieli inițiale de branșare, situația este favorabilă curentului electric, dar asta nu compensează cheltuielile ulterioare de consum.... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 7, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Ma gandesc la ceva mixt. Sa traga greul centrala pe lemne , iar iarna sa o ajute un boiler electric.. gazul nu prea imi pare o optiune viabila deocamdata .. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Păi ar fi mai confortabil dacă aţi pune ceva încălzire electrică în podea, care să fie comutată doar când e nevoie.Sunt nişte preşuri electrice care se întind uşor pe jos. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 9, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2017 Păi ar fi mai confortabil dacă aţi pune ceva încălzire electrică în podea, care să fie comutată doar când e nevoie.Sunt nişte preşuri electrice care se întind uşor pe jos. D-astea montez io acilea prin Anglia.. la o casa bine izolata merge consumul undeva la 35W pe ora / metru patrat . daca nu e izolata se cam complica treaba.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum