Blacksmith Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Eu nu inteleg o chestie la integratul asta. Ce rost mai are "INPUT LATCH"-ul de pe intrare daca oricum "SHIFT REGISTER" are functia aia "Load" la pinul 13 care se comporta tot ca un latch: cand e low primeste date iar cand e high nu mai primeste, adica le memoreaza si activeaza mecanismul de iesire. Eu as vrea sa dau o singura comanda de incarcare a registrului, nu doua (una pe pinu 12 si una pe pinu 13). Editat Aprilie 5, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Nu-i sigur că datele paralele sunt disponibile tot timpul . Așa le salvezi în latch când le ai și le deplasezi când e nevoie . Cum vrei concret să manevrezi datele ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Cand eram mai tanar am folosit integratul asta pentru a face o tastatura cu cat mai putine fire de la gatura cu PIC-ul. Dar acum ma gandesc daca nu cumva as putea sa scap si de "LOAD"-ul ala. Schema functioneaza in felul urmator: Cand se apasa o tasta se memoreaza si se anunta picul prin iesirea "INTR" ca s-a apasat ceva iar acesta da clock si citeste registrul Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Da , pentru niște ani în urmă , drăguță ideea ! Poți probabil cu ceva extra porți să dai comandă de încărcare punând modul pe Paralel load apoi să revină de la sine în Serial shift și PIC-ul să-i dea doar Clock și să-l citească. În ziua de azi , eu personal , aș folosi un PIC suplimentar pentru chestia asta . Unul ieftin , cu mulți pini . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Eu nu inteleg... daca dupa ce trec pinul 13 (load) in HIGH, si introduc alte date in Latch, datele din Shift Register se mentin sau se modifica dupa cele din Latch ? Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Pinul 13 e mai corect să-l numim Mode . Cu el în 0 ( Parallel Load ) datele din SR sunt identice cu cele din LR cu mențiunea că pe frontul crescător al Latch Clock se preiau intrările . Cu pin 13 în 1 ( Serial Shift ) cele două registre sunt separate , fiecare lucrează cu tactul propriu. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Acum am inteles... Daca PIC-ul n-ar controla LOAD-ul, el ar putea fi intrerupt in timp ce citeste si s-ar corupe datele. Asta e, ramane pe 4 fire. Editat Aprilie 5, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum