Vizitator Razvan92 Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Buna ziua ! Am nevoie de ajutorul vostru pentru alegerea unui router cnc pe 3 axe.Am cercetat piata routerelor cnc si am gasit router de la 5 000 euro la 20 000 euro care practic fac acelas lucru.Am de gand sa deschid o mini fabrica de panouri decorative 3d(pentru pereti) dimensiune panou 50x60 , si diverse tablouri , sculpturi , etc .Ca dimensiune x1000y1000z100-200 e suficient. Am buget 20 000 euro dar doar daca se merita pentru ce vreau eu , o sa lucrez in jur de 8 ore maxim pe zi cu el. Am oferte de la stepcraft (5000 euro) , general numeric isel brasov (20 000 euro ) este o diferenta foarte mare , ofera si un pc pe langa care nu stiu daca este necesar , am propriul pc destul de bun. Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine , vreau sa achizitionez ceva de calitate si sa nu am probleme in viitor. Link spre comentariu
florianmro Postat Aprilie 9, 2017 Partajează Postat Aprilie 9, 2017 Mai ai posibilitatea sa ti-l faca cineva de pe aici care se ocupa cu asa ceva .Personal ti-l recomand pe Gabi Niculae ( alias Katran pe forum ) Link spre comentariu
alexfloca Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 e veche postarea dar totusi am sa iti raspund, poate va ajuta pe altcineva care cauta sa se lamureasca de unde vinde diferenta de pret si daca se justifica aceasta. probabil pentru o persoana care nu este foarte tehnica va consulta si compara doar cateva dintre specificatiile routerelor oferite de producatori. Probabil ca ai comparat dimensiune masa / curse utile si putere motor de frezare, totusi cand vine vorba despre un utilaj trebie luate in calcul mult mai multe aspecte. In primul rand, ce doresti sa faci cu el? Vrei sa tai o placa de pal sau mdf / luna in regim hobby? Atunci probabil masina ieftina isi va face treaba si vei fi multumit ca nu ai investit o suma considerabila in ea. Totusi atunci cand vrei sa produci bani cu routerul cnc pe care il achizitionezi va trebui sa iei in calcul mult mai multe aspecte. Compara de curiozitate urmatoarele asepecte: * constructia batiului routerului cnc - un batiu rigid are mai putine sanse sa se deformeze in timp (de exemplu il lovesti cu stivuitorul, sau scapi pe el o placa grea de 100 kg), de asemenea, stim cu totii ca sudura "lucreaza" mult in timp indelungat, a fost detensionat batiul respectiv pentru a elimina deformarile ulterioare? sau.... a fost frezat pentru a asigura o suprafata plana de asezare a ghidajelor? - daca zici clasicul "lasa ca merge si asa" atunci te inseli.... mai ales la masini mari, daca nu ai o "fundatie" solida care sa nu lucreze in timp, nu vei putea grava pe suprafete mari niciodata, la decupare posibil sa iti ramana zone care nu sunt taiate pana jos, etc. * masa masinii: ce importanta are? pai simplu daca nu ai o masa dreapta si solida de care sa poti prinde bine materialele nu poti grava, nu poti freza corespunzator si poate risti sa iti zboare pe dupa urechi vreo piesa * ghidajele si sistemul de actionare a axelor - asigura-te ca ai cel putin ghidaje sprijinite si suruburi cu bile, cremaliera capata joc in timp, ghidajele fixate doar in capete nu se preteaza de loc pentru cnc, acestea flambeaza. Apoi vezi ce tip de ghidaje si suruburi cu bile sunt instalate pe masina, unde sunt fabricate? China? Germania? Japonia? iar la final gandeste-te cat timp vrei sa aloci zilnic pentru intretinerea masinii, daca poti vedea ghidajele si suruburile cu bile fii sigur ca va trebui ca dupa fiecare lucrare sa pui mana pe carpa si sa le cureti, asta nu pentru ca arata rau masina dar daca nu le cureti ti se vor naclai carucioarele cu bile si piulita, creste uzura si la un moment dat se va bloca totul. * motoarele de actionare a axelor - ai motoare pas cu pas sau servomotoare? sa iti spun diferenta, la pas cu pas bipolare (cum instaleaza toti cei care fac masini ieftine) ai 200 pasi / rotatie cu micropasire ai maxim 400 pasi (aaa producatorul zice 1600, 3200 pasi ,etc. - rahat pe romaneste sa iti explic de ce... producatorul nu iti spune ca ai 1600 pasi /rotatie dar cuplul pe micropas este de 10% din cuplul nominal al motorului adica pe romaneste, motorul va ajunge in realitate la urmatorul pas "intreg") asa ca daca vrei sa calculezi o precizie teoretica de repozitionare imparte pasul surubului cu bile la 400 - respectiv daca ai un surub cu bile cu pas de 10 mm atunci vei avea o precizie maxima de 0.025 mm - pentru siguranta as merge la 0.05 mm (pas intreg). urmatoarea mare problema la pas cu pas e faptul ca nu ai cuplu constant, cu cat creste turatia motorului (adica merge masina mai repede) scade cuplul, cuplul scazut la turatii mari corelat cu faptul ca sistemul de control pas cu pas e in "bucla deschisa" adica calculatorul sau driverul dau comanda de miscare dar nu verifica daca chiar s-a miscat masina reprezinta una dintre cele mai mari probleme la sistemele pas cu pas si anume "pierderea de pasi", motorul caraie, masina sta pe loc sau nu se deplaseaza cat ar trebui si iti dai seama ce urmeaza... o piesa stricata si nu doar ca strici materialul dar poti freza si masa sau rupe scula cu care lucrezi... hai sa mai daramam un mit, unii spun ca pas cu pas "hibrid" care sunt de fapt motoare pas cu pas cu encoder sunt mai bune decat servomotoarele... ok, depinde cum privesti problema, au cuplu mai mare la turatii foarte mici, nu ai sansa sa "pierzi pasi" pentru ca de aia au encoder dar.... problemele motoarelor pas cu pas sunt aceleasi, numar limitat de pasi (200 maxim 400/rotatie), cuplul scade in continuare cu turatia, avand insa encoder nu vei mai strica piesa pentru ca masina se va opri cand creste suficient de mult eroare dintre pozitia comandata si pozitia reala a masinii., no acum hai sa iti spun la ce te ajuta servomotoarele> 1. ai cuplu constant de la 0 la 3000 rpm deci oricat de repde merge masina nu scade cuplul, 2. ai encoder cu rezolutie mult mai mare (de obicei 2048 sau mai mare, general numeric instaleaza encodere cu 10.000 imp/rotatie) astfel incat vei avea o precizie net superioara (bineinteles daca te ajuta si mecanica si nu ai o masina stramba de la bun inceput) si 3. acceleratii mai mari decat la pas cu pas. Astfel recapitulam, cu servomotoare ai cuplu constant pana pe la 3.000-4000 rpm in functie de motor, acceleratie mai mare si prin urmare viteze de lucru mult mai mari (eu as zice de cel putin 4x mai mari.... ups... in anumite situatii poti face o piesa de 4x mai repede pe o masina cu servo decat pe una cu pas cu pas... si cum timpul=bani .... tragi tu concluzia) * cnc-ul - adica electronica care asigura miscarea - poate fi facut pe genunchi fara sa respecte niciun standard cu drivere chinezesti ieftine si unul dintre vestitele controllere dsp care nu iti permit mare lucru sau poate sa fie un cnc profesional cu o gramada de functii de monitorizare a masinii, diagnoza, etc. si sa nu uitam, un monitor ca lumea pe care vezi grafic ce va face masina. sau poate fi o combinatie intre chinezarie si calculator normal cu mach3,... ahh da.. si ai tu un calculator destul de performant... cand vine vorba de calculator si control in timp real nu performantele procesorului si ram-ul conteaza... sunt alte lucruri mult mai importante... degeaba calculeaza repede daca are intarzieri cateodata din diverse motive * motorul de frezare - ce motor pui pe router? un motor cu perii de 200 euro, la care vei schimba non stop perii (asta daca nu lucrezi in regim de hobby) vei fii nevoit sa stai cu casti si sa mergi "incet" pt. ca nu are cuplu? sau pui un motor chinezesc cu racire pe apa sau de ce nu unul chinezesc cu racire pe aer? unde dupa o luna schimbi rulmenti? sau pui un motor mai bunicel italienesc sau unul fabricat in Germania (nu zic ca sunt perfecte dar incomparabile cu kress cu perii sau toate chinezariile de pe piata), un motor de fezare decent costa in jur de 2.000 euro, daca adaugi si convertizorul si cabluri si ce mai ai nevoie... e cam jumatate din masinuta aia de la stepcraft * software? hhhhmmm ce e aia? am nevoie? nu gasesc pe net? - simplu, da gasesti pe net dar vrei sa risti? mai ales cand scoti bani cu masina si incepe lumea din jur sa te cunoasca.... nu mai bine stai linistit ca esti in legalitate si ai si garantia ca functioneaza totul? sa nu mai vorbim de suport tehnic... * service - cel mai bine e sa nu ai nevoie... dar si cand ai nevoie.... daca lucrezi in regim hobby iti permiti sa stai cateva saptamani dupa piese de schimb , daca faci bani cu masina vei vrea ca masina ta sa functioneze 100% din timp iar daca apare o problema sa ai pe cineva competent care sa o diagnosticheze rapid si sa aiba tot ce are nevoie ca masina sa faca bani in continuare in urmatoarele ore... gandeste-te de doua ori ce cumperi, de la cine, cine iti face service, are piese de schimb pe stoc, se pricepe sa le schimbe etc etc... * referinte - cel mai simplu mod de a afla cat de bune sunt masinile produse de o anumita firma e sa ceri referinte, atunci cand observi ca respectivul producator a vandut doar la firme mici de garaj sau startup-nation e bine sa iti pui un semn de intrebare referitor la cat de bune sunt masinile respective. daca vezi ca are masini in industria auto si aviatie poti fi sigur ca respectivele masini sunt ok, in industria auto nu e de gluma, de obicei se lucreaza 24/24, 7 zile/7 si pretentiile de calitate, fiabilitate si precizie sunt ridicate. iar atunci cand un producator se lauda cu 4-5 masini vandute aceleasi fabrici din industria auto poti fi sigur ca e de incredere, cine nu e multumit de un utilaj nu mai cumpara urmatorul utilaj din acelasi loc. astea fiind spuse, spor la treaba! ps. si la generalnumeric gasesti oferte bune> vezi aici http://generalnumeric.ro/plasama-cnc-router-cnc-la-oferta.html Link spre comentariu
AndreiIr Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 La cum arata routerele alea , cred ca flambeaza in mdf , si alte materiale , degeaba au servomotoare pe ele , ca sunt varza la constructie , lateralele gantry sunt din tabla subtire ... Mai bine iati un cnc chinezesc , cu portal din teava groasa , nu cele germane de la isel , cu portal de aluminiu , si laterale de tabla lisa . Cele chinezesti sunt de 10 ori mai rigide decat strutocamilele de la isel , sau general numeric . Link spre comentariu
alexfloca Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Fiecare are dreptul la opinie, hai sa vezi masinile si sa vezi cum functioneaza si apoi poti sa iti exprimi o parere avizata. Nu cred ca flambeaza nicio masina de a noastra din seriile lc, lc-pro sau lc-pro-steel in mdf lateralele sunt din tabla.groasa de precizie de 30 mm nervurate! La anumite masini de ex. Lc light pot fi mai subtiri (16 mm) Dimensionarea este suficienta pentru scopul pentru care sunt fabricate si ne bucuram sa avem peste 400 de clienti multumiti. Sa ne intrebam si de ce cumpara clientii din industria auto si aviatie cnc-uri fabricate de noi si nu cumpara "super" cnc-urile chinezesti. In plus avem si seria lc-pro-steel cu portal si axa z din otel, detensionat si frezat cu ghidaje profilate si suruburi cu bile fabricate in Germania cu materiale de calitate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum