Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema de rastru la TV SAMSUNG

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua ,

Acest TV SAMSUNG este un Model No: CZ - 21H42T,si are sasiul - KS1A si are urmatoarele componete pricipale :

- multifunctional TDA9351PS /N2/3I0754

- sursa FSO 241/5QQ765RT

- IC 902 - A81DC

- IC 802 - KA7632

- sunet TDA 8944J

-B - vertical LA 7840

- mod video cu circuit TDA 6107Q

- trafo linii FSV 14 A004H (S)

Acest TV functioneaza dar are o problema de rastrul rastrul intunecat si daca reglez putin din SCREEN apare lumina pe ecran dar cu culoare verzui - gri cu linii albe orizontale cum se vede in poze ,am schimbat sasiul pe alt tub ,si fara rezultat am mai schimbat si circuitul video, si verificat componetele din jurul lui si fara rezulta , apoi am mai schimbat circuitul cadre si componetele aferente si nu sa gasit nimic. Asa ca va rog frumos pe dvs sa ma ajutati la acesta problema ,eu cred ca trafo linii e cu probleme dar nu stiu astept parerea dvs.

Va multumesc frumos de intelegere.

post-203653-0-45082000-1491383950_thumb.jpg

post-203653-0-76547600-1491383955_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

13

• gigi56

13

• surubarila

7

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu are treaba traful linii cu defectul.Eu as schimba dumpul prima data.

Domnule, Dan acest TV a avut o alta problema pe care am rezolvat-o si a functionat fara probleme bine si seara la-m inchis si dimineata cand la-m deschis nu s-a vazut lumina pe ecranul si nu se vedea nimic ,asa ca am actionat de SCREEN si a aparut lumina cu dungi orizontale cum se ved in poze.

Va multumesc

Link spre comentariu

Domnule, Dan acest TV a avut o alta problema pe care am rezolvat-o si a functionat fara probleme bine si seara la-m inchis si dimineata cand la-m deschis nu s-a vazut lumina pe ecranul si nu se vedea nimic ,asa ca am actionat de SCREEN si a aparut lumina cu dungi orizontale cum se ved in poze.

Va multumesc

Ok,dar totusi...o mica proba cu un dump nu ar strica.. :reytre

Adica sa folositi o alta memorie noua care sa o rescrieti cu un soft de mai sus...

Link spre comentariu

- da problema pe care a avut acest TV mentiomat a fost ciuperca de la fit cu gauri in cauciuc si esea curetul in caseta TV - ul in partea de sus ,si am schimbat ciuperca cu una buna si a functionat ore bune si apoi s-a intamplat cum am mentionat

Editat de gigi56
Link spre comentariu

-scuze domnule surubarila am mai spus aici pe elforum, si mai spun ca nu am programator si nu stiu cum sa procedez.De proba am pus o memorie goala un 24CO8 si nu s-a schimbat cu nimic ,tot asa cum se vede in poze

Link spre comentariu

Scrie-i un dump pe o memorie NOUA , d'acolo i s-a tras.

Nu prea are cu ce sa scrie memoria...pentru ca nu are programator de memorii...

Dar a incercat cu o memorie noua nescrisa..si are acelasi simptom tv-ul...adica nu s-a schimbat nimic,adica nici in bine,dar nici in rau...

Dar totusi daca avea un programator de memorii sa incerce si cu o memorie rescrisa era si mai bine,dar din pacate nu are asa ceva.

O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Domnilor , am uitat sa mentionez ca acest TV are problema de rastru cum se vede in poze dar am sunet pe posturi si schimba posturile numa ca pe ecran nu apare rastrul cu purici cum ar fi normal sa se vada imaginea .

Link spre comentariu

Verifica daca se alimenteaza TDA 6107Q , Eventual schimbal daca ai pe la indemina chiar daca se alimenteaza , ce tensiune este pe intrarile lui R,G,B?

Link spre comentariu

Buna dimineata ,

Domnule Florin Harhas circuitul TDA 6107Q se alimenteaza cu 178V in pin 6 de la circuit,iar circuitul este schimbat cu unul functional si TV -ul are acelasi simptop cu se vede in poze

Va rog frumos domnilor poate nu este de vina memoriea cum s-a spus mai sus ( ce ziceti mai este vreo sperata de a rezolva problema fara sa fie memoriea )??

Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări