RealAlex Postat Iulie 8, 2022 Partajează Postat Iulie 8, 2022 Cu imprimantele este alta poveste. Dar ce sa intretii la un aparat de masura? Castigul trebuie sa fie din vanzarea lui, ca de reparat nici vorba, ori alte consumabile pentru el. Problema este ca au aparut foarte multe produse ieftine si este greu sa tii pasul cu ele, probabil au facut un calcul si asta a fost reteta castigatoare. Oricum, daca ai nevoie, metrologia se poate face aproape la orice aparat de masura, bani sa ai. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 8, 2022 Partajează Postat Iulie 8, 2022 Metrologie fac doar cei care prin natura intervențiilor lor, se impune o autorizare a aparatului, și de regula asta se face pe banii firmei. În rest, o verificare și chiar o etalonare făcută acasă cu decență dacă ai cunoștințele necesare, e suficient. În puține intervenții ai nevoie de 3 zecimale sau mai mult. Și dacă ai doua zecimale pe bune, e mai mult decât suficient în majoritatea activităților în domeniu. Știu, sunt excepții, dar vorbeam de activități de rutina. Cu un asemenea multimetru nici nu poți sa ai pretenția la mai mult, chiar cu metrologie proaspăt făcută. Link spre comentariu
robert.savulescu Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 La 02.07.2022 la 18:54, Pongo a spus: Daca mai intereseaza pe cineva, in 2022 distribuitorul autorizat in Romania a produselor PeakTech, vinde produsul (toata gama de aparate de masura) fara certificat de calibrare. Deci nu va garanteaza nimeni ca produsul (iesit de pe bancurile de probe ale fabricii, cu CTC - oare?) se incadreaza in specificatiile tehnice. Culmea este ca insusi distribuitorul va pune la dispozitie un serviciu de calibrare, chiar in momentul in care doriti sa-l achizitionati . Problema este ca pretul se dubleaza (chiar mai mult un pic de dublu)! Concluzia mea : "chinezarii" europene , dar mai scumpe (mult mai scumpe). Si mai mult, au inceput o campanie de promovare in care nu accepta comentarii(pe canale youtube) si nu doresc sa recunoasca faptul ca vand produse chinezesti rebranduite (CEM, Owon, etc. ) Cand am mentionat acest fapt, comentariul a fost pur si simplu sters(canale youtube romanesti) . Au pastrat doar ce le-a convenit. Cu ascunderea adevarului nu cred sa ajunga prea departe. Unul din clipuri este o comparatie puerila intre Fluke 115 si P3440 ... compari mere cu pere ca sa arati ce bun e multimetrul Peaktech. Prefer sa cumpar acelasi multimetru de la Amazon la jumatate de pret (90DM890). Certificatele de calibrare sunt un vis. Da ar fi frumos, dar chiar si la Fluke am primit doar pentru 289, la 87V nu am primit asa ceva. CEM, UNI-T, Brymen, nu stiu sa dea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum