gigi56 Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Buna ziua , Acest TV SAMSUNG este un Model No: CZ - 21H42T,si are sasiul - KS1A si are urmatoarele componete pricipale : - multifunctional TDA9351PS /N2/3I0754 - sursa FSO 241/5QQ765RT - IC 902 - A81DC - IC 802 - KA7632 - sunet TDA 8944J -B - vertical LA 7840 - mod video cu circuit TDA 6107Q - trafo linii FSV 14 A004H (S) Acest TV functioneaza dar are o problema de rastrul rastrul intunecat si daca reglez putin din SCREEN apare lumina pe ecran dar cu culoare verzui - gri cu linii albe orizontale cum se vede in poze ,am schimbat sasiul pe alt tub ,si fara rezultat am mai schimbat si circuitul video, si verificat componetele din jurul lui si fara rezulta , apoi am mai schimbat circuitul cadre si componetele aferente si nu sa gasit nimic. Asa ca va rog frumos pe dvs sa ma ajutati la acesta problema ,eu cred ca trafo linii e cu probleme dar nu stiu astept parerea dvs. Va multumesc frumos de intelegere. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Nu are treaba traful linii cu defectul.Eu as schimba dumpul prima data. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Aveti de la mine cate-va dumpuri... KS1A Samsung Genco.rar SAM KS1A.rar SAMSUNG CZ-21A083N chassis KS1A.rar Samsung cz-20v102t - Chassis KS1A - Cpu tda9351ps.n2.3i1308 - Eeprom 24c08 - Original.rar Link spre comentariu
gigi56 Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Nu are treaba traful linii cu defectul.Eu as schimba dumpul prima data. Domnule, Dan acest TV a avut o alta problema pe care am rezolvat-o si a functionat fara probleme bine si seara la-m inchis si dimineata cand la-m deschis nu s-a vazut lumina pe ecranul si nu se vedea nimic ,asa ca am actionat de SCREEN si a aparut lumina cu dungi orizontale cum se ved in poze. Va multumesc Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Domnule, Dan acest TV a avut o alta problema pe care am rezolvat-o si a functionat fara probleme bine si seara la-m inchis si dimineata cand la-m deschis nu s-a vazut lumina pe ecranul si nu se vedea nimic ,asa ca am actionat de SCREEN si a aparut lumina cu dungi orizontale cum se ved in poze. Va multumesc Ok,dar totusi...o mica proba cu un dump nu ar strica.. Adica sa folositi o alta memorie noua care sa o rescrieti cu un soft de mai sus... Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Sanatate permanenta ! Ar fi bine sa ne spuna ce "alta problema" a avut , nu cumva de-acolo sa fie hiba. Link spre comentariu
gigi56 Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) - da problema pe care a avut acest TV mentiomat a fost ciuperca de la fit cu gauri in cauciuc si esea curetul in caseta TV - ul in partea de sus ,si am schimbat ciuperca cu una buna si a functionat ore bune si apoi s-a intamplat cum am mentionat Editat Aprilie 5, 2017 de gigi56 Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Scrie-i un dump pe o memorie NOUA , d'acolo i s-a tras. Link spre comentariu
gigi56 Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 -scuze domnule surubarila am mai spus aici pe elforum, si mai spun ca nu am programator si nu stiu cum sa procedez.De proba am pus o memorie goala un 24CO8 si nu s-a schimbat cu nimic ,tot asa cum se vede in poze Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Scrie-i un dump pe o memorie NOUA , d'acolo i s-a tras. Nu prea are cu ce sa scrie memoria...pentru ca nu are programator de memorii... Dar a incercat cu o memorie noua nescrisa..si are acelasi simptom tv-ul...adica nu s-a schimbat nimic,adica nici in bine,dar nici in rau... Dar totusi daca avea un programator de memorii sa incerce si cu o memorie rescrisa era si mai bine,dar din pacate nu are asa ceva. O zi minunata va doresc !!! Editat Aprilie 5, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
gigi56 Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Domnilor , am uitat sa mentionez ca acest TV are problema de rastru cum se vede in poze dar am sunet pe posturi si schimba posturile numa ca pe ecran nu apare rastrul cu purici cum ar fi normal sa se vada imaginea . Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Am vazut asta.Ai incercat alt dump? Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Nu are programator si nu stim unde locuieste , un coleg de prin zona sigur l-ar ajuta. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Verifica daca se alimenteaza TDA 6107Q , Eventual schimbal daca ai pe la indemina chiar daca se alimenteaza , ce tensiune este pe intrarile lui R,G,B? Link spre comentariu
gigi56 Postat Aprilie 7, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Buna dimineata , Domnule Florin Harhas circuitul TDA 6107Q se alimenteaza cu 178V in pin 6 de la circuit,iar circuitul este schimbat cu unul functional si TV -ul are acelasi simptop cu se vede in poze Va rog frumos domnilor poate nu este de vina memoriea cum s-a spus mai sus ( ce ziceti mai este vreo sperata de a rezolva problema fara sa fie memoriea )?? Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum